ewelina15051985 Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 madziasto4 napisał(a):Witamy meleńką Fifi:loveu: po długiej przymusowej przerwie od dogo:mad: A my witamy Masterka i Toro:lol::lol::lol::lol::lol: Quote
ewelina15051985 Posted February 11, 2008 Author Posted February 11, 2008 Wypatruje swojego Pancia A to jest moje ulubione miejsce w czasie jazdy Quote
madziasto4 Posted February 11, 2008 Posted February 11, 2008 Hihi na głowie pańci najlepiej- wszystko widać:evil_lol: Quote
tigrunia Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ewelinka foteczki są boskieee :loveu::loveu: Mała rozrabiaka z niej :evil_lol: Tylko pamietaj kochana o limicie zdjęć 5 na 1 post) bo Cie Modzi pogonią :diabloti: Quote
ewelina15051985 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 [quote name='tigrunia']Ewelinka foteczki są boskieee :loveu::loveu: Mała rozrabiaka z niej :evil_lol: Tylko pamietaj kochana o limicie zdjęć 5 na 1 post) bo Cie Modzi pogonią :diabloti: Witamy Tigruniu:) A ty zawsze służysz radą-jak miło:lol::lol::lol:Dziękujemy za komplementy i pozdrawiamy Dzisiaj Fifi wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) niestety nie znalazłam go:( Quote
Kincia Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Ale fotek :loveu::loveu::loveu: Sliczne !:loveu: Nowy awatarek widze :cool3::loveu: Quote
tigrunia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 [quote name='ewelina15051985']Witamy Tigruniu:) A ty zawsze służysz radą-jak miło:lol::lol::lol:Dziękujemy za komplementy i pozdrawiamy Dzisiaj Fifi wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) niestety nie znalazłam go:( Doberek :multi: :loveu::loveu::loveu: Staram sie jak moge .. :lol: Jessi pozbyła się w sobote ostatniego ząbka :multi: Quote
Aga76 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Dobry :loveu: Fotki są rewelacyjne, najbardziej podobają mi się zdjęcia z polowania na renifery i samochodowe :Cool!: Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 tigrunia napisał(a):Doberek :multi: :loveu::loveu::loveu: Staram sie jak moge .. :lol: Jessi pozbyła się w sobote ostatniego ząbka :multi: Twoja Jessi już ma to z głowy i ty też-ale wam dobrze:lol::lol::lol:A u nas się zacznie-oby bezproblemowo :lol::lol::lol:Dawałaś swojej ślicznotce coś wspomagającego-jakieś twarde kostki czy inne cuda? Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Właśnie przeżyłam chwile grozy-cała się trzęse-wyszłam z Fifi za blok na trawniczek jak co dzień, wczoraj kupiłam jej nową smycz tą rozwijającą się na 5 metrów więc dziś ja założyłam i ledwo wyszłam na trawnik a fifi odpieły się szelki przy szyjce i wyplątała się z nich...zaczeła uciekać a ja nie wiedziałam co zrobić-żuciłam tą smycz i wyciągłam piłeczkę, myślałam że przybiegnie do mnie jak ją zobaczy ale ona tylko spojrzała i dyla a ja za nią.Dobrze że zbiegła w taki zaułek i miała tylko jedno wyjcie schodami do góry więc zastawiłam jej drogę i złapałam ją. Boże od ruchliwej drogi dzielił ją tylko blok który prawie obiegła.Jak zakładałam jej krutką smycz to nic takiego się nie stało ale dziś czuła że ma wicej luzu i zaczeła mocniej ciągnąć a w tych dziadowskich szelkach odpiął się zatrzask. Mój dzisiejszy spacerek trwał 5 minut i już mam dość.Puźniej pójde kupić nowe szelki bo do tych już nie mam zaufania-pewnie musiał się wyrobić ten cholerny zatrszask Quote
