Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tigrunia']Ewelinka foteczki są boskieee :loveu::loveu: Mała rozrabiaka z niej :evil_lol:
Tylko pamietaj kochana o limicie zdjęć 5 na 1 post) bo Cie Modzi pogonią :diabloti:

Witamy Tigruniu:)
A ty zawsze służysz radą-jak miło:lol::lol::lol:Dziękujemy za komplementy i pozdrawiamy

Dzisiaj Fifi wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) niestety nie znalazłam go:(

Posted

[quote name='ewelina15051985']Witamy Tigruniu:)
A ty zawsze służysz radą-jak miło:lol::lol::lol:Dziękujemy za komplementy i pozdrawiamy

Dzisiaj Fifi wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) niestety nie znalazłam go:(

Doberek :multi:
:loveu::loveu::loveu: Staram sie jak moge .. :lol:

Jessi pozbyła się w sobote ostatniego ząbka :multi:

Posted

tigrunia napisał(a):
Doberek :multi:
:loveu::loveu::loveu: Staram sie jak moge .. :lol:

Jessi pozbyła się w sobote ostatniego ząbka :multi:

Twoja Jessi już ma to z głowy i ty też-ale wam dobrze:lol::lol::lol:A u nas się zacznie-oby bezproblemowo :lol::lol::lol:Dawałaś swojej ślicznotce coś wspomagającego-jakieś twarde kostki czy inne cuda?

Posted

Właśnie przeżyłam chwile grozy-cała się trzęse-wyszłam z Fifi za blok na trawniczek jak co dzień, wczoraj kupiłam jej nową smycz tą rozwijającą się na 5 metrów więc dziś ja założyłam i ledwo wyszłam na trawnik a fifi odpieły się szelki przy szyjce i wyplątała się z nich...zaczeła uciekać a ja nie wiedziałam co zrobić-żuciłam tą smycz i wyciągłam piłeczkę, myślałam że przybiegnie do mnie jak ją zobaczy ale ona tylko spojrzała i dyla a ja za nią.Dobrze że zbiegła w taki zaułek i miała tylko jedno wyjcie schodami do góry więc zastawiłam jej drogę i złapałam ją.
Boże od ruchliwej drogi dzielił ją tylko blok który prawie obiegła.Jak zakładałam jej krutką smycz to nic takiego się nie stało ale dziś czuła że ma wicej luzu i zaczeła mocniej ciągnąć a w tych dziadowskich szelkach odpiął się zatrzask.
Mój dzisiejszy spacerek trwał 5 minut i już mam dość.Puźniej pójde kupić nowe szelki bo do tych już nie mam zaufania-pewnie musiał się wyrobić ten cholerny zatrszask

Posted

O Boże :crazyeye::crazyeye: Ale miałas przezycie :crazyeye::crazyeye: .. mi juz raz Jessi prawie pod samochód sie wpakowała na takiej smyczy .. staram się unikać Flexi- częściej chodze z nią na krótkiej

Posted

tigrunia napisał(a):
O Boże :crazyeye::crazyeye: Ale miałas przezycie :crazyeye::crazyeye: .. mi juz raz Jessi prawie pod samochód sie wpakowała na takiej smyczy .. staram się unikać Flexi- częściej chodze z nią na krótkiej

A ja chciałam dla niej dobrze-żeby mogła sobie swobodnie polatać a tu tak wyszło.A najśmieszniejsze jest to że schodząc po schodach stał sąsiad przed swoimi drzwiami i palił fajkę a ja z piłeczkami, aparatem na wielki spacer się wybierałam-musiał być zaskoczony widząc mnie taką zdyszaną jak wracam z tym wszystkim do domu zanim skończył spalić tego kiepa-pewnie pomyślał że nieźle mam w głowie poukładane-2 minutowy spacerek:cool3::cool3:

Posted

ewelina15051985 napisał(a):
Tigrunia jeszcze o poradę bym poprosiła:razz:
Wiem że ty zawsze i wszędzie nam dopomożesz;)
Lepsze są szelki czy obroża?Co ty masz?

Ja zakładam naprzemiennie w ciągu dnia, raz szelki, raz obrożę i tak samo ze smyczami- raz zwykłą 2 metrową, innym razem flexi.
Szelki są o tyle dobre, że w razie nagłego niebezpieczeństwa mogę szybko podciągnąć psa do góry na smyczy.
Natomiast obroża służy nam do nauki chodzenia przy nodze, nie ciągnięcia na smyczy.

Posted

Madzka mnie wyprzedziła :D Ale moj zdanie jest identyczne!! Robie dokladnie tak samo .. Flexi z szelkami jak idziemy gdzies na pole zeby mogla sie wylatac a krotka smycz z obroza do nauki chodzenia przy nodze. Czasem zakładam jej tez ringówkę ale to juz inna sprawa .. Cięzko jest okreslic co jest lepsze . Szelki bezpieczniejsze właśnie jak Madzka napisała w razie gdyby jakis pies chciał ją zaatakować czy coś to myk ciągniesz do góry i masz psiaka a w obrozy moglby sie udusic

Posted

tigrunia napisał(a):
Madzka mnie wyprzedziła :D Ale moj zdanie jest identyczne!! Robie dokladnie tak samo .. Flexi z szelkami jak idziemy gdzies na pole zeby mogla sie wylatac a krotka smycz z obroza do nauki chodzenia przy nodze. Czasem zakładam jej tez ringówkę ale to juz inna sprawa .. Cięzko jest okreslic co jest lepsze . Szelki bezpieczniejsze właśnie jak Madzka napisała w razie gdyby jakis pies chciał ją zaatakować czy coś to myk ciągniesz do góry i masz psiaka a w obrozy moglby sie udusic

Dziękówa za wasze rady-muszę kupić jej obroże i będę robić tak samo.
Po południu kupiłam jej nowe szelki i myślę że te już nie będą takie felerne-zresztą Pani w zoologicznym mówiła mi że to musiał być jakiś żadki przypadek-ale już nie wnikam w to-całe szczęście że tak się to skończyło.

Dziasiaj byłyśmy na odrobaczeniu bo za tydzień czeka nas ostatnia szczepionka i zważyłam Fifi i waży 1.85.
Wet powiedział że takie małe rasy jak Yorki rosną zazwyczaj do 6 miecha ale ja słyszałam różne opinie-a moje kochane Dogomaniaczki co o tym sądzą?
Pozdrowionka

Posted

madziasto4 napisał(a):
Urocza mordka :)

A jak tam ząbki mleczne? Siłujecie się już zabawkami, żeby pomóc im wypaść? :razz:

No właśnie wczoraj wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) i nawet zadawałam tu na forum pytanie jak tym kiełkom pomóc wypaść, puźniej właśnie wyczytałam że dobrze jeśli będzie miała taką kostkę do gryzienia i żeby była ona duża.
Fifi już dwie takie kostki w swoim życiu ma za sobą a dzisiaj będąc w zoologicznym po szelki-przypomniało mi się o kostce no i zakupiłam:lol::lol::lol::lol:A ile spokoju:lol::lol::lol: