Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bilbo tez jest chora - wczoraj sami robilismy jej zastrzyk - brrr... Jej pewnie nie wezme, ale jak to mowia "zlo zlego nie rusza", wiec chyba z Blondyna przyjde/przyjdziemy - oczywiscie, jesli pogoda bedzie ok.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bilbunia juz czuje sie lepiej, ale dzis mamy ostatni antybiotyk do podania, wiec nie bedzie nas jutro.

Do tego ten wiatr paskudny... Prawie mi Bunieczke porwal, paskud wredny!

Zdrowka dla pinczerek!

Posted

Dzis znów byliśmy na zastrzykach, Aria (ogoniasta) była łapana w locie w trakcie zeskoku ze stołu, Biga skowyczała jaby jej co najmniej nogi żywcem wyrwano, Nikita usiłowała schować się Michałowi pod kurtkę i wczepiała się pazurami nie gorzej od kota (a oczy miała TAKIE wielkie..), tylko Psotka spokój wodza, bo.... jest zdrowa i nie dostaje zastrzyków. Za to później pojechałam do Apteki i zaopatrywałam się we wszystko co możliwe - i dla moich dzieci, i dla psów. Pani tylko pytała: dla psa czy dla człowieka - ale wymiekłam, gdy po mojej odpowiedzi, że wapno w syropie dla psa, zapytała, jaki smak piesek sobie życzy.... :D

A zdrówka życzymy wszystkim - dziś wywiało z nas chyba już resztki lata..

Posted

Jeszcze od czasu do czasu dam dziewuszkom rutinoscorbin.

A jak wyglada wizyta z tyloma psiakami u weta?

Jak ide czasami sama z corciami, to Beri jest przypinana smycza do stolu w gabinecie, ale i tak prawie udalo sie jej go wyniesc - a stol jest potezny, ma grube metalowe nogi :)

No i musze powoli sie przygotowywac na syneczka w domu :)

A moj wet jest jednak najukochanszy - pozyczyl mi termometr, bo panikowalam, ze Bunia miala taka wysoka temperature.

Posted

No taki czworonozny :) Braciszek dla Beri i Bilbuni. Wymarzylam sobie rudego psa - bullteriera. No i teraz czekam, az sie taki narodzi. Sprawdzam wszystkie mioty i czekam...

Posted

jaka tam nawiedzona - popatrz na Joanne 8) Mam nadzieje, ze kiedys ja przescigne w ilosci psiakow ;) No i musze jakos uzbierac na bulla miniaturke, a to duuuuzo oszczedzania

Posted

Beri bedzie wysterylizowana, Bunia ze wzgledu na przebyty wylew nie moze byc w zaden sposob usypiana...

Zawsze tez na ten czas mozemy psa albo suczki podrzucic Sewa rodzicom - nie bedzie zatem problemu :)

A ta rosyjska hodowla - swietna :) Tylko nam sie najbardziej podobaja rude miniatury :)

Posted

Nebu, ty wiesz... troche wosku, gdzieniegdzie się pryśnie farbką i będziesz mógł szpanować w mieście. 8)

A tak w ogóle to widzę, że jakieś większe choróbsko krąży?!? My z Luną na szczęście jesteśmy, odpukać, zdrowe, ale za to pogoda się wściekła... no, może do niedzieli będzie lepiej. Za wszystkich chorych wznoszę toast herbatą z miodem, żeby się Wam szybciej zdrowiało!

Posted

Ale pogoda... niech to szlag :x

Był ktoś z was na cytadeli? Ja wyszedłem, ale nie doszedłem, bo Nebu szedł jakby ten deszcz co na nas padał to były kamienie. Nie nawidzi chłopak deszczu.

G220.jpg

Posted

Pogoda do bani. Mam problem, zeby wyciagnac dziewczynki na krotkie siusiu, na Cytadele muaislabym je chyba zaniesc.

A do tego gowniarze rzucaja petardy... wrrr

Posted

No my też tylko w domku... Wczoraj były ostatnie zastrzyki, więc nie ryzykowaliśmy wyjścia innego niż na ogród. Tym bardziej, że pogoda parszywa. Ale dziewczyny dały nam do zrozumienia, że są strasznie wyposzczone brakiem dłuuuugich spacerków i gdy wyszliśmy "w gości" otworzyły sobie drzwi - mój synuś zapomniał je dobrze zamknąć - i 5 godzin urzędowały na dworze. Do domu też wchodziły, bo całą podłogę w korytarzu miałam w błocie, one za to szczęśliwe... :D