Inkaa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Topik do wklejania zdjęć naszych sportowych westów + rozmówki o wyczynach sportowych naszych psiaków. Agility, frisbee, pływanie, obedience czy aportowanie - do wyboru, do koloru ! Quote
Aaliyah1981 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Enchantress* fajny temat mysle ,ze niebawem bedzie co ogladac ..cioteczki wklejajcie fotki :multi:ja niestety narazie moge poogladac bo Franio jeszcze zbyt maly do takich wyczynow choc juz pomalutku sie rozkreca -wszystko przed nami mam nadzieje :evil_lol: [img']http://download.klimacik.pl/e-gify.com/1323.gif Quote
Bzikowa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 A nasze zdjęcia wszystkie w Bzikowej galerii :placz: Jak wiecie - my agility w Cavano a domowo - posłuszeństwo (próbujemy nieśmiało jakieś elementy obedience dla zabawy i poprawy kontaktu), elementy dd, i takie tam różne klikerowe bzdety ;) Ja bardzo ubolewam , ze w Waszych miastach w większości nie ma agility - przydałoby się więcej białasów w tym świetnym sporcie, i byłby super hiper westie agility team jak znalazł ! :loveu: A frisbee chyba nie jest pasją mojego psa :evil_lol: Quote
Aaliyah1981 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Bzikowa napisał(a): A frisbee chyba nie jest pasją mojego psa :evil_lol: hehe nigdy nie wiadomo a moze w nim wielki talent drzemie :cool3: Quote
Bzikowa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Z pewnością kocha frisbee i potrafi skakać na 10 metrów :evil_lol: Tylko jeszcze o tym nie wie zwyczajnie :evil_lol: Quote
Aaliyah1981 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='Bzikowa']Z pewnością kocha frisbee i potrafi skakać na 10 metrów :evil_lol: Tylko jeszcze o tym nie wie zwyczajnie :evil_lol: cioteczko ty sie nie smiej bo kiedys zobaczysz cos takiego i dopiero bedzie Quote
duzebzium Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 A może ktoś mi podsunie pomysł:oops: z czego zbudować prowizoryczne przeszkody na podwórku:oops::oops::oops: Quote
Bzikowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Np z rurek PCV ;) A w ogóle szerzej o własnoręcznym robieniu przeszkód jest w dziale agility na dgm. Sama nie robiłam żadnych więc za dużo powiedzieć nie mogę... I tu jest super temat: http://www.agility.fora.pl/przeszkody,5/prosty-poradnik-jak-zrobic-przeszkody-przepisy-i-fotki,1002.html Quote
Aaliyah1981 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='Bzikowa']: http://www.agility.fora.pl/przeszkody,5/prosty-poradnik-jak-zrobic-przeszkody-przepisy-i-fotki,1002.html o to juz cos konkretnego :cool3: Quote
duzebzium Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 :cool3: juz dałam tacie nowe zajecie... :cool3: ale zanim on sie za to wezmie:shake: chyba sama predzej to zrobie... tylko niech mi da jakies materiały... tylko nie wiem jak i z czego zrobic tunel Quote
Bzikowa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Ojj z tunelami to nie tak łatwo - sama bezpiecznego tunelu raczej nie skonstruujesz :roll: Można kupić w necie (karusek chyba?) takie z trixie ale trochę pieniądza trza wyłożyć :razz: Ew. w Ikei, takie dziecięce, tylko, ze one są dość krótkie i niestabilne więc trzeba je dodatkowo czymś umocnić. Łiii, a jutro wreszcie, po 3-tygodniowej przerwie wreszcie trening :loveu: Ciekawe co na to mój pies. Nie wiem czy u Was też tak potwornie wieje? Już się boję - wszystko będzie nam latać...:roll: Quote
Aaliyah1981 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bzikowa co do pogodny to szok :crazyeye:ale od 3 dni u mnie nie pada:eviltong: oooooooo to pewnie zalapiemy sie na jakas relacje foto ;) Quote
Inkaa Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 My na wiosnę kupujemy frisbee Competition Standard. Narazie mamy prowizoryczne frisbee z trixie. Teraz najwięcej ćwiczymy posłuszeństwa. W takie wichury kiedy trzeba siedzieć w domu najlepiej sprawdza sie kliker i smakołyki. :loveu: Quote
Aaliyah1981 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Enchantress* cioteczko jestes pposzukiwana na watku ''poznajmy sie'':eviltong: Quote
duzebzium Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bzikowa napisał(a):Ojj z tunelami to nie tak łatwo - sama bezpiecznego tunelu raczej nie skonstruujesz :roll: Można kupić w necie (karusek chyba?) takie z trixie ale trochę pieniądza trza wyłożyć :razz: tak sa na karusku:cool3: Mały (dlugosc 2 mety, srednica 40 cm) - 110zł Duży ( dlugosc 5 metrow, srednica 60 cm) - 389zł :shake: Czy ten mały nie jest zbyt krótki? 2 metry to wydaje mi sie malo:oops: Quote
Waxy Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Są jakieś takie tunele też dla małych dzieci. Tego nie można wykorzystać? :razz: Quote
duzebzium Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Właśnie przeglądałam katalog z Ikei 2008 ale tam nie ma nic takiego:shake: Quote
Waxy Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 To może w jakimś zabawkowym, dla dzieci. Tunel na allegro :roflt: Nic innego nie znalazłam. Ale i tak to jest za krótkie.. Quote
duzebzium Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 ten dobry?:cool3: http://http://www.allegro.pl/item301552020_tunel_187cm_warto_.html Quote
Aaliyah1981 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Waxy napisał(a):To może w jakimś zabawkowym, dla dzieci. Tunel na allegro :roflt: Nic innego nie znalazłam. Ale i tak to jest za krótkie.. Cioteczko jestes niesamowita.:sweetCyb:oooooooo tak z takim tunelem zrobicie furrore :eviltong: nie znam sie niestety ale 2 m to troszje malo chyba:roll: dziewczyny takie ceny chyba sa wszedzie :( http://www.kacikpupila.pl/sklep/product_info.php?products_id=918&manufacturers_id=19 Quote
Waxy Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 To może jakoś nie wiem kupić dwa i jakoś połączyć :razz: ? Quote
Bzikowa Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Można połączyć, ale te dla dzieci są chyba często proste i niezginalne.. Więc trudno zrobić zakręcony tunel, na którym mi by zależało. Trening mieliśmy genialny dziś:) Białasowi się biegać bardzo chciało po 3-tygodniowej przerwie:biggrina: Tylko z uporem maniaka uciekał na kładkę - uwielbia tę przeszkodę :) Quote
Crazy Lab Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bezik z uporem na kładkę, a Deo z uporem do tunelu...:evil_lol: Biały się bardzo nakręcił na agility :p pamiętam jak zaczęliśmy mieć razem treningi jak trzeba było mu pomagać na palisadzie...ale to już przeszłość... a może pewnego dnia Bezik odkryje w sobie coś z bordera i nakręci się na frisbee ;) Quote
duzebzium Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 A czy pies może zaczac trenowac w kazym wieku? (nie chodzi mi o stare psy) tylko np. czy 3 lata to nie zapozno?:cool3: Quote
Bzikowa Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 My zaczęliśmy jak Bzik miał 3 lata. Ohoho, kogo ja tu widzę :lol!: Nie wiedziałam, Ola, że jesteście na dgm! Widzisz, każdy pies ma swoje priorytety jak widać ;). Nie przypominaj mi naszych początków bo to była porażka nad porażkami. :roll: Wątpię, żeby Bzik nagle odkrył w sobie alter ego - bordera :evil_lol: Raczej jakiegoś poważnego psa myśliwskiego...:hmmmm: sądząc po tym, że oprócz na kładkę to uciekał jeszcze dzisiaj do sarenek w celu upolowania ich... :roll: Matoooołek. Quote
Recommended Posts