Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka ,albo pies, nie wiem, bo przyszła przed chwilą. Ale od początku:

Tego psiaka widziałam po raz pierwszy na spacerze (tydzień temu - 16.01.2008r.). Koleżanka, która była wtedy razem ze mną powiedziała, że został on/ona wyrzucony/a z samochodu w okolicach małej wioski - Góry (tyle udało się mi ustalić, ale to raczej nic pewnego). Ponieważ podeszła wtedy do nas dostała trochę ciasteczek (psich) i poszła z nami do domu. Niestety rodzice kategorycznie odmówili pomocy zwierzakowi i został on wyprowadzony.

Potem strasznie martwiłam się o biedaka, tym bardziej, że po dotychczas nachalnym psie słuch zaginął. Ta jego nachalność chyba przyspożyła mu najwiecej zmartwień, ponieważ garnął się do każdego, a nie każdy lubi psy, więc pewnie nie raz został potrakowany kamieniem... Dlatego bałam się, że może już nie żyć.

Dzisiaj wieczorem przyszedł.

Został ugoszczony (zrobiałam mu posłane w szopce, dostał wodę, trochę karmy i obecnie śpi).

Jak już mówiłam, nie może u mnie ten zwierz zostać, ponieważ moi rodziece nie wyrażaja na to zgody.

Proszę o pomoc, może chociaż o miejsce w jakimś "więzieniu" (czyt. schronisku).

Mieszkam w Cieszkowe, pomiędzy wiekszymi miejscowościami - Milicz i Krotoszyn (województwo dolnośląskie).

Posted

Może jeszcze coś o niej/nim.

Ma coś ze spaniela, jest taka przed kolano, no może troche mniejsza, jutro ją zmierzę. Jest w typowym umaszczeniu - czarny podpalany. Zadbana (jeszcze), gesta siersć, brak oznak jakichkolwiek chorób, ale jutro jeszcze pójdziemy do weterynarza. Garnie się do ludzi, wytrzymuje z moją Edką, wiec pewnie może mieszkać z innym psem. Kotów nie toleruje. Uwielbia być głaskana, prawdopodobnie była szkolona, ale niewiele jej z tego zostało... Może to ze strachu.

Posted

Dziekuję, dziękuję :loveu: tajemniczej osobie, która jutro po pso/suczkę przyjedzie i trafi on/ona do nowego domku :loveu: (w sumie to ta osoba tajemnicza nie jest, ale woli zostać anonimowa). Dziekuje ;)

Posted

bardzo jestes dzielna!
gratuluje odwagi, choc powinnam powiedziec, no no no przeciwstawilas sie woli Rodzicow!
trzeba szybciutko zabrac sie do dzialania, zaraz zaprosze tutaj kilka osob, z dolnoslaskiego, by podnosily watek, poszukam w mapie Pomocy Dogo moze bedzie jakis domek tymczasowy dla suni..moze ktos ja przytuli na czas znalezienia jej domu stalego

a najblizsze schronisko to w krotoszynie? hmmm
zaraz zobacze dokladnie, gdzie lezy to Twoje miasteczko

polecam www.map24.interia.pl

no i zapraszam do Mapy Pomocy Dogo / jest w moim podpisie

czy masz mozliwosc zrobienia jej zdjecia?

Widze, ze juz pomoc niepotrzebna, choc bardzo to sie szybko odbylo..hmmmmm bo sunia ma juz domek
Moze u sasiadow? bo chyba tylko to moglo sie wydarzyc..w ciagu kilku minut

Dziekujemy Tajemniczej Osobie i Tobie ! z nadzieja ze bedzie jej dobrze.
A sunia niech sie chowa dobrzei juz nie gubi!
ale fotke chetnie bysmy zobaczyli...

Posted

kelpie... hmmm... nie chce sie czepiac ale jakoś dziwne wydaje się, że znjdujesz dom pięć minut po założeniu wątku... i to jakiejs tajemnica. Moglabys wstawic zdjęcia pieska? I nadal nie wiesz jakiej płci?
I to wszystko w tajemnicy przed rodzicami? to nie mieszkasz z nimi... a moze to jakas zabawa...?:oops:

Posted

Kelpie i powiedz mi co to znaczy - "dzisiaj wieczorem przyszedł" ? Przyszedł do ciebie ot tak sobie - wszedł do mieszkania pod nieobecnośc twoich rodziców? I po pól godzinie znalazłaś mu dom????

Bardzo mnie to nurtuje...

Coraz więcej dzieci bawi się w dogo...

Posted

Nie to nie zabawa, rzepraszam, wiem, że to nierealne, wiem, nie mam zdjeć, jeszcze jutro zrobie, aaaa... naprawdę, wiesz, ja już mu wczesniej szukałam domu :oops: dopiero teraz zdecydowałam się go zamieścić (bo Cieszków to mała miejscowość i dopiero jak się zorientowałam, xe już naprawde nikt go nie chce to go zamiesciłam, a tu niespodzianka zadzownila do mnie koleżanka, że jej znajoma myślała o psu i chce tego ta koleźanka była ze mną wtedy na spacerze i go widziała, wiec wiedzaiła jek on wyglada i opisała dgo ta osoba jest zdecydiwana na 100%) ... Bo wiem, że szukacie tu domów dla naprawdę potrzebujacych psów... Przepraszam, jak tylko uda mi sie zrobić zdjęcia to wstawię.

Posted

Ja mieszkam w jednorodzinnym domu :oops: dużo mam miejsca mam budynki gospodarcze, mam sad, najprawdopodobniej on wszedł przez dziurę. Mieszkam z rodzicami, ale akurat moja mam musiała wyść i taty yeż nie było, brat u babci - chory.

Posted

Wiem, xe macie tu problemy, czytałam o posty misi99 i innych osób, naprawde to była pilna sprawa, on ne wszedł do domu. On został zaprowadzony do szopki (małej) poscieliłm mu dałam jedzenie, jeszcze obdzwoniłam kilka osób, xe tak, xe jest, x u mnie i postanowiłam go zamiescić.

Posted

Reszta zdjęć to kawałek łapy, tyłek itd. Po prostu nie mogłam jej złapać, a w szopce ciemno...

Ja mam tylko teraz jedno pytