Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej jestem tu nowa i jak powtarzam watek to sory...

Czy zauważyliście że psy typu bull są coraz częściej w schronach?
np. u nas w ciapkowie gdzie prawie nigdy nie było takich psiaków ,a nagle są ich dziesiątki

Pewnie to znowu moda na asty itp. ludzie kupują z najgorszych hodowli najtańsze psy a potem nie potrafią ich wychowac i trafiają one do schronów :angryy:

• 4 weeks later...
Posted

Jak się ma treść którą zamieściłaś w poscie do zadanego przez Ciebie pytania w tytule wątka?? Niebardzo to rozumiem. Jak się ma "pies bojowy" do "asta w schronie"?? :)

• 4 weeks later...
Posted

Bo są modne... a przy tym nie dla każdego... I to chyba tyle.. ludzie biorą je pod wpływem mody, później budzą się że z psem trzeba wychodzić na długie spacery i karmić, jeszcze trzeba je brać pod uwagę przy planowaniu urlopu czy innych wyjazdach i okazuje się że pies ogranicza.. Kiedyś po filmie 101 dalmatyńczyków była moda na te psy, teraz labki, amstaffy, yorki... Przy psach bojowych taka produkcja pseudohodowców tworzy psy o zachwianej psychice..

Posted

Co o tym sądzę? To prawda, coraz więcej psów w typie bullowatych trafia do schronów:-(. Winna temu jest moda i ludzie, którzy chcą pokazać, że nikt od nich nie jest lepszy, bo oni mają takiego a takiego psa. Oczywiście nie chodzi mi tu o odpowiedzialnych właścicieli.

Nie jestem pewna, ale Czytelnia - Czaspoisma to chyba nie jest odpowiednie miejsce na tego typu rozmowy...

Posted

Te rasy "bradziej grozne" czesto sa w schornach, bo ludzie sluchajac takich pierdól "o zabkach" mylsa, ze to prawda:shake::shake:
Pozatym czesto sie nudza... Sa za duze, za duzo jedza itp.

Posted

Tak, wczoraj widziałam ślicznego pręgowanego amstaffa, który sie błąkał po moim osiedlu.
Czyżby był zbyt łagodny, juz sie komus znudził? :angryy:

Posted

Pewnie tak :-(:-(
Przedwczoraj wyszlam z psem babci i spotkalam rottka... :loveu::loveu: z wlascicielami oczywiscie ;) Tak fajnie sie chcialy bawic... Wcale nie byl agresywny... Moze troche duzy i Figa sie go bala, ale przyjazny:loveu::loveu: Mial dobrych wlascicieli wiec nie byl agresywny...
Przy zlym wlascicielu nawet chiuhuahua moze byc agresywny ;/

Posted

A no właśnie, z tym że taki chiuhuahua nie sprawia praktycznie zadnego zagrozenia zycia, kiedy cie zaatakuje xP a co innego taki pit.
Ale dobrze, ze moda przemija ..
kurcze gdybym zobaczyla gdzies tego asta jeszcze to bym go przygarneła :(

Posted

psiara1996 napisał(a):
chodzimi o to co sądzicie o tych psach
i czemu waszym zdaniem są coraz częsciej w schronach

bo ktos kupuje "asta" , ktory jak podrosnie nie dosc ze najczesciej mało amstaffa [czy co tam "chodoffca" obiecywal ze z niego wyrosnie] nie przypomina a w dodatku wcale sie nie rzuca na wszystko dookoła i trudno przed kolegami zaszpanowac.. moda to udreka dla rasy.. albo z drugiej strony synus kupil, wychował psa na agresora i czmychnal do Angli/Irlandii/gdziekowiek a mama w wieku lat 50-60 zostala z wielkim, silnym i agresywnym psem z ktorym sobie zwyczajnie ne radzi.. dla mnie to szczegolnie drazliwy temat bo sama mam bullterriera i czesto spotykam sie z szeroko zakrojona nagonka na bullowate..

Posted

u mnie ostatno błąkają się amstaffy i to dwa a nawet trzy , ja się ich nie boję ale jak jestem bez psa ,a jak z psem to zawsze muszę iśc z kimś , żeby się oglądal , czy ich gdzieś nie ma , bo agresory niestety a szkoda , bo atos lubi bullki i chętnie byśmy je na wspólne spacerki do lasu zabierały...

hmm... też bym chciała tak kase zarabiać
fajne to by było , zwlaszcza , ze u mnie roi się od psów

i jak mam to zrobić???
dzień dobry czy mogę zarabiać u pani wyprowadzając psa???
ludzie dajcie jakąs odpowiedż...

• 1 year later...
Posted

Olka_Olga napisał(a):
kiedys zeby zarobic wyprowadzalam psy i m.in. mlodego bullterierra(rozkosznego po PT). spotkalam mloda kobiete z dzieckiem i usluszalam glupi tekst w moja strone:"Moj Kubusiu, mamusia powie ci ze z takimi ludzmi nie nalezy sie zadawac! Ma brzydkiego psa, pewnie sama jest nienormalna!" nie wytrzymalam i wypalilam:"Mamusiu Kubusia, a teraz ja cos ci powiem - musisz miec nierowno pod sufitem!" wiem, ze to nie bylo rozsadne, ale takie teksty to wrecz mnie rozwalaja. To bardziej boli niz piacha po twarzy. GLUPIE TO SA STEREOTYPY TYTU :"Terrier typu bull=agresja=walki psow=narkotyki" mam cicha nadzieje ze nikt z naszych forumczykow nie jest takim lekkoduchem

A ja z doswiadczenia wiem, że każdy, kto daje dziecku lub zwierzęciu na imię Kubus jest co najmniej infantylny, że nie wspomnę o grubszych zaburzeniach psych. Ktos mnie kiedys pytał, że pewnie z moją sunią nie boję się chodzić do nocnego na zakupy. Odpowiedziałam, że nie chodzę z nią do sklepu, bo od chodzenia z psem to jest spacer, a spod sklepu to jedynie psa mogą komus ukrasć.

Posted

[quote name='B_S']A ja z doswiadczenia wiem, że każdy, kto daje dziecku lub zwierzęciu na imię Kubus jest co najmniej infantylny, że nie wspomnę o grubszych zaburzeniach psych. Ktos mnie kiedys pytał, że pewnie z moją sunią nie boję się chodzić do nocnego na zakupy. Odpowiedziałam, że nie chodzę z nią do sklepu, bo od chodzenia z psem to jest spacer, a spod sklepu to jedynie psa mogą komus ukrasć.

A mogłabyś rozwinąć ?:cool3:
Kiedyś dałam kotu na imię Kuba.