Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc zrobiłam kilka nowych bannerków. Wszystkie są zalinkowane do wątku. W razie potrzeby można je oczywiście "odlinkować" :)

200x100

100x100

500x100

500x100

Posted

MAJA się przypomina i prosi o ogłoszenia! Na razie jest ogłoszona na miau i allegro. Na razie jest młoda i ma szanse, potem będzie jeszcze trudniej znależć dom dla dorosłej kici bez oczka!:-(

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

NAJBIEDNIEJSZA KOTKA W SCHRONISKU!!! MAJA JEST MŁODA, ALE STRACIŁA OCZKO!
Ma tylko ok. 8 miesięcy, ale po kocim katarze trzeba było usunąć jej oczko. Jest bardzo wystraszona, ale coraz bardziej ufna. Pracownikom schroniska daje sobie zrobić wszystko. Została znaleziona w styczniu na tyskim osiedlu razem z siostrą LILI. Siostra również była bardzo wystraszona, ale teraz ma dom i w ciągu 3 dni się oswoiła - zrobił się z niej pieszczoch sypiający na poduszkach – może brak oczka nie przekreśli szans MAJI?? MAJA została wyleczona, wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona. Teraz brakuje jej tylko domu! Boimy się, że ze względu na brak oczka nikt się nią nie zainteresuje...Czy czeka ją całe życie w schronisku??
W schronisku nadano jej numer 792.

Kontakt: Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach, ul. Przejazdowa 101, e-mail: boogiss@poczta.onet.pl,
telefon: 605 897 607

Posted

No to po kastracji był tylko 1 tydzień na kwarantannie - coś szybko go zdjęli:)

A oprócz tego że piękny - to był bardzo milusiński, więc tym bardziej mnie nie dzwi że tak szybko ma dom.

Posted

Kaja dzięki wielkie za info!!!:multi::multi::multi: Same fajne newsy z samego rana!!! Rudas ma domek!!!:multi::multi: Rex (kaukaz) ma domek:loveu::loveu:!!!

Posted

wandul 66 napisał(a):
ale przeciez one już nie maja jajek;)

...więc pisanek nie będzie a Wielkanoc tuż, tuż:cool3: Rudasa przegapiłam, ale cieszę się, że siedzi już w domku. Ja też siedzę w domku tyle że z gorączką i rozmarcowaną kotką sąsiadki wyjechanej na święta do woj.brytyjskiego. Daisy zachowuje się wielce nieprzyzwoicie (jest "lekka, łatwa i przyjemna" ;) przebiera nogami nawet do mojego psa), na szczęście moja osobista prywatna Marysia jest wysterylizowana, bo uganianie sie za nią i wyciąganie jej spod samochodu na mokrym podwórku o godz.4:30 rano w asyście kilkunastu oszalałych amatorów czyhających na cnotę mojej Marysi - to jest zajęcie doprawdy, nie na moje nerwy! bycie kocią (czy w ogóle) przyzwoitką to niesamowicie frustrujące zajęcie.:angryy: W tej chwili stado warczących kocurów kłębi mi się pod oknami dzień i noc, jest wśród nich rudy z grubym ogonem, takim persowatym, ma obróżkę, więc chyba komuś czmychnął. Mam nadzieję, że jak się skończy ruja to on się odkocha i wróci do domu. Teraz są takie rozbuchane!!! że nawet nie mam śmiałości do nich podejść, żeby sprawdzić czy rudy ma na obroży jakiś adres albo co ...:roll:

Posted

Magda - musisz KONIECZNIE przekonać sąsiadkę - żeby wysterylizowała swoją kotkę! Jak ludzie nie będą tego robić to nigdy nie opanujemy ilości kotów! Potraktuj to jako swoją misję i działaj! ;)

Posted

Chciałam na tym wątku pokazać kicię, którą przygarnęła pewna dobra Pani na oś. Z. Sama ma koty, wszystkie wysterylizowane. Niestety kicia przybłąkała się już w zaawansowanej ciąży. Szukamy więc domów dla niej i jej potomstwa, które wkrótce się urodzi. Kicia jest dostojną dymną kotką, bardzo miziastą i kuwetkową:

To jest jej wątek na miau:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73532&highlight=tychy