Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna bidulka wyciagnieta niemal w ostatniej chwili ze schroniska w Krzyczkach.
Mix ONka, niesamowicie wychudzona :-(
Sunia byla dzis w lecznicy -weterynarka,jak ja zobaczyla,to zalamala rece- sama skora i kosci.. Zostala pobrana krew i w pn.beda wyniki.
Mrowka ma ok.5lat-mozliwe,ze sporo mniej-prawdopodobne,ze zeby starla gryzac cos twardego w schronisku..z braku normalnego jedzenia.. ,stan skory i uszu dobry. Dostala tabletki na robale- zapewne ma ich mnostwo,bo tucze ja juz 4dni i nie widac poprawy :placz: a apetyt ma niesamowity- doslownie rzuca sie na jedzenie- jak pierwszy raz zobaczylam jak je (a raczej pochlania!), to niemal sie poplakalam -jaki niewyobrazalny musiala czuc glod!!
Do ludzi jest przekochana! :loveu: -mimo,ze musiala nie raz dostac,bo na gwaltowny dotyk reaguje przerazliwym skowytem :shake:
Do psow tez ok,choc przy jedzeniu wpada w amok i warczy gdy jakis podchodzi -odstrasza,ale nie rzuca sie do gryzienia.

Psina jest tymczasowo u mnie i pilnie szuka DOBREGO domu, w ktorym bedzie kochana i dobrze karmiona :razz:

tel.kontaktowy 698 61 62 50

Fotki niebawem.

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pati, jak cudownie że wzięłaś ja do siebie. Dziekuję z całego serca. Długo by tam nie przezyła już....

Dziękuję :loveu:
Wklej prosze zdjęcia jak teraz wyglada u Ciebie, jak nie wiesz jak to mozesz przesłac do mnie na e-maila, jakby co to daj znac, przesle Tobie adres na pw.

Do góry chudzinko!!

Posted

sunka trzyma sie dzielnie i jak na takie wychudzenie jest b.energiczna :razz:
apetyt ma nieziemski i pije,pije,pije....pochlania takie ilosci wody,ze momentami zastanawiam sie nad pojemnoscia jej pecherza..:crazyeye:
straszna z niej przylepa i b.zaborcza-chcialaby miec mnie na wylacznosc i pare razy probowala odpedzac pozostale nasze psy,gdy tez podchodzily na mizianko :roll:
na spacerach chodzi mi przy nodze- doslownie barkiem przylepiona do mojej nogi :-o -wogole nie musze uzywac smyczy! od czasu do czasu sie oddali na pare krokow,ale caly czas zerka,czy jestem..-bidulka boi sie,ze ja zostawie :-(

Posted

nie jest dobrze :shake::-(
doszlo dzis do ostrego spiecia przy miskach (chwila mojej nieuwagi..)i nasz emeryt Lucek zostal pogryziony :shake: Lucek to pies po okropnych przejsciach ,znaleziony na szosie z licznymi zlamaniami i skrajnie zabiedzony- dosc juz wycierpial w zyciu..
Mrowce ciagle sie wydaje,ze musi walczyc o jedzenie, nasze psy traktuje jak konkurencje z ktora trzeba walczyc- w kazdej syt.i na kazdym polu,a w szczegolnosci przy miskach -tak jak walczyla w schronisku,aby utrzymac sie przy zyciu.. Ona potrzebuje w koncu SPOKOJU..
U nas ma "przewage" -czuje,ze na wiele moze sobie pozwolic,bo ma doczynienia z seterem-jełopą i dwoma psimi emerytami :shake:

B.PILNIE szukamy domu,gdzie Mrowka w koncu poczuje sie pewnie, gdzie bedzie miala swojego czlowieka na wylacznosc! Do ludzi jest przekochana i niesamowicie potrzebuje miec swojego Pana ktoremu bedzie mogla oddac swoje wielkie serducho.. To pies jednego Pana i chce byc tez jedynym psem dla swojego Pana..

B.PROSIMY o pomoc w ogloszeniach :modla::modla::modla:
szczegolnie allegro!

Posted

Moge wystawić sunię na allegro. Poproszę tylko o jakieś namiary kontaktowe ;)
Aha- czy jest jakiś gotowy tekst czy mam sama pokombinować ? ;)
P.S. Pati-c- uratowałaś tej suni życie. Dzięki :lol:

Posted

evita.- przeogromne dzieki,ale allegro juz chyba zalatwione -dzieki elmirze :lol:
jesli masz mozliwosc wstawic sunie gdzies jeszcze bede dozgonnie wdzieczna!

Posted

majga- po stokroc dziekuje za pomoc! :calus:

a w domu w koncu spokoj-psiaki leza i pewnie niebawem usna..chyba zrozumialy,ze ma byc grzecznie i milo :mad:

bardzo niepokoje sie o Lucka-caly czas leci mu z rany krew- jade jutro do weta..bidulek.. do Mrowki zas chyba dotarlo,ze bojki sa NIEWSKAZANE!

