kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 MA DOM!!!!!!!! U wspaniałej nowej Pani - Iwony! KLEKS Nr ewidencyjny [SIZE=3]714 kocurek, dziki, piwniczny. Bardzo wystraszony. 2-letni Quote
kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 BOHUN MA DOM!!!! Nr ewidencyjny [SIZE=3]733 [SIZE=2]kocurek 4-letni w schronisku od 07.08.2007. Bohun jest ogłoszony na: [SIZE=2]www.dwukropek.pl www.4lapy.pl Quote
kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 SISI - MA DOM!!!! Nr ewidencyjny 749 kotka 3-letnia w schronisku od 20.08.2007. Quote
kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 MA DOM!!!!!!!!!!!!!! MIKI Nr ewidencyjny [SIZE=3]750 [SIZE=2]kotka 1,5 roku w schronisku od 22.08.2007. Quote
kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 MA DOM!!!!!!!!!!!!!!!!! WELLA Nr ewidencyjny [SIZE=3]756 kotka w schronisku od 01.09.2007. Nowe zdjęcie Welli, razem z kumplem, to chyba Miluś: Quote
kaja555 Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 MA DOM!!! Nr ewidencyjny: 794 Bura kotka, ma ogon od połowy czarny. Znaleziona na ul. Naukowskiej 20.12.2007. Ma ok. 6 miesięcy. Jest bardzo nieufna po sterylce. Grożnie na mnie mruczała przy robieniu zdjęć, ale pracownikom daje się dotykać, niestety dostaje jeszcze zastrzyki więc człowiek nie kojarzy jej się najlepiej. [SIZE=5] [SIZE=5] [SIZE=2] Quote
kaja555 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 MA DOM!!! AUTOSTOPOWICZ Nr ewidencyjny: 795 Kocurek jest po wypadku, ma ograniczone ruchy, ale nie wymaga podawania żadnych leków. Przy mnie przeszedł szybko spod jednej ściany pod drugą - żeby się położyć - i szczerze mówiąc nie zauważyłam żadnego "ograniczenia ruchu" - nie jest to widoczne, ale na pewno ma jakiś uraz po wypadku. Kocurek jest trochę bojażliwy. Został znaleziony 25.12.2007 na ul. Dąbrowskiego. Ma ok. 1 roku. Quote
kaja555 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 MA DOM!!! SZYLKRETKA (kotka) trafiła do schroniska 04.01.2008r. [SIZE=2]Jej nr ewidencyjny to 797 Shrek - MA DOM! PÓŁPERS (kocurek) trafił do schroniska 02.01.2008 r - Jego nr ewidencyjny to 796 Rudolf - MA DOM!!! Pers trafił do schroniska 11.01.2008 r Jego nr ewidencyjny to 800 - DO WYDANIA od 06.02.2008! Quote
kaja555 Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 PIPI - MA DOM! Nr ewidencyjny 553 kotka 2 letnia MA DOM!!! Nr ewidencyjny: 802 Pieszczoch jest z niego niesamowity. [COLOR=blue]Taki wielki mruczek. Kocurek jest dość sporych gabarytów, troszkę wychudzony, ale widać że to może być duże i okazałe kocisko. Do schroniska trafił już wykastrowany - ale nikt go nie szukał. Do schroniska trafił 19.01.2008 r Quote
BoWa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Nicia, rudych jest pełno, przejrzyj strony schronisk , transport tez sie znajdzie, jak sie zdecydujesz ! Piękne tyskie kociaki szukają kochających domów ! Quote
kaja555 Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Potrzebne imiona! Mnóstwo kotów nie ma jeszcze imion. Czy ktoś ma jakąś ciekawą propozycję? :razz: Na zachętę wiersz T.S. ELIOTA: KOCIE IMIONA Niełatwa to sprawa z imieniem dla kota, Trudniejsza niż różne krzyżówki lub gry; Wariatem się wydam na pierwszy rzut oka, Gdy powiem: kot najmniej imiona ma trzy! Po pierwsze - to imię na zwykły użytek, Jak August, Barnaba, Alonzo lub Sam, Jak Mruczuś, jak Buruś, jak Kiciuś lub Kitek - Imiona sensowne, mnie znane i wam. Są również wymyślne, gustowne imiona, Niektóre dla panów, niektóre dla dam, Jak Safo, Apollo, Bucefał, Ilona - Lecz równie sensowne, mnie znane i wam. Kot musi poza tym mieć drugie też imię (Jak nie ma go, nie chce nic pić ani jeść), Co godne by było i w dumę go wbiło, By wąs mógł rozpostrzeć i ogon w pion wznieść. I takich niemały zapasik mam imion, Na przykład Ścichapęk, Szastprastuś lub Szprot, Lub Bombalurina (dla pań), lub Ancymon - Imiona, co jeden jedyny ma kot. Lecz Trzecie swe imię kot sam sobie nadał I nikt go nie pozna, i na nic się zda Wysiłek człowieczych dociekań i badań, Bo kot go nie zdradzi - On tylko je zna. Więc kiedy w głębokiej jest kot kontemplacji I siedzi bez ruchu w skupionym milczeniu, To ta kontemplacja jest zawsze z tej racji, Że myśli i myśli o Trzecim Imieniu, O swym zmyślonym, przemyślnym, wymyślnym, Niedodododomyślnym, Tajnym, niedosięgłym, jemu tylko właściwym Imieniu. Oraz dla miłośników angielskiego w oryginale:smile: The Naming of Cats The Naming of Cats is a difficult matter, It isn't just one of your holiday games; You may think at first I'm as mad as a hatter When I tell you, a cat must have THREE DIFFERENT NAMES. First of all, there's the name that the family use daily, Such as Peter, Augustus, Alonzo or James, Such as Victor or Jonathan, or George or Bill Bailey -All of them sensible everyday names. There are fancier names if you think they sound sweeter, Some for the gentlemen, some for the dames: Such as Plato, Admetus, Electra, Demeter -But all of them sensible everyday names. But I tell you, a cat needs a name that's particular, A name that's peculiar, and more dignified, Else how can he keep up his tail perpendicular, Or spread out his whiskers, or cherish his pride? Of names of this kind, I can give you a quorum, Such as Munkustrap, Quaxo, or Coricopat,Such as Bombalurina, or else Jellylorum -Names that never belong to more than one cat. But above and beyond there's still one name left over, And that is the name that you never will guess; The name that no human research can discover - But THE CAT HIMSELF KNOWS, and will never confess. When you notice a cat in profound meditation, The reason, I tell you, is always the same: His mind is engaged in a rapt contemplation Of the thought, of the thought, of the thought of his name: His ineffable effable Effanineffable Deep and inscrutable singular Name. Quote
Rawa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Śmiem sądzić, że niedługo z powodu swojej rasy :lol: Quote
agitarius Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Jesli Rudasek potrzebuje tymczasu moge się nim zaopiekować i znależć mu dom:lol:Ale nie wiem czy praktykujecie takie cos jak domy tymczasowe?? Quote
agitarius Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Jestem tu nowa więc pewnie podejrzanie brzmi moja propozycja.Tyle teraz dziwnych ludzi handluje czym się da:razz:Ale na codzień jestem forumowiczką Z MIau i pomagam kotkom z Katowickiego schroniska więc można mnie tam sprawdzic :lol:.Teraz chetnie też pomogę tutaj - nie wiedzialm wcześniej ze na dogo sa tez koty .:lol: Quote
agitarius Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 No miałam na myśli włąśnie tego Persa:lol: Quote
grazyna9915 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 A zamiast persika (który całkiem możliwe, że już po nowym domku myka) nie może być SISI? :cool3: Quote
kaja555 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 agitarius - bardzo dziękuję za oferowaną pomoc :loveu: Ja też zgodzę się z grażyną9915, że pomoc w postaci domków tymczasowych najbardziej jest potrzebna Justynie w Tychach - jest jej bardzo ciężko. Jeżeli chodzi o schronisko, to bardziej zależy nam na znalezieniu domków docelowych, koty mają tam zapewnioną opiekę, są peiniądze na ich leczenie i sterylizację. Natomiast osobie prywatnej jest dużo ciężej. Quote
agitarius Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Pewnie ,że moge pomóc Justynie dla mnien ie ma znaczenia jaki kot ważne żeby pomóc:lol: Quote
kaja555 Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 [quote name='agitarius']Pewnie ,że moge pomóc Justynie dla mnien ie ma znaczenia jaki kot ważne żeby pomóc:lol: Super! Namiary na Justynę sa w jej allegro: http://www.allegro.pl/item307790173_porzucona_kotka_sisi.html Quote
kaja555 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 MA DOM!!! RUDASEK Nr ewidencyjny: 805 Nowy rudy i zabawowy przytulasek, ma ok. 1 roku: A proszę jak się przytula i wspina, niestety nie chowa pazurków! Trochę przebiły mi się przez spodnie:smile:: Quote
kaja555 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Rudolf - MA DOM!!! Jego nr ewidencyjny to 800 DOM ma również 7-8 miesięczna czarna kotka o nr. 191! Może będą zdjęcia z domu... Quote
kaja555 Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Dwa koty ubyły i dwa przybyły - niestety na razie liczba nie maleje :shake: Quote
Rawa Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Jeee! :multi: Nie czekał długo :evil_lol: Quote
Recommended Posts