Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bogni, to pasemka, najmodniejsze w tym sezonie:cool3:
Z wierzchu ma takie brązowe, ale co ciekawe pod spodem ma idealnie czarne.

ariss napisał(a):
a ja o Sambie:eviltong:

pokazuj Sambe z profilu:razz:tą brode chce zobaczyć:diabloti:
a co do grzywki to ja wole dłuższe:eviltong::loveu:i coś mi się wydaje,że z jednej strony jest jej trochę więcej????ale może tylko tak się ułożyła???

jutro cos postaram się zrobić. Co do grzywki - jednak ma z jednej strony troszkę wiecej, ale nie aż tak jak się ułożyła na zdjęciu. Ja wolę krótszą grzywkę - lepiej widać psie oczy:p

Brodę zostawiłem dłuższą:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
Z wierzchu ma takie brązowe, ale co ciekawe pod spodem ma idealnie czarne.

Te przebarwienia powstają na skutek moczenia tej długiej, owłosionej brody w jedzeniu? :eviltong:

Pozdrawiam!

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Kojot co Ty robisz temu psu ze jest taki smutny:diabloti:

nie Ty pierwsza zadajesz mi to pytanie;) a ja po prostu nie wiem, czemu tak ona wygląda.

bognik napisał(a):
Te przebarwienia powstają na skutek moczenia tej długiej, owłosionej brody w jedzeniu? :eviltong:

Pozdrawiam!

Stawiam na wodę, którą przy pomocy swojej brody rozlewa po całym domu:diabloti: I słońce pewnie też - pod spodem ma całkiem czarne bez przebarwień:hmmmm:

Posted

LeCoyotte napisał(a):

Stawiam na wodę, którą przy pomocy swojej brody rozlewa po całym domu:diabloti: I słońce pewnie też - pod spodem ma całkiem czarne bez przebarwień:hmmmm:

Od samej wody nie. Od słońca nie sądzę, bo wtedy miałaby przebarwioną nie tylko brodę ;)
Woda+ślina+resztki jedzenia+wszystkie syfy które zbiera po drodze - to wszystko wchodzi ze sobą w reakcje chemiczne, które powodują przebarwienia. W ślinie są enzymy, które rozkładają resztki jedzenia no i kółko się kręci ;)

A Sambinka faktycznie smutna :shake:
Weź Ty ją na spacer a nie w domu męczysz aparatem :diabloti:

Posted

Justa napisał(a):
Od samej wody nie. Od słońca nie sądzę, bo wtedy miałaby przebarwioną nie tylko brodę ;)
Woda+ślina+resztki jedzenia+wszystkie syfy które zbiera po drodze - to wszystko wchodzi ze sobą w reakcje chemiczne, które powodują przebarwienia. W ślinie są enzymy, które rozkładają resztki jedzenia no i kółko się kręci ;)

całkiem mozliwe;) Jej główne zajęcie na spacerach to zamiatanie brodą okolicy:evil_lol: I pewnie też jakieś genetyczne predyspozycje:hmmmm:

A Sambinka faktycznie smutna :shake:
Weź Ty ją na spacer a nie w domu męczysz aparatem :diabloti:

no pewnie, biję ją tym aparatem:eviltong:
A smutna pewnie dlatego, że śpiąca, a ja ją ciągle czyms zaczepiałem, żeby się popatrzała w obiektyw. W innych sytuacjach nie zrobię jej takiego zdjęcia - nie usiedziała by na miejscu;)

Posted

poza tym gass sobie ją tak na bok zrzuca i takich słodziak się z niej robi:loveu:

misiocyt też :loveu: poza tym to olbrzym i grzywki dużo MUSI mieć i basta:loveu:

Kojot co Ty robisz temu psu ze jest taki smutny

jak to co, zamiast lecieć z psem do lasu pobiegać to każde leżeć na kanapie i sie nie ruszać ! :evil_lol::evil_lol:

Posted

Justa napisał(a):

I Justa rozwiała wszelkie wątpliwości :eviltong:

Pozdrawiam!

Posted

ariss napisał(a):

tak jest!;)
zrobiłem jej to zdjęcie z profilu, ale jako że nie chciała wpółpracować to wyszła niekorzystnie:diabloti:
eria napisał(a):

misiocyt też:loveu: poza tym to olbrzym i grzywki dużo MUSI mieć i basta:loveu:

jak to co, zamiast lecieć z psem do lasu pobiegać to każde leżeć na kanapie i sie nie ruszać ! :evil_lol::evil_lol:

no jak to, przecież byłem dzisiaj na 2godzinnym spacerze, więc Samba nie ma co narzekać:eviltong:

bognik napisał(a):
I Justa rozwiała wszelkie wątpliwości :eviltong:

Pozdrawiam!

hehe wszystko razem tworzy taką przemiłą mieszankę;) bleee:diabloti:

Posted

To takie największe jasne na środku to kiedyś były regularnie przycinane na krótko włosy na czubku kufy, od roku sobie rosną na luzie i na tym przykładzie wyraźnie widać jak przycinanie niszczy włos i jego kolor;)

Posted

jak masz odwage to możesz jej ją jeszcze skrócić od szyjki po skosie w dół...wtedy wyrównasz(bo ona chyba ma teraz 2 długości)jak zacznie odrastać to powinien się zrobić taki czubek;)

możesz lekko te rudości podtrymowywać,tylko delikatnie i systematycznie;)wtedy jest szansa na poprawe:razz:

Tu widać o co mi chodzi

a u mnie w galerii ostatnio były foty brody która już odrosła;)