tigrunia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 O Boże :crazyeye::crazyeye: Ale miałas przezycie :crazyeye::crazyeye: .. mi juz raz Jessi prawie pod samochód sie wpakowała na takiej smyczy .. staram się unikać Flexi- częściej chodze z nią na krótkiej Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 tigrunia napisał(a):O Boże :crazyeye::crazyeye: Ale miałas przezycie :crazyeye::crazyeye: .. mi juz raz Jessi prawie pod samochód sie wpakowała na takiej smyczy .. staram się unikać Flexi- częściej chodze z nią na krótkiej A ja chciałam dla niej dobrze-żeby mogła sobie swobodnie polatać a tu tak wyszło.A najśmieszniejsze jest to że schodząc po schodach stał sąsiad przed swoimi drzwiami i palił fajkę a ja z piłeczkami, aparatem na wielki spacer się wybierałam-musiał być zaskoczony widząc mnie taką zdyszaną jak wracam z tym wszystkim do domu zanim skończył spalić tego kiepa-pewnie pomyślał że nieźle mam w głowie poukładane-2 minutowy spacerek:cool3::cool3: Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Tigrunia jeszcze o poradę bym poprosiła:razz: Wiem że ty zawsze i wszędzie nam dopomożesz;) Lepsze są szelki czy obroża?Co ty masz? Quote
madziasto4 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ewelina15051985 napisał(a):Tigrunia jeszcze o poradę bym poprosiła:razz: Wiem że ty zawsze i wszędzie nam dopomożesz;) Lepsze są szelki czy obroża?Co ty masz? Ja zakładam naprzemiennie w ciągu dnia, raz szelki, raz obrożę i tak samo ze smyczami- raz zwykłą 2 metrową, innym razem flexi. Szelki są o tyle dobre, że w razie nagłego niebezpieczeństwa mogę szybko podciągnąć psa do góry na smyczy. Natomiast obroża służy nam do nauki chodzenia przy nodze, nie ciągnięcia na smyczy. Quote
tigrunia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Madzka mnie wyprzedziła :D Ale moj zdanie jest identyczne!! Robie dokladnie tak samo .. Flexi z szelkami jak idziemy gdzies na pole zeby mogla sie wylatac a krotka smycz z obroza do nauki chodzenia przy nodze. Czasem zakładam jej tez ringówkę ale to juz inna sprawa .. Cięzko jest okreslic co jest lepsze . Szelki bezpieczniejsze właśnie jak Madzka napisała w razie gdyby jakis pies chciał ją zaatakować czy coś to myk ciągniesz do góry i masz psiaka a w obrozy moglby sie udusic Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 tigrunia napisał(a):Madzka mnie wyprzedziła :D Ale moj zdanie jest identyczne!! Robie dokladnie tak samo .. Flexi z szelkami jak idziemy gdzies na pole zeby mogla sie wylatac a krotka smycz z obroza do nauki chodzenia przy nodze. Czasem zakładam jej tez ringówkę ale to juz inna sprawa .. Cięzko jest okreslic co jest lepsze . Szelki bezpieczniejsze właśnie jak Madzka napisała w razie gdyby jakis pies chciał ją zaatakować czy coś to myk ciągniesz do góry i masz psiaka a w obrozy moglby sie udusic Dziękówa za wasze rady-muszę kupić jej obroże i będę robić tak samo. Po południu kupiłam jej nowe szelki i myślę że te już nie będą takie felerne-zresztą Pani w zoologicznym mówiła mi że to musiał być jakiś żadki przypadek-ale już nie wnikam w to-całe szczęście że tak się to skończyło. Dziasiaj byłyśmy na odrobaczeniu bo za tydzień czeka nas ostatnia szczepionka i zważyłam Fifi i waży 1.85. Wet powiedział że takie małe rasy jak Yorki rosną zazwyczaj do 6 miecha ale ja słyszałam różne opinie-a moje kochane Dogomaniaczki co o tym sądzą? Pozdrowionka Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Fifi dostała dzisiaj nową kosteczkę i teraz ją cały czas męczy-ale mam spokój:lol::lol::lol::lol: Poniżej kilka fot:lol: Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Duża kość to jest to :thumbs: heh no właśnie:lol::lol::lol: Quote
madziasto4 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Urocza mordka :) A jak tam ząbki mleczne? Siłujecie się już zabawkami, żeby pomóc im wypaść? :razz: Quote
ewelina15051985 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 madziasto4 napisał(a):Urocza mordka :) A jak tam ząbki mleczne? Siłujecie się już zabawkami, żeby pomóc im wypaść? :razz: No właśnie wczoraj wypadł pierwszy ząbek (górna jedynka) i nawet zadawałam tu na forum pytanie jak tym kiełkom pomóc wypaść, puźniej właśnie wyczytałam że dobrze jeśli będzie miała taką kostkę do gryzienia i żeby była ona duża. Fifi już dwie takie kostki w swoim życiu ma za sobą a dzisiaj będąc w zoologicznym po szelki-przypomniało mi się o kostce no i zakupiłam:lol::lol::lol::lol:A ile spokoju:lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts