Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy pod wielkim wrażeniem. Przyznajemy też, że trochę się zakręciliśmy w tym łańcuchu logistycznym. Na czwartek i piątek już planujemy urlop, żeby dać Jadze kilka dni na aklimatyzację po długiej podróży i przeprowadzce.
Jeszcze raz bardzo, BARDZO dziękujemy wszystkim jeżdżącym, organizującym, szukającym i kibicującym.
Osobę dowożącą suczkę do Pruszcza Gdańskiego prosimy o kontakt na PW.

Marta i Piotrek

PS Oczywiście - zwłaszcza w pierwszym okresie pobytu Jagi na Pomorzu - odwiedzający to forum będą mogli liczyć na zdjęcia gładkowłosego jack russel foxterieropodobnego kundelka. Niektóre z nich - z leniwym, 5-kilowym kotem Rysiem.

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HebaNova napisał(a):
i jak i jak?

No właśnie - i jak, i jak? :)
Dajcie znać, jak poszło z transportem, jak się czuje Kropka/Jaga w nowym miejscu? Biedaczysko, trochę tych nowych domów pozalicza w krótkim czasie. Mamy nadzieję, że za bardzo na tym nie ucierpi.
A w duchu już zaczynamy odliczanie do środy.
Prosimy o wiadomości, no i o PW w sprawie spotkania w Pruszczu.

Pozdrawiamy,

Marta i Piotr

Posted

Kochani, Kropinka/Jagunia jest u mnie :-) a właściwie raczej u mojej mamy ;-) Jest przekochaną prześliczną przytulaśną odrobinką :-) Odebrałam ją od Amikat (wielkie dzięki za telefon) pod schroniskiem na Paluchu mniej więcej o 11:30 chwilka na pożegnanie i w drogę do przejściowego domku. Na Ursynów, gdzie jest w tej chwili jedzie się komunikacją miejską ok godziny, Kropczak bardzo dzielnie zniósł podróż, grzecznie siedziała na kolanach i wyglądała przez okno ;-) Dopiero w metrze się zaniepokoiła, widocznie są tam inne dzwięki, no i nie da się wyglądać przez okno ;-) Przed wejściem do domu zdjęłam jej kołnierz i przespacerowałyśmy się chwilkę w celu wiadomym i... Kropinka bardzo ładnie zrobiła koopę, natomiast sioo... dopiero w domu ;-) W domu oszczekała ją suczka mojej mamy, pokazała jej że ma się nie zbliżać do jej misek itd. Po godzinie zapanował spokój. Kropinka/Jagusia bardzo spokojnie zniosła te oszczekiwania, zjadła miseczkę karmy, popiła wody i zajęła się zabawką :-) Niestety bardzo denerwuje ją kołnierz, który założyłam zaraz po jedzeniu...
Odkryła też identycznego pieska w lustrzanych drzwiach szafy i... Machała do niego ogonkiem ;-) Cuuuuuudo to jest, mówię Wam :-))))
Umościłyśmy jej posłanko z ręczniczkiem, który dostała w wyprawce ale na razie nie jest zainteresowana ;-) Nasza suczka nie spuszcza jej z oka ale już nie szczeka, pozwala jej ruszać zabawki, powinno być ok.
Teraz zostały z moją mamą ja przybiegłam do siebie wyprowadzić mojego paskudę (tego z avatarka) i za chwilę wyjeżdżam do Kłomnic pod Częstochowę z przyszłymi właścicielami po Mrówcię. Jak wrócę wieczorem to jeszcze wyprowadzę Kropinkę na nocne sioo i przenocuję z nią. Wezmę aparat postaram się jutro zrobić jakieś zdjęcia i je tu wrzucić :-) Kochani, możecie być spokojni WSZYSTKO JEST O.K. połowa drogi za Kropinką/Jagusią a psiulek do z a k o c h a n i a, mówię Wam JJJ
F.

Posted

Już nie mogę się doczekać środy!! (Jeżeli dobrze zrozumiałam to w środę wieczorem Kropka/Jaga wyjeżdża z Warszawy do Gdańska?)
Dziękujemy bardzo Amikat za "pierwsze" przekazanie i Fasolce za szczegółową relacje ...czekamy dalej z niecierpliwością!

Posted

Tak, w środę wieczorem, gdzieś ok 20:00 Kropinka/Jagula wyjedzie z TZ Itske do Gdańska, mają do Was telefon, na pewno się odezwą, żeby ustalic odbiór kropkowanego cuda :-)

Posted

cudownie wieści Fasolko, serdecznie dziękuję za opiekę, wycałuj mamusię za opiekę :loveu::loveu::loveu: fajnie mieć taką dogomaniacką mamę :lol:
kołnierz, no wiadomo, denerwuje małą ale szwy jeszcze bardziej więc niestety ....
Amikat, kochana kierowniczko dzięki za pierwsze ogniwo transportu :)

Posted

Kochani, co tu się działo w tę Dogomanię... Ja tu przytupuję, zdjęcia mam fajne a tu nie ma i nie ma dostepu...:-( No ale nic, skoro juz ok to piszę: psiunieczka jest cuuuudna :-) Wszyscyśmy się w niej zakochali i jeśli Marta i Piotr by się rozmyślili ;-))) to może u nas zostać, hihihihi jest przesłodka, wesoła, energiczna, jak już napisała Amikat bardzo lubi jeździć samochodem, w ogóle nie boi się psów, kotami jest zaciekawiona, nie szczeka jak to czasem mają małe pieski w zwyczaju, przylepka z niej przeokrutna ale zostaje sama czy to w pokoju czy w mieszkaniu bez problemu...
Jedyne co, to trzeba 'łapać siusiu' bo rzeczywiście nie kojarzy spacerów z załatwianiem się i straszny z niej odkurzacz jeśli chodzi o jedzenie ;-) więc trzeba uważać żeby nie utuczyć, no i koniecznie pokażcie weterynarzowi jej uszka, wczoraj wieczorem zauważyłam, że są zaczerwienione, szczególnie prawe. Poza tym pies idealny, naprawdę nie ma się do zcego przyczepić - my wszyscy zakochani!!! Nawet mój małżon który nie przepada za maluchami stwierdził, że ona jest świetna, bo... uważajcie jest idealnym kompanem, do zabaw z naszym pitbullem, hihihi
Ona sie go nie boi i zamęczyła go bieganiem, potrafi go przeskoczyć, sama zaczepia, widok niesamowity... Bardzo dobrze sie bawiły w niedzielę na tzw łonie przyrody...
Wieczorem postaram się załaączyć zdjęcia :-) No i ... Będzie nam baaaardzo smutno jak pojedzie... To taki przylepeczek cały czas stoi przy nodze, wskakuje na kolana, daje buziaki, macha ogonkiem... Fajnie, że znalazla dobry dom :-) Marto, Piotrze, chyba szykuje Wam się seria odwiedzin ;-) ;-) ;-)
F.

Posted

Słuchajcie, jeśli chcecie to mogę sie z nią wybrać do weta dziś wieczorem (po pracy) ale pomyślałam, że lepiej będzie jeśli ewentualne leczenie będzie odbywać się pod okiem jednego lekarza - czyli już w domku - ale może nie mam racji? Wydaje mi się, że ją te uszka nie bolą, nie próbuje się po nich drapać, nie kręci główką, no wiecie, jak to bywa przy zapaleniu ucha... Zauważyłam to dopiero wczoraj wieczorem jak ją miałam na kolanach... To co, iść do tego weta?
F.

Posted

A zdjęcia to dopiero późnym wieczorem jak wrócę do swojego domu ;-) W ogóle Kropeczka/Jagusia jest trudnym modelem - cały czas w ruchu... Lepiej byłoby nakręcić filmik ;-) Ale kilka takich bardziej statycznych zdjęć udało się zrobić :-)
Dajcie znać czy lecieć do tego weta dziś wieczór czy zaczekamy z tym do czwartku aż trafi do Was!
F.

Posted

O.K. Ten wterynarz niech też zobaczy szef po sterylce, moim zdaniem jest OK, moja mama, latami pielęgniarka chirurgiczna twierdzi, że ładnie wygląda ;-) Ale malutka nie może się już doczekac biegania bez kołnierza... Bardzo się w nim nieswojo czuje a mieć go musi, bo co jakiś czas próbuje się tam drapać... Może jak ten lekarz powie kiedy go ściągnąć będzie Wam łatwiej patrzeć na to jak się maleństwo nim martwi ;-) Bez kołnierza, na spacerze szaleństwo, biegi skoki, widać że już nie pamięta o zabiegu i nic jej nie boli ale w domu kara straszna, kołnierz wskakuje na główkę ;-) jedynym pocieszeniem jest... Jedzonko!!!
A propos HebaNova, jaka to karma? Bo właśnie się kończy, dokupię takiej samej tylko daj znać jaka to jest.
F.

Posted

karma to purina dog chow kurczak
uszy na pewno sie zaczerwieniły od ciągłego noszenia kapelusza, juz u jednego psiaka tak było. mały przewiew jest i się kiszą pod abażurem. trzeba przemywać i wietrzyć jak najwięcej.

:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzięki, maluch w abażurze skradł nam wszystkim serce :-) Chciałam wczoraj w nocy wrzucić zdjęcia ale dogo mnie cały czas wywalało i się poddałam. Może dziś wieczorem się uda, na pociechę, jak już maluch pojedzie :-( do swojego domku :-)
Mam nadzieję, że z uszkami jest tak jak piszesz :-)
Wczoraj udało mi się po południu i wieczorem złapać wszystkie sioo i koo ;-) Sukces
;-) ;-) ;-)