AngelsDream Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Zapieramy środkiem do dywanów, rozcieńczonym. Żeby nie pachniało za mocno, ale też żeby zapach się sprał. Bardziej martwi to sikanie jakby w dołek, ale na razie czekamy. Jest nieźle. U znajomych polował na dywan, ale w końcu wytrzymał godzinę. Quote
Asti Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 A ja jestem pod wrażeniem... Od pewnego czasu (będzie już 2 tygodnie lub więcej) Nexee w ogóle nie sika w domu <wow> Wcześniej było nawet kilka razy dziennie. Sucz przyszła z dworu i lała, gdzie popadnie. Nie sygnalizuje, że chce wyjść. Po prostu trzyma do następnego wyjścia... :) Dla pocieszenia powiem, że Nex kończy pojutrze 6 miesięcy. A więc czasem do psa trochę dłużej dociera. I najważniejsze - im więcej razy pies zsika się w domu - tym trudniej będzie to wytępić. Ja tak miałam. Quote
AngelsDream Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Szczególnie trudno jest rano, a już masakrycznie, jeśli na noc się opije - wiadomo. Ale u moich rodziców bezbłędnie pokazał, że potrzebuje wyjść i tylko raz popuścił parę kropel z radości. Ogólnie ulżyło mi, bo się poprawia, a nie pogarsza. Quote
Aaliyah1981 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [quote name='GameBoy']nie mam pojecia jest u mnie od wczoraj ze schronu prosto przyjechala, nie spotkalam sie z czyms takim powiem szczerze wiesz co moze byc u nas w schronie szczeniaki byly w klatkach kenelach i lezaly na starych kolderkach szmatkach i recznikach moze tak samo przebywal i zalatwia sie wlasnie tam ..moj nasiusial nam jak byl maly kilka razy na kolderke czasami przez sen z czasem samo przeszlo AngelsDream ja walczylam z rozcienczonym octem troszke pomoglo :cool3: Quote
AngelsDream Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Był jeden gorszy dzień [środkowy brania antybiotyku], a teraz znów dobrze. Najwyraźniej trzeba być cierpliwym - przynajmniej kupy już od dawna nie robi w domu. :) Quote
Aaliyah1981 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 AngelsDream napisał(a):Pierwsza sucha doba, a nawet póltorej! :D trzymamy kciuki :multi: Quote
AngelsDream Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dziękować, dobrze wiedzieć, że się ma wsparcie :) Quote
Aaliyah1981 Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 AngelsDream napisał(a):Dziękować, dobrze wiedzieć, że się ma wsparcie :) nie ma za co tez przez to przechodzilam jeszcze dwa miesiace temu i mialam takie dni ,ze sobie myslalam matko a moze on sie nigdy nie nauczy ;). Quote
AngelsDream Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 No mały dziś zrobił małą kałużę, ale podejrzewam, że dlatego, że słyszał i widział TŻeta w WC, bo drzwi były otwarte, bo wyglądało to tak, że zajrzał do łazienki po czym wrócił do pokoju, usiadł i 'samo mu poleciało'... To możliwe, że to takie naśladownictwo? TŻ szybko zabrał go na zewnątrz, ja na spokój dokładnie posprzątałam i uzbrajamy się w jeszcze większą cierpliwość. Quote
jbk Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 muminka napisał(a):a ludźmi bym się nie martwiła- ja nadal wzbudzam sensację bo gadam na spacerach z psem - "dobrrrry pies" to nasze min konwersacji. jakaś baba na mnie ostatnio nawrzeszczała bo traktuję psa jak dziecko - powiedziałam jej że mój pies to jest moje dziecko i poszłam z frodem dalej. Ja cały czas rozmawiam z psami :) I nie tylko na "psie" tematy ;) A tej babie to się dziwię, co ją to obchodzi, z kim rozmawiasz? Quote
Aaliyah1981 Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 jbk napisał(a):Ja cały czas rozmawiam z psami :) I nie tylko na "psie" tematy ;) A tej babie to się dziwię, co ją to obchodzi, z kim rozmawiasz? i w takim momentach ciesze sie ,ze jestem w uk :eviltong: przynajmniej angole nie wiedza co do psa mowie hihi:diabloti: Quote
werbena520 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 jbk napisał(a):Ja cały czas rozmawiam z psami :) I nie tylko na "psie" tematy ;) A tej babie to się dziwię, co ją to obchodzi, z kim rozmawiasz? :roll:hm..skąd ja to znam... Quote
AngelsDream Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Nie wiem, jak innym, ale Baajowi pomogły dwa dłuższe pobyty na dworzu. :) Quote
AngelsDream Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 No to mamy pierwszy w pełni suchy tydzień. :D Quote
paszczakówna Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 A macie jakiś sposób na szczeniaka( 3 miesiące) który nie chce się załatwiać na spacerach? Czeka aż wróci do domu i tam się załatwia :-( Chodzimy kilka razy dziennie na godzinne spacery i ani razu nie załatwił się na dworzu :shake: jak tylko wejdzie do domu to zaczyna sikać....mieszkam na 10 piętrze więc trochę mamy daleko na trawkę....pomocy!!!! Quote
AngelsDream Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Może dwór jest za ciekawy dla niego? A macie możliwość pojechać na jakiś wypad dłuższy? W końcu zrobi na zewnątrz i od razu dać smakołyk i pochwałę. Quote
WŁADCZYNI Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 do skutku trzeba chodzić - nie ma powrotu bez wysikania się;) Quote
asiol Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 My już mamy uhuhuhu suchego i bez kupkowego :) Hani naprawdę długo wytrzymuje- całą noc, potem bez problemu do około 15-17 na dłuuugi spacer i ok 22-23 idziemy na ostatni nocny spacer po osiedlu, trwa on z 2 godzinki. A w domu ma wyznaczone miejsce gdzie sika? Gazety, podkłady? Quote
crazydaisy Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 U mnie po kilku tygodniach radości, wczoraj pojawiła się wielka plama w pokoju na parkiecie :( Quote
paszczakówna Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Dzięki za pomoc :Rose: No właśnie wyjeżdżamy na działkę....i biega sobie na trawie, bawi się, a jak chce siku to do domu i na podłogę....coś mu się na odwrót skojarzyło.(może przez przymusową kwarantannę) Nasz drugi szczeniak załapał od razu o co chodzi. Dziś już mu nie darowałam i wstałam baaaardzo rano i nie wróciliśmy dopółki nie siknął. (ale też wybrał sobie chodnik a nie trawkę) Zaraz wybieramy się na dłuuugi spacerek...:eviltong: Quote
AngelsDream Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 U nas jest już całkiem ok i tylko dwa razy przy rozwolnieniu się zdarzyło, a tak rano już nie trzeba lecieć na łeb na szyję :) Quote
asiol Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 To gratulacje dla Baaja :) Super chłopak CrazyDaisy- w jakim jest wieku psiak? I tak bardzo długo było sucho, czasami jeszcze zdarzają się wpadki ;) Quote
Recommended Posts