grazyna9915 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Widzę, że Wojtek i Izyda to już całkiem się zadomowiły. Natomiast Klakier to chyba nie lubi aparatu, ale i tak jest cudowny:lol: Prawdziwe szczęściarze z tych kotów. :multi: Dzisiaj miałam przyjemność rozmawiać z Panią kierownik i wyobraźcie sobie, że już parę lat nie było tak dobrej sytuacji z kociakami. Ale uwaga, uwaga jest "rekord" do pokonania, 13 kwietnia 2003 roku było w schronisku 15 kotów. :cool3: Quote
kaja555 Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 grazyna9915 napisał(a):Widzę, że Wojtek i Izyda to już całkiem się zadomowiły. Natomiast Klakier to chyba nie lubi aparatu, ale i tak jest cudowny:lol: Prawdziwe szczęściarze z tych kotów. :multi: Dzisiaj miałam przyjemność rozmawiać z Panią kierownik i wyobraźcie sobie, że już parę lat nie było tak dobrej sytuacji z kociakami. Ale uwaga, uwaga jest "rekord" do pokonania, 13 kwietnia 2003 roku było w schronisku 15 kotów. :cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Na razie tylko się zachichram, bo nie wiem co mam powiedzieć na te 15 kotów! Quote
grazyna9915 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 kaja555 napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Na razie tylko się zachichram, bo nie wiem co mam powiedzieć na te 15 kotów! Nic nie musisz mówić. :eviltong: Tylko ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać bo w tym jesteś niezastąpiona. :loveu: Za niedługo wskoczą kociaki i niestety podwyższą nam średnią. :shake: Czy ktoś mógłby ogłosić koteczkę z niedowładem łapki na allegro? Ja mam chwilową blokadę. :oops: Quote
Rawa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [SIZE="4"]:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Petuniu, Szyrkletko, Maju, hura! Pani Kasiu, GRATULACJE! Quote
Izunia0520 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 byłabym wdzięczna gdyby ktoś przygotował mi spis kotów które znalazły ostatnio nowy domek...^^ ( oczywiście to moze poczekać...:cool3: ) acha...jeszcze jedno...xP czy w schronisku jest jeszcze jakiś młody kociak...? :cool3: moja kolezanka zwróciła uwagę na ulotkę schroniska, i powiedziała ze jej babcia zgodziłaby się na młodego kotka...^^ i teraz, jak tylko jakiś młody kociak bedzie czekał w kolejce do nowego domQ, bede jej wierciła dziurę w brzuchu...xP moze uda mi się ją namówić na takiego kociaczka ze schroniska...^^ Quote
grazyna9915 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Izunia do starszych osób nie polecam małych kotów. Chyba że ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że mały = łobuz. Małe kotki potrafią do 1,5 roku broić nawet w nocy. Wspinają się po firankach (bo są jeszcze lekkie) zrzucają doniczki itp. Zdecydowanie polecam starszego kotka minimum dwuletniego, który chodziaż trochę się wyszalał. Oczywiście nie wszystkie koty są jednakowe, ale przy młodych kociakach naprawdę trzeba się liczyć na ewentualne szkody. Quote
grazyna9915 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Maja ma ciągle biegunkę i już dwie wizyty u weterynarza za sobą. :shake: Quote
kaja555 Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 grazyna9915 napisał(a):Maja ma ciągle biegunkę i już dwie wizyty u weterynarza za sobą. :shake: Z siostrą Lili było to samo, pełne wyleczenie trwało ok. 1 miesiąc, podobno mimo odrobaczenia całe robactwo jeszcze nie wylazło. Ale po wyleczeniu kotka jest wspaniała :loveu: Quote
kaja555 Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Izunia, to prawda z malymi kociakami, chociaż teraz słyszałam że Kleksik-Klakier, mimo ze ma ok. 3 lat - rozrabia w nocy i sam bawi się piłeczką ;) Ale taki 3-5 letni kotek byłby dla babci idealnym towarzyszem. Quote
