Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapieramy środkiem do dywanów, rozcieńczonym. Żeby nie pachniało za mocno, ale też żeby zapach się sprał. Bardziej martwi to sikanie jakby w dołek, ale na razie czekamy. Jest nieźle. U znajomych polował na dywan, ale w końcu wytrzymał godzinę.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja jestem pod wrażeniem... Od pewnego czasu (będzie już 2 tygodnie lub więcej) Nexee w ogóle nie sika w domu <wow> Wcześniej było nawet kilka razy dziennie. Sucz przyszła z dworu i lała, gdzie popadnie.
Nie sygnalizuje, że chce wyjść. Po prostu trzyma do następnego wyjścia... :)

Dla pocieszenia powiem, że Nex kończy pojutrze 6 miesięcy. A więc czasem do psa trochę dłużej dociera. I najważniejsze - im więcej razy pies zsika się w domu - tym trudniej będzie to wytępić. Ja tak miałam.

Posted

Szczególnie trudno jest rano, a już masakrycznie, jeśli na noc się opije - wiadomo. Ale u moich rodziców bezbłędnie pokazał, że potrzebuje wyjść i tylko raz popuścił parę kropel z radości. Ogólnie ulżyło mi, bo się poprawia, a nie pogarsza.

Posted

[quote name='GameBoy']nie mam pojecia jest u mnie od wczoraj ze schronu prosto przyjechala, nie spotkalam sie z czyms takim powiem szczerze

wiesz co moze byc u nas w schronie szczeniaki byly w klatkach kenelach i lezaly na starych kolderkach szmatkach i recznikach moze tak samo przebywal i zalatwia sie wlasnie tam ..moj nasiusial nam jak byl maly kilka razy na kolderke czasami przez sen z czasem samo przeszlo

AngelsDream ja walczylam z rozcienczonym octem troszke pomoglo :cool3:

Posted

AngelsDream napisał(a):
Dziękować, dobrze wiedzieć, że się ma wsparcie :)

nie ma za co tez przez to przechodzilam jeszcze dwa miesiace temu i mialam takie dni ,ze sobie myslalam matko a moze on sie nigdy nie nauczy ;).

Posted

No mały dziś zrobił małą kałużę, ale podejrzewam, że dlatego, że słyszał i widział TŻeta w WC, bo drzwi były otwarte, bo wyglądało to tak, że zajrzał do łazienki po czym wrócił do pokoju, usiadł i 'samo mu poleciało'... To możliwe, że to takie naśladownictwo?

TŻ szybko zabrał go na zewnątrz, ja na spokój dokładnie posprzątałam i uzbrajamy się w jeszcze większą cierpliwość.

• 3 weeks later...
Posted

muminka napisał(a):
a ludźmi bym się nie martwiła- ja nadal wzbudzam sensację bo gadam na spacerach z psem - "dobrrrry pies" to nasze min konwersacji. jakaś baba na mnie ostatnio nawrzeszczała bo traktuję psa jak dziecko - powiedziałam jej że mój pies to jest moje dziecko i poszłam z frodem dalej.

Ja cały czas rozmawiam z psami :) I nie tylko na "psie" tematy ;) A tej babie to się dziwię, co ją to obchodzi, z kim rozmawiasz?

Posted

jbk napisał(a):
Ja cały czas rozmawiam z psami :) I nie tylko na "psie" tematy ;) A tej babie to się dziwię, co ją to obchodzi, z kim rozmawiasz?

i w takim momentach ciesze sie ,ze jestem w uk :eviltong: przynajmniej angole nie wiedza co do psa mowie hihi:diabloti:

Posted

A macie jakiś sposób na szczeniaka( 3 miesiące) który nie chce się załatwiać na spacerach? Czeka aż wróci do domu i tam się załatwia :-( Chodzimy kilka razy dziennie na godzinne spacery i ani razu nie załatwił się na dworzu :shake: jak tylko wejdzie do domu to zaczyna sikać....mieszkam na 10 piętrze więc trochę mamy daleko na trawkę....pomocy!!!!

Posted

My już mamy uhuhuhu suchego i bez kupkowego :)
Hani naprawdę długo wytrzymuje- całą noc, potem bez problemu do około 15-17 na dłuuugi spacer i ok 22-23 idziemy na ostatni nocny spacer po osiedlu, trwa on z 2 godzinki.

A w domu ma wyznaczone miejsce gdzie sika? Gazety, podkłady?

Posted

Dzięki za pomoc :Rose:
No właśnie wyjeżdżamy na działkę....i biega sobie na trawie, bawi się, a jak chce siku to do domu i na podłogę....coś mu się na odwrót skojarzyło.(może przez przymusową kwarantannę) Nasz drugi szczeniak załapał od razu o co chodzi.
Dziś już mu nie darowałam i wstałam baaaardzo rano i nie wróciliśmy dopółki nie siknął. (ale też wybrał sobie chodnik a nie trawkę) Zaraz wybieramy się na dłuuugi spacerek...:eviltong:

Posted

To gratulacje dla Baaja :) Super chłopak

CrazyDaisy- w jakim jest wieku psiak? I tak bardzo długo było sucho, czasami jeszcze zdarzają się wpadki ;)