HebaNova Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Kochani, przyplątała mi sie kolejna bieda, ale naprawdę nie mogę mieć 4 psów na stanie bo nie wyrabiam psych i fin. Pilnie proszę o pomoc. suczka młodziusieńka szczeniacka, może ze 4-5 miesięcy, latała na mojej ulicy od wczoraj, dzis udało mi się ją złapać. to coś a'la jack russel terrier, waży około 5-6 kilo, ogonek jakby obcięty bo taki streczący kikutek fajny. suczka bardzo kontaktowa i wesolutka. moim zdaniem raczej większa nie urośnie. Quote
BoWa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ona chyba bardziej na foksa gładkowłosego wygląda... Możesz więcej zdjęć zrobić ? Może u Ciebie jakiś czas zostać ? Quote
HebaNova Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 to jest pewnie dąbrowska mieszanka wszystkiego co się da :lol:. na razie i tak nie mam co z nią zrobic, na ulice nie wyrzuce z powrotem więc musi zostać. ale dobrze by było żeby przejął ją ktoś kto ma możliwość zająć się podrośniętym szczeniakiem. mam taką pracę że nie mogę się nią zajmować w ciagu dnia, (mam lekcje ang w domu) a ona ma pewnie zapędy szczeniackie wiadomo jakie. jak mi trójca przenajświętsza zacznie koncertować jak ich zamknę to nie popracuję za duzo... Quote
Ambra Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 oj Hebanova to wesoło a raczej niewesoło sie zrbiło...bede sie rozgladac za domkiem, a nie kojarzysz czy to pies z twoich okolic? moze komus zwiał. moze szukac starego wł.? Quote
HebaNova Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 rozplakatuje okolicę wieczorem, ale nie kojarzę jej z sąsiedztwa :shake: Quote
jotka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Koszmarna ilość tych bied snuje sie po ulicach DG, a dlaczego inni tego nie widzą? Quote
HebaNova Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 szczeniorzyca szuka DT albo DS!!! na już!!! Quote
amikat Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 GDZIE tE DOMY!!!! Taki piekny psiak - prawie rasowiec!!!! Quote
HebaNova Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 dąbrowa górnicza zrobię dziś znów rundkę z ogłoszeniami słupowymi w okolicy i poprosiłam znajomą żeby na sąsiednim osiedlu też przepatrzyła czy coś nie wisi. ona też psiara, niby szczeniorzycy nie kojarzy z osiedla ale może jednak ktoś jej szuka.... Quote
amikat Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 najlepiej by było gdyby ona była czyjas.... Quote
HebaNova Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 ona jest bardzo zadbana, widać że nie bita ale też niczego jeszcze nie uczona, chce spać w łóżku, wchodzi na fotele, lubi się ładnie bawić, nie gryzie, śpi grzecznie i nie jęczy jak zamykam towarzystwo w pokoju. czasem ma spięcia z Józią ale to takie drobne pyskówki o zabawkę, generalnie bardzo milusi piesek. sika w domu, ale koopki na dworze potrafi. Quote
amikat Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 domowa... była czyjaś! W tej cholernej Dąbrowie - nie ma szans znaleźć psa jak sie zgubi! Quote
monita Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Hmm z opisu wynika, że musiała komuś zaginąć :shake: Quote
jotka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Niestey, to prawda, niby uruchomili mozliwość ogłaszania na stronie intrnetowej miasta, ale nie dość, ze zakamuflowana, to wogóle nie aktualizowana. Wiem, bo Dinę ogłaszałam, potem prosiłam o zdjecie z ogłoszeń i nadal tam tkwi. Quote
BoWa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Foksia szuka właściciela albo nowego domu ! Quote
amikat Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Gdzie jest domek Foksusi? Hebanowa - a jak wyrabiasz z karmieniem tej sfory? Nie potrzebujesz karmy? Quote
HebaNova Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 żarcie na razie mamy, wszyscy jedzą suche mała jest naprawde fajna dziewucha, niczego nie niszczy jak zostaje sama, idzie spać. co prawda jeszcze nie jest nauczona czystości ale jakiś postęp jest. ona będzie bardzo łagodnym i zrównoważonym psem. niestety z ogłoszeń o zaginięciu zero odzewu, zrobię jej dziś allegro. Quote
HebaNova Posted January 29, 2008 Author Posted January 29, 2008 fajna, nie? taka wariatka ciekawska :lol: dziś wlazła mi na duży stół w pokoju, przeskoczyła jakoś z sofy i chciała cukierki wyżerać :evil_lol: para narzeczeńska heban z józią przylecieli zrozpaczeni do mnie do drugiego pokoju naskarżyć że coś się dzieje :crazyeye::p w nagrodę dostali po psiej chrupce :cool3: Quote
Recommended Posts