Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ona jest przepiekna!! :p
bardzo inteligentna i kontaktowa! idealny psiak do wspolpracy z czlowiekiem!

po wczorajszej akcji z miska Lucka dzis juz wiedziala,ze tak nie wolno-jedno mocne "fuj,nie wolno" i odpuscila- ta sunia jest naprawde bystra i rezolutna :cool3:

ps.a dla "wtajemniczonych"- ten czarny psiak z bialymi znaczeniami, w tle,to bida-polamany Lucek -grubas z niego sie przeokrutny zrobil :icon_roc: i jest wlasnie na diecie light :roll:

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu, dla porównania, fota Mrówy jeszcze w schronisku:

obraz nedzy i rozpaczy... :-(:-(
jak myśle o tych wszystkich zwierzakach,ktore tam nadal siedza,to serce mi krwawi..ten koszmar musi sie zakonczyc!

Posted

K****a...juz nie moge!! kolejny NAŻARTY pies z Krzyczek!... po prostu brak słów..... :angryy::angryy::angryy::angryy:
Mrówciu - trzymam kciuki za domek...

Posted

Olga132- w tym problem,ze Mrówa byla tak zastraszona przez pozostale psy w kojcu,ze chyba wogole nie wchodzila do tej budy :shake: obserwowalam ja b.dlugo (tak,zeby mnie nie widziala i zebym mogla zobaczyc jak sie zachowuje gdy w poblizu nie ma czlowieka) -i wygladalo to tak,ze ona stala skulona i przerazona,albo krecila sie w kolko nie wiedzac zupelnie gdzie ma sie podziac :-(.. a jak podchodzilam ja poglaskac,to tak niesmialo przysuwala mordeczke i widac bylo,ze glaskanie sprawia jej wielka przyjemnosc,ale gdy tylko zaczynaly sie zblizac pozostale psy, Mrówa od razu odchodzila w kąt z podkulonym ogonem..:-( na wlasne oczy widzialam jak 2 razy rzucila sie na nia druga suka z kojca i Mrówa nie potrafila sie obronic-skowyczala makabrycznie,cala sie kulila, probowala cos klapac zebami.. KOSZMAR!.. nawet wole sobie nie wyobazac co sie musialo tam dziac jak dostawaly "jedzenie"..

evita.:calus:

Aggie- tak,to wyjatkowo NAŻARTY pies -minęlo prawie 1,5 tygodnia jak jest u mnie (gdzie żarełka jej nie brakuje..) i nadal na widok jedzenia tak szaleje,ze lata niemal po suficie..:shake::-(
O CZYM TO ŚWIADCZY!? -znacie odpowiedz :angryy::angryy:

Posted

Olga132 -ona sie tak bala,ze trzymala sie na uboczu i tylko dlatego moglam jej zrobic taka "samotną" fote.. :-(

MRÓWA caly czas czeka na SWOJEGO CZŁOWIEKA!!

Posted

Odezwaly sie do mnie 2 potencjalnie chętne osoby.
Jedna pani z okolic Krakowa- prowadzi hodowle spanieli,ma tez spanielke przygarnietą ze schroniska,a sunia bylaby dla jej brata,ktory utracil psa b.podobnego do Mrówy i byc moze bylby zainteresowany naszą chudzinką.
Sa tylko dwa problemy- czy Mrówa dogadalaby sie ze spanielka i jej stos.do malych dzieci -to drugie da sie sprawdzic,gorzej z pierwszym..bo to strasznie daleko..
Druga pani tez sprawiala wrazenie sensownej osoby,tylko tu jest taki problem- jej 8-letni synek ma ADHD i obawiam sie jak by ukladaly sie jego relacje z Mrówą..
W zw.z tym mam prośbe-czy ktos mial doczynienia z tą chorobą i mógłby mi cokolwiek doradzic?

Posted

Jesli dziecko prowadzone jest przez mądrego rodzica to ADHD nie jest niczym co miałoby je skreślać. W dużym uproszczeniu nie jest to rodzaj upośledzenia (!!!), a nadpobudliwości. Te dzieci nie są bez uczuć, do tego potrafią być mega inteligentne (i mały off - czytałam kiedyś wywiad z Sz.Majewskim - przyznał się, może i żartował, do rozpoznania u niego ADHD). Jedyne rozwiązanie i takie doradzam, by dopytać Panią o konkretne symptomy ADHD u jej dziecka, jaki ma stosunek dziecko do zwierząt etc...czyli na zimne dmuchać ale nie ranić od ręki ludzi wykluczając ich z listy chętnych do pomocy.

Posted

majga-ja nie wykluczam,tylko nie mam doswiadczenia z ADHD (wiem na czym ta choroba polega,czytalam o niej i widzialam programy dokumentalne,ale nie mialam doczynienia "na żywo"),wiec napisalam na wątku prosbe o pomoc/rade :smile: pani ma sie zastanowic i odezwac-bedziemy mogly porozmawiac wtedy o szczegolach..i nie wydaje mi sie,zebym kogos ranila- zalezy mi na dobrym domku dla Mrówy i poprostu chce miec jak najwiecej informacji..

ps.wlasnie dostalam informacje od drugiej potencjalnej chetnej,ze adoptowali psa ze schroniska- ciesze sie,bo kolejna bida znalazla domek

Posted

Pati-c Boże broń nie zarzucam Ci, że chcesz kogokolwiek zranić!!!:loveu:
Jeśli tak to odebrałaś bardzo proszę wybacz!!! Ja siłą rzeczy musiałam się uczyć o ADHD i u moich znajomych jest dziecko z ADHD stąd moje wynurzenia!!! Wiem, że chcesz jak najlepiej dla sunieczki i super !!!
Przepraszam, jeśli to co napisałam zabrzmiało mało zgrabnie !!! :-(