Posted

Mnie poprostu łeb dziś nie działa jak powinien a nie chcę zrobić z tekstem fuszerki. Poprostu wybaczcie, Jutro nie zawalę. Miałam ciężki dzionek
i trafił do mnie jeszcze mix-astki...Jedyny był to sposób by ją uchronić od schroniska.:-(

Posted

majqa napisał(a):
Jutro zrobię tekst i wrzucę na wątek, jeśli tylko będziecie chciały skorzystać (ogłoszenia), spodoba się, będzie mi bardzo miło.

Byłoby super. Tekst to podstawa do robienia ogłoszeń ;)

Posted

Sunia, za którą zamknęły się wrota piekła.
MRÓWA - błaga o dom !!!

Wszyscy, którym nieobcy jest pieski świat znają słowo KRZYCZKI. Miejsce, chciałoby się powiedzieć, zapomniane przez Boga i ludzi, choć nie mieszajmy może Stwórcy w dzieło piekła, jakie stwarza człowiek
człowiekowi i człowiek zwierzęciu.

Wczujmy się, choćby przez moment, w sam dźwięk słowa KRZYCZKI...
Czy nie kojarzy się ono z krzykiem o pomoc? Błaganiem o litość i cud, wołaniem o odruch miłosierdzia? Stamtąd właśnie dochodzi psi skowyt, gaśnie gdzieś po drodze w informacyjnym szumie, ginie w zapomnieniu. Jeśli ktoś ma odwagę, niech podjedzie tam, zobaczy bezmiar psiego nieszczęścia, wyraz oczu, od których ciarki biegają po ciele. Nierealne jest tam wejść i wyjść, spychając ten widok
w mroki niepamięci.

W ostatniej chwili z tego dramatu została wyciągnięta sunia, mix ON-ka
o imieniu MRÓWA. To istotnie był przysłowiowy ostatni moment dla tego zwierzaczka. Jego stan doprowadził do załamania nawet Panią
weterynarz. Oczom jej ukazała się psia duszyczka powleczona wyłącznie skórą, a tę wypełniały sterczące kości.Obraz nędzy i rozpaczy, świadectwo, jakie sam sobie po raz kolejny wystawił człowiek. Maksymalne wyniszczenie organizmu. To psinka doznała niejednego nieszczęścia i cierpienia. Głód ma wiele twarzy ale strach przed przemocą,
biciem, zadawanymi razami równie wiele. Na gwałtowne wyciągnięcie ręki sunia reaguje przeraźliwym skowytem. Trudno o dosadniejszy sygnał, wskazujący, jak bardzo musiała być bita.

Obecnie sunia przebywa w domu tymczasowym u osoby, która nie oparła się temu "nieszczęściu na 4 łapach" i wyrwała je z miejsca kaźni.
Z obserwacji wynika, że sunieczka jest, mimo tak złych doświadczeń, bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi. Jak widać jej serduszko potrafi wybaczać. Wobec innych zwierzaczków też nie zdradza symptomów
wrogości. Jedynie w trakcie jedzenie powarkuje ostrzegawczo, gdy inne się zbliża. Temu jednak nie można się dziwić. Tam gdzie była, musiała walczyć o swoje, a jak marnie jej to wychodziło, pokazuje stan, w jakim została wyrwana z Krzyczek.

Teraz, powolutku Mrówa dochodzi do siebie. Jej strona fizyczna się poprawia ale co z psychiką? Czy to zwierzę kiedykolwiek zapomni??? Na to liczymy, o takim obrocie sprawy marzymy.

Szukamy człowieka, który zechce dać Mrówie dom, ciepło, łagodność, zrozumienie. Człowieka, który za sprawą magicznej gumki o nazwie "miłość" wytrze wszystkie rysy w psim serduszku, pokocha wilgotny, wciąż ufny nosek Mrówy, a smutek w jej oczach zamieni w radość...

Wierzymy, że taki się znajdzie. Modlimy się o to, by ktoś zechciał pomóc
i przywrócił suni chęć do życia...Bardzo, bardzo prosimy o taką pomoc, jeśli nie własną osobą to o pomoc w poszukiwaniu drugiej, "ludzkiej
połówki pomarańczy dla Mrówy". Człowieka = jej dopełnienia i sensu życia...

Wszystkich zainteresowanych pomocą, czy uzyskaniem dodatkowym informacji o Mrówie, uprzejmie prosimy o kontakt.
Dane poniżej:
..........................................

Posted

Teraz czekam na rzut oka w tekst i info, co jest do poprawki. Całusy dziewczyny i Wam i Mrówie (a Mrówie od koniuszka ogonka po czubeczki jej uszków i żadnego nie pomińcie!!!)....:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

DZIEKUJE DZIEWCZYNY ZA POMOC!! :iloveyou:

majga-wyslalam Ci pw

Bylam dzis u weta po wyniki analizy krwi- jest dobrze!! :multi:
Sunia jest zdrowa!
Ma troszke za niski poziom erytrocytow,ale to skutek zaglodzenia-wystarczy ja tylko podtuczyc i bedzie jak nowonarodzona! Ale sie ciesze!!

Apetyt ma znakomity (wrecz przerazajacy :roll: ), koopki robi ladniutkie, no i w koncu widac,ze waga drgnela w gore :lol:

Mam tylko jeden "MALY" problem- Mrówa dostala cieczki- a u nas 4psy- SAMCE!!:grab: