bigos Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Witajcie!!!Więc kto się wybiera w niedzielę????????????:multi::multi::multi: Quote
nefre Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 My niestety pasujemy na najbliższe dwa tygodnie, Drago w sobotę będzie tracił jajeczka więc nie będzie mógł szaleć chwilowo z innymi psami Quote
gośku. Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 My będziemy raczej. :D Bigos, w sobote przysle zdjecia, albo zgram fotki na plyte i ci dam, ok? :) Quote
bigos Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 .:::Gosia:::. napisał(a):My będziemy raczej. :D Bigos, w sobote przysle zdjecia, albo zgram fotki na plyte i ci dam, ok? :) Bardzo się cieszę:multi::multi::multi::multi: Quote
gośku. Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 :razz: Postarams ie zgrać na płytkę, i Ci doręcze osobiście. A ile właściwie masz lat? 17? ;) Quote
bigos Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 .:::Gosia:::. napisał(a)::razz: A ile właściwie masz lat? 17? ;) :-o:-o:-o Dodaj jeszcze 9 lat;) Quote
bigos Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Latka lecą niestety:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
KaRa_ Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 bigos napisał(a)::-o:-o:-o Dodaj jeszcze 9 lat;) Nigdy bym nie powiedziala ja sama mysialam, ze masz max 20:crazyeye:. Co do tematu spotkania w ten weekend to mnie nie bedzie czekam jak Delta mi wyzdrowieje po operacji bo nie najlepiej z nia, a Ery nie biore bo z niej to wrednota na psy za duza:angryy: . Quote
gośku. Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 A może wezmiesz tego bialo-brazowego. ktoregoz z trzech? :P ja bede, chyba o 13. Bigos, obawiam sie, ze nie dam ci jutro zdjec, bo plyty zadnej wolnej nie mam. nie gniewasz się? :( ale poszperam jescze - moze znajde. Quote
bigos Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Nie ma problemu :lol::lol::lol: Do zobaczenia jutro Quote
gośku. Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 I mnie nie było, szkdoa, pewnie było fajnie. ;) Jak ktoś wróci, to natychmiast fotki wstawiać! :lol: Quote
PaYooK Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 ELO!! zaluje ze nie mam czasu isc na spacerek :( Quote
bigos Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Niestety nie było za wiele psiaków. Może to pogoda:placz::placz::placz: Zdjęć: brak Quote
bigos Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA śWIęTA WIELKANOCNE DLA WSZYSTKICH DOGOMANIAKóW:laola::laola::laola::laola: Quote
Dinusia Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Hej ja tez jestemz Poznaniai chetnie bym kiedys przyszla na jakies spotkanie ale nie z taka iloscia psow...nie boicie sie ze dojdzie do jakies bojki? moim zdaniem to troche za duzo :/ Quote
bigos Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Pieski są przyjaźnie nastawione. Nawet jeśli zdarzy się "bójka" to tylko chwilowa i nie straszna:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Dinusia Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 No dobra ale jesli dojdzie do prawdziwej bojki to co zrobisz? mojej kolezanki pies byl z nia u cioci... tam mieszka taki duzy pies i awsze zyli w zgodzie...a tutaj nagle sie na niego rzucil... zlapal za kark i ciagnal po ziemii.. musial zostac w klinice przez tydzien... ten pies mogl odejsc...wlasnei dlatego nie ejstem za takimi spacerami... jesli byloby 5 psow to ok lae nie 40... Quote
Tośka_m Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Czasem może się zdażyć 5 wściekłych i żądnych krwi burków i 40 aniołków, więc liczba psów nie ma tu większego znaczenia ;) Quote
Dinusia Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Nie chodiz tu o aniolki albo wsciekle psy... np.moze byc tak ze bedzie starsza suka i mloda suka a ta starsza nie bedize chciala sie z nia bawic i moze ja ugryzc...ale tutaj akurat zadko zdarzaja sie takie przypatki bo suki zazwyczaj tylko strasza te mldoe...ale samce czesto sie gryza... ostatnio na moich oczach psy sie na smyczy wachaly i zaraz jeden sie rzucil na drugiego zawinely sie smycze i sie pogryzly... :/ ale to akurat wasza sprawa czy tam pojdziecie czy nie.. ja tylko wyrazam swoja opinie na ten temat... ;) ja bym nie ryzykowala... Quote
nefre Posted April 28, 2006 Posted April 28, 2006 Ja póki co w ciągu zadnego psiego spotkania nie byłam świadkiem bójki przy tak dużej ilosci psów.Psy są pod stałą obserwacja właścicieli którzy z reguły "wkraczają" jeśli zaczyna dziać się cos niedobregoNajczęściej jest tak ze psy unikaja tych które stanowia dla niego zagrozenie i wybierają osobniki z którymi się nie bawią, nie jest tak ze cała zgraja biega razem. "Dinusia" napisał(a):ja bym nie ryzykowala... Gdyby to była kwestia ryzyka, to trzeba by było psy ogółem od siebie izolować i nie dopuszczać do rzadnych spotkań nawet pojedynczych psów, bo jak sama piszesz nigdy nic nie wiadomo.Na takie spotkania chodzą ludzie z psami dobrze zsocjalizowanymi,które nie wykazują agresji w stosunku do innych psów i potrafią unikać konfliktów.Poza tym dobrze wychowany pies nigdy nie rozpocznie bójki sam od siebie a i zanim do niej dojdzie pies spróbuje "uspokoic sytaucje".A w takich atakach psów na siebie które są na smyczy dochodzi najczęsciej z winy właścicieli,którzy w panice (bo pies zaczyna warczeć) odciagając psy od siebie wykonujac gwałtowne ruchy, co niejednokrotnie jest sygnałem dla przeciwnika do ataku.Wystarczy spojrzeć na dwa samce, jak ostrozne są one przy pierwszym spotkaniu, jak wyraźne CS-y wysyłają i jak przemyślane są ich ruchy aby nie wywołąc konfliktu. Trochę więcej wiary w psie umiejętnosci komunikowania się i zobaczysz jak wspaniałe moze okazać się dla psa popołudnie z innymi czworonogami. Quote
Dinusia Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Oczywiscie nie mam nic przeciwko spotkaniu sie kilku psow... ale 40 to juz przesada nie wsyztkie psy sie lubia a jesli do takowej bojki by doszlo to niewiem co bym zrobila gdyby na mojego psa napadl jakis duzy... niektorye psy rowniez walcza o suke... ostatnio psy ktore zawsze sie ze soba bawily prawie sie pogryzly o moja nele i niestety jeden z nichmusial pojsc bo w trojeksie nie mogi bawic... i moim zdaniem akdzydpsiak powinien najpierw sie obwachac na smyczy a nastepnie dopiero mozna je spuscic...chyba ze od razu spotykaja sie pies i suka to wiadomo ze sobie nic nie zrobia... pozdrawiam ;) Quote
Recommended Posts