Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
Wbijaj wbijaj :cool3: Zapraszamy serdecznie, może tym razem z Wenką!

Do Wrocławia, do tego klubu Laluny , tak?
My się wtedy obozujemy :loveu:

Oj, nie wiem czy z nią bym przyjechała. Bo szczekała by przez cały trening. Ona się nakręca nawet na inne psy biegające na torze.
A u nas przecież nie skakałabym z psem, tylko patrzyła się rekreacyjnie więc wyjazd z nią raczej odpada.

Tak, na warsztaty jedziemy do Wrocławia do klubu Laluny.
Organizatorzy to klub De Luks, Extreme Dog i hodowla Meritum

Posted

No to wpadaj sama. Albo zamknęłabyś ją w klateczce. ;)

Bziku też się nakręca na biegające psy, coraz bardziej. Ostatnio wystartował za staffinką i razem zrobili slalom :evil_lol: Znaczy się on za nią. A kiedyś przebiegł prawie całą sekwencję za innym psem bo za dobrze go nie trzymałam. Darłam się i darłam ale nie działało :roll: Skończyło się to tak, że on wszedł do drugiej dziury w tunelu niż ten drugi i spotkali się na środku, na szczęście obyło się bez rozlewu krwi :eviltong:

Posted

No to wpadaj

Wpadnę, wpadnę - na 100%
Ale na pewno po obozie. Teraz będę jeździła na każdy trening do ForFunu (brr ... 45 km :shake:) , żeby na obozie jak najwięcej umieć. :loveu:

Ja właśnie zamówiłam transporterek Carpi III :multi:
I nie wiedziałam czy przypadkiem nie będzie za mały. A Monika ma rozmiar II i Figuś spokojnie się w nim obraca, wyciąga, przeciąga.

Najwyżej Wenka będzie mogła do klatki zapraszać kolegów

Posted

Ojj, Wenka będzie miała chyba rwanie na obozie ]:->

Do nas dzisiaj przyszły tunele... Wykonane średnio, ale tanie i do treningów ok ;) Figo już się z nimi zakumplował i biega przez nie, szybko mu poszla ta "aklimatyzacja" :D

Posted

Monieq napisał(a):

Do nas dzisiaj przyszły tunele... Wykonane średnio, ale tanie i do treningów ok ;) Figo już się z nimi zakumplował i biega przez nie, szybko mu poszla ta "aklimatyzacja" :D

Moja też odrazu biegala przez tunele ulozone w literke I. Gorzej bylo z U. Jesli biegla spokojnie, bylo OK
Gorzej gdy byla nakrecona i w pysku chchciala miec tylko zabawkę.
Dobiegala do połowy tunelu ulozonego w U i wracała się :diabloti:
Teraz jest już dobrze. Biegamy tunelowe S,U,I,C z rozpędu na komende tunel. :loveu:

Posted

Uczcie się wysyłań do tunelu skoro je macie - to się baaardzo później przydaje.

A my mamy kilka agilitowych fotek!
trening 1 czerwca - autor zdjęć Aneta_W :Rose:

nie patrzcie na moją wielce inteligentną minę ;)

Posted

Uczcie się wysyłań do tunelu skoro je macie - to się baaardzo później przydaje.

Tzn? O co chodzi?
Proszę mi tłumaczyć wolno, rozkadajac zdanie na czynniki pierwsze. :diabloti:

Posted

Chodzi o to (przypominam, ze sie agilitujemy od roku także ekspertem żadnym nie jestem także wytłumaczę jak ja to widzę :eviltong:) żeby pies biegł do tunelu na samą komendę i ruch ręką nawet jak Ty stoisz w bezruchu albo biegniesz w inną stronę. Mieliśmy ćwiczenie na to z Magdą Ziółkowską na seminarium.
Stawiasz psa ,powiedzmy, 1,5 metra od tunelu. Sama stajesz 2 metry dalej, za psem, mówisz 'tunel' i pokazujesz ręką ale nie możesz ruszyć z miejsca dopóki pies nie wejdzie do tunelu.
Wydaje się być proste ale dla psa, okazuje się, nie jest to oczywiste, większość była zdezorientowana ;)

Posted

Dzieki, sprobujemy! :multi:
Masz moze jeszcze jakies cwiczenia ktore mozna robic na 3 hopkach, tunelu 6m (mozna powiedzic na 3 tunele 2m) oraz kola?
[uczymy sie teraz slalomu]

Posted

Jesteście początkujące więc nie radzę robić na razie nic trudnego na własną rękę... Możecie robić dużo długich prostych na niskich hopkach żeby wyrobić prędkość, dużo zmian strony i proste ćwiczonka. Najpierw trzeba sprawić, że Wenka pokocha bieganie i poczuje się pewnie na przeszkodach a dopiero potem ćwiczyć trudniejsze ustawienia. ;)

• 2 weeks later...
Posted

A my za tydzien jedziemy na obozik agilitowy! :multi: 3-11.07
Potem zawody agilitowe, o ile ktos nas zabierze (ale my tylko w roli widza) 12-13.07
A nastepnie spotkanko z Anią i Bezikiem (w celach ćwiczeniowo-wypoczynkowych, prawda? :cool3: posluszenstwo, obi, frisbee). coś koło 16.07

A my teraz wybywamy rowerkiem na dzialke! :multi:

Posted

Mam nadzieję, że przywieziecie duuuużo fotek z obozu! :loveu:
A jedno mam pytanko, kto Wam będzie prowadził treningi agility ...?

Bzik się nie może doczekać spotkania, chętnie się wreszcie wybiega po dużych przestrzeniach. U nas na tych łąkach nie pozwalam mu za daleko odbiegać bo okolica bezpieczna nie jest :cool1:

Ale i tak mamy teraz treningi 2x w tygodniu a to dużo jak na obecną pogodę... Więc na brak ruchu nie narzeka. :lol:

Posted

na obóz jedzie znajoma z netu (Alicja + Chrupek) ;-)
no ja wam życzę dobrej zabawy, mile spędzonego czasu na treningach i wiele relacji :razz: Myślę, że przywieziecie mnóstwo zdjęć ;-)
Ja już niestety się z wami żegnam ponieważ sama wyjeżdżam na wakacje.
Także nie zapomnijcie o mnie :razz: !

Posted

Bzikowa napisał(a):
Mam nadzieję, że przywieziecie duuuużo fotek z obozu! :loveu:
A jedno mam pytanko, kto Wam będzie prowadził treningi agility ...?

Bzik się nie może doczekać spotkania, chętnie się wreszcie wybiega po dużych przestrzeniach. U nas na tych łąkach nie pozwalam mu za daleko odbiegać bo okolica bezpieczna nie jest :cool1:

Ale i tak mamy teraz treningi 2x w tygodniu a to dużo jak na obecną pogodę... Więc na brak ruchu nie narzeka. :lol:

Również mam nadzieje, że porobią nam dużo fotek, na obóz ze swoim psem jedzie BBH, więc licze także na profesjonalne zdjecia. :diabloti:
Zajecia prowadziła będzie Ela Urbanska, Iwona Gołąb.

Tak, wybiega się twój (mało temperamentny pies, tak jak inne westiki - wyjątek Wena :diabloti: [wątek frisbee - twoje slowa]) Bezik.
My na treningi teraz nie jeździmy przez chorobe psa mojej siostry, ale myślę, że po obozie będzie już wszystko w porządku z Kadzikiem.

Waxy napisał(a):

no ja wam życzę dobrej zabawy, mile spędzonego czasu na treningach i wiele relacji :razz: Myślę, że przywieziecie mnóstwo zdjęć ;-)

Dzięki, dzieki! :multi:

Posted

Enchantress'ka;10387564 napisał(a):
Również mam nadzieje, że porobią nam dużo fotek, na obóz ze swoim psem jedzie BBH, więc licze także na profesjonalne zdjecia. :diabloti:
Zajecia prowadziła będzie Ela Urbanska, Iwona Gołąb.

To super. Ela to nasza trenerka a Iwona świetnie prowadzi psy na torze, zawsze miło się patrzy na jej przebiegi.

Tak, wybiega się twój (mało temperamentny pies, tak jak inne westiki - wyjątek Wena :diabloti: [wątek frisbee - twoje slowa]) Bezik.

to było raczej w porównaniu z terierami ogólnie - TTB, JRT/PRT itd.

Posted

Bzikowa napisał(a):
To super. Ela to nasza trenerka a Iwona świetnie prowadzi psy na torze, zawsze miło się patrzy na jej przebieg .

Mam nadzieje, ze czegos mnie naucza. . :lol:

Bzikowa napisał(a):
TTB, JRT/PRT itd.

Ze mna na oboz jedzie suczka PRT (czy to JRT? - nie wiem, nie znam sie na tych rasach), na która wlascicielka strasznie narzekala (teraz jest lepiej). Mowila ze, pies nie ma z nia kontaktu, jest uparty i zle sie motywuje. :cool1:
Ja na swoja suke (na motywacje, temperament) nie narzekam, pewnie dlatego, ze pracowalam z nia od poczatku, nakrecalam na zabawki ... ;)
Chociaz gorzej bylo z socjalizacja, do teraz boi sie przytlaczajacej ilosci psow.

Posted

Nie wiem o jakiej suczce mówisz więc nie wiem jaka to rasa ;)

Ja też bynajmniej nie narzekam na swojego psa :cool3:
Już zresztą na ten temat chyba rozmawiałyśmy...

Posted

Nowe competitiony do nas doszly! :multi:
Wczoraj pobawilysmy sie tymi dyskami, maja juz sporo dziurek po zebach, nie wspominajac o mojej pogryzionej rece. :placz:
Kochany piesek pomylil frisbee z moja łapą. Mam siniaka i slady po zebach (uchlała mnie prawie do krwi). :mad:

Posted

Mi przyszły nowe CS jakiś tydzień temu, 4 :loveu:
Ale na razie tylko raz się nimi bawiliśmy (i już slady:shake:), na razie dobijam te 2 poprzednie ;)

A dziś na trening niepotrzebnie szliśmy - ostatnio trenowaliśmy bardzo często + pogoda... A wczoraj jeszcze miał rozwolnienie i wymioty...
Bez się zmęczył już psychicznie i fizycznie tym wszystkim. Chciał biegać oczywiście ale się ociągał :shake: i kompletnie olał piłkę i sznur na które chciałam z nim pobiegać. :pissed: Szlag mnie kiedyś trafi...

Posted

Nikt nie kręci filmików na treningach, poza tym nie chcę się kompromitować zbytnio :lol:
A z frisbee nie mam jak fotek robić... Jednocześnie rzucać i focić? Kiedyś spróbowałam to udało mi się dwie zrobić, jak zdążyłam wyjąć aparat zanim pies wrócił z dyskiem :lol: Chcę nakręcić filmik z naszego amatorskiego obedience. Ale tu już zupełnie nie mam jak... :roll::roll:

Posted

[quote name='Bzikowa']
A z frisbee nie mam jak fotek robić... Jednocześnie rzucać i focić? Kiedyś spróbowałam to udało mi się dwie zrobić, jak zdążyłam wyjąć aparat zanim pies wrócił z dyskiem :lol:
Ja mialam kilka starszych fotek z naszego rollerkowania, ktore tu wstawialam
http://republika.pl/blog_po_3981073/6158276/tr/dsc02699.jpg
http://republika.pl/blog_po_3981073/6158276/tr/dsc02708.jpg
Jednoczesnie rzucalam i focilam. Trzeba miec refleks i dojsc do wprawy. :lol:

[quote name='Bzikowa'] Chcę nakręcić filmik z naszego amatorskiego obedience. Ale tu już zupełnie nie mam jak... :roll::roll:

Postawic aparacik czy kamerkę na stoleczku, pniu drzewa, murku, wlaczyc i zaczac cwiczyc. Aparacik bedzie nagrywal wasze obi. :lol:

Posted

Ale jak idę na łąki to tam nie ma kochana pni ani murków które mogły by 'nagrywać' :diabloti:

Muszę poszukać jakiegoś miejsca fajnego z murkiem obok :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ale jak idę na łąki to tam nie ma kochana pni ani murków które mogły by 'nagrywać' :diabloti:

Muszę poszukać jakiegoś miejsca fajnego z murkiem obok :evil_lol:

Jezus Maria!
Trzeba byc kreatywnym, jesli nie ma murkow lub pni, to mozna postawic aparacik np. na plecaku :eviltong:

A ja zaraz wybywam na dzialke z moim kundlem.