kaja555 Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 A Szylkretka, która ma dom, to ta: MA DOM!!! SZYLKRETKA Nr. ewidencyjny 810. Kotka czeka na sterylizację i szczepienia. Jest bardzo spokojna, troszkę wystraszona. Quote
Arlene Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 grazyna9915 napisał(a): Małe kotki potrafią do 1,5 roku broić nawet w nocy. Wspinają się po firankach (bo są jeszcze lekkie) zrzucają doniczki itp. Potwierdzam po stokroć :lol: Tydzień temu swoje krótkie życie zakończyła moja lawenda, bo Nerusiowi zachciało się poskakać po parapecie. Do młodego kota potrzeba wiele, wiele cierpliwości. Szylkretka ma domek? :multi: Kotki o tym umaszczeniu cieszą się sporą popularnością. Na całe szczęście :) Quote
Rawa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 A ja odradzam wszelkie maluchy- i szczeniaki, i kociaki. Są S T R A S Z N E ! Quote
kaja555 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Migotka prosi o ogłoszenia, jest już na miau i adopcje.org: imię: Migotka płeć: kotkawiek: 10 miesięcyrasa: europejskimiasto: Tychy sterylizacja: takszczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: Migotka ma niedowład łapki po wypadku ale świetnie sobie potrafi poradzić. Jest niesamowita. Biega, psoci, wariuje, łasi się, a jeżeli ktoś jest natarczywy to i uderzyć potrafi chorą łapcią. bardzo kontaktowa, śliczna i młodziutka - kto podaruje dom tej małej psotnicy? W schronisku Migotka otrzymała Nr ewidencyjny 807 kontakt: MIEJSKIE SCHRONISKO W TYCHACH ul Przejazdowa 101 43-100 Tychy Godziny Otwarcia: W Dni Powszednie od 10:00 do 17:00 W Soboty, Niedziele i Święta od 12:00 do 16:00 tel: 0 605897607 e-mail: boogiss@poczta.onet.pl Quote
Rawa Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Migotka jest już chyba zaczipowana, więc może warto i tę informację dodać do ogłoszenia? Ogłosiłam ją już na eoferty.com.pl (ogłoszenie Migotki). Quote
grazyna9915 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Migotka na pewno jest zachipowana. Maja pod wspaniałą opieką pani Iwony powoli dochodzi do siebie. Quote
grazyna9915 Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Teraz alegratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1272844_urocza_mlodziutka_kotka_z_niedowladem.html Quote
kaja555 Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Migotka ślicznie dziękuje za ogłoszenia! :kociak::Rose: Quote
Izunia0520 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 grazyna9915 napisał(a):Izunia do starszych osób nie polecam małych kotów. Chyba że ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że mały = łobuz. Małe kotki potrafią do 1,5 roku broić nawet w nocy. Wspinają się po firankach (bo są jeszcze lekkie) zrzucają doniczki itp. Zdecydowanie polecam starszego kotka minimum dwuletniego, który chodziaż trochę się wyszalał. Oczywiście nie wszystkie koty są jednakowe, ale przy młodych kociakach naprawdę trzeba się liczyć na ewentualne szkody. tak, zgadzam sie z wami...xD tylko akurat ta moja Qmpela mieszka z babcią, wiec babcia nie zostanie sama z potworkiem...^^ Quote
grazyna9915 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 No to do kompletu namawiaj na dwa potworki. ;) Paradoksalnie będzie mniej szkód. :evil_lol: Quote
kaja555 Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Njalepiej niech kumpela weżmie babcie i pojada do schroniska - jeden maluch chyba jeszcze jest. A w to lato na pewno ich sporo będzie :shake: Quote
Rawa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Nie wiem czy dobrze dzisiaj usłyszałam, ale kotów jest bodajże 17? Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Ja też, tylko nikt się nie zapytał, który kotek był szczęśliwcem. Quote
Recommended Posts