Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Asia i Yuki napisał(a):
A moze Bigosku masz jdenak czas na spotkanie w sobote nad Malta?

Możemy się spotkać!Jestem za. Mama nadzieję, że nasze psiaki się polubią, nie wiem tylko czy będą chciał się ze sobą bawić (mój od jakiegoś czasu woli piłeczkę i patyki).Daj znać

Posted

Mieszkam cudnie na Piątkowie - za Umultowską jest mały lasek z rezerwatem Żurawiniec. Tam właściwie cały dzień spacerują mamy z wózkami, biegają biegacze i spacerują psiarze. Wszyscy bez psów są przyzwyczajeni, że psy biegaja luzem i bez kagańców - nie ma protestów i marudzenia. Pełna symbioza. Ja mam 200 metrów więc korzystamy dwa razy dziennie długie spacery. zapraszamy!:lol:

Posted

Psorka a w którym miejscu jest to dokładnie?Bo ja do Umultowskiej to daleko nie mam wiec moze i ja bym zaczęla korzystać z tamtych rejonów :)

Posted

Dzisiaj, tj. 23.03.2006 około godziny 17-tej będąc na ścieżce rowerowej nad jeziorem swarzędzkim znalazłam psa rasy Alaskan Malamute. Psiak ma zieloną obróżkę, jest bardzo przyjazny i zadbany. Odprowadziłam go do schroniska w Swarzędzu!!!!Proszę roześlijcie tę wiadomość!!!Mój numer telefonu 600256503. Kasia

Posted

Miałam taki zamiar, ale na szczęśie psiak był tylko jedną noc w schronisku. Odnalazła się jego pani:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

No to całe szczęście że się pani odnalazła :loveu:

Wracając do tematu (jakie poznaniacy mają pieski) to ja od paru tygodni mam rudego paskudę widocznego na moim avatarze. To jest wieśniak :razz: więc nauka życia w mieście była trochę komiczna dla mnie, a dla psa dziwaczna. Kto to wymyślił żeby do parku odległego o jedną przecznicę jeździć tramwajem? :lol: (miało to na celu przyzwyczajenie rudego do czegoś takiego jak tramwaj)

Ubolewam bardzo, że bardzo mało jest miejsc, w którym mogę go spuścić ze smyczy nie narażając się na mandacik od strażników miejskich :shake:
Spotykacie się gdzieś regularnie? Bo z tego co czytam to ciężko się jest zgrać poznaniakom :cool3:

Posted

A czy Cytadela jest wolna od nachalnych SM ładujących maszynowo mandaty za puszczanie psa ze smyczy? :evil_lol:

A co z tygodniem? Nie wierzę, że "wybiegujecie psy" tylko w weekendy :cool3:
Ja mieszkam w centrum i mój biedak męczy się w dwóch parkach - potrzebuje znacznie więcej przestrzeni i swobody :roll:

Posted

hmm Cytadela jest ok, jednak ja wolę bardziej otwarte przestrzenie żeby mieć rudzielca mojego "na oku" :)
a na cytadeli jednak krzaki itd są :P

Posted

Cytadela jest fajna i prawie każdy chodzi z psiakiem bez smyczy. Koło posągów Abakanowicz co niedzielę spotykają się psiaki. Jest ich czasami nawet około 20-30.
Czasami pojawia się SM, ale nigdy w miejscu, w którym psy się bawią.
Kiedyś miałam z nimi spotkanie (rzucałam Bigoskowi piłkę na dużym placu), chcieli mi wlepić mandat, ale byłam dla nich miła, naściemniałm i udało się:eviltong::eviltong::eviltong:
Ale myślę, że to jedno spotkanie z nimi to nic, zważywszy na to, że chodzę tam z Bigoskiem od dwóch lat:lol::lol::lol:
Zapraszam:multi::multi::multi:

Posted

W ten weekend mój rudzielec pogardzi Cytadelą na rzecz rozległych i wiosennie pachnących łąk i pól na wsi u moich rodziców. Możecie pozazdrościći :evil_lol:

Ale jak tylko będziemy na weekend w Poznaniu to przypomnimy sie i wyciągniemy Was na Cytadelę :cool3:

Posted

ha ha ha :P to ja tak będę mieć już w czerwu bo się wyprowadzamy 11 km za Poznań ;-) tam to będzie raj dla mojego rudzielca ;-)

to wstępnie się umawiamy niedziela, cytadela a na którą godzinkę? jakiś znak rozpoznawczy dogomanii? heh

Posted

Tośka_m napisał(a):
A czy Cytadela jest wolna od nachalnych SM ładujących maszynowo mandaty za puszczanie psa ze smyczy? :evil_lol:

A co z tygodniem? Nie wierzę, że "wybiegujecie psy" tylko w weekendy :cool3:
Ja mieszkam w centrum i mój biedak męczy się w dwóch parkach - potrzebuje znacznie więcej przestrzeni i swobody :roll:

A my jesteśmy na Cytadeli prawie codziennie bo blisko mieszkamy!:cool1: :cool3:
Jak dotąd miałam tylko jedne bliskie spotkanie trzeciego stopnia z SM więc myślę, że nie można narzekać ale my jesteśmy tam albo rano albo bardzo wczesnym popołudniem czyli w porach kiedy nie ma tam zbyt wiele ludzi /a jak już są to też przeważnie z psami/

Posted

Bigosek to wyżeł niemiecki krótkowłosy. Jest cały czekoladowy. Przychodzą takie trzy . Jeden to jego brat, a druga to suczka, która czasami się pojawia. Zapraszam. Ja będę na pewno:lol::lol::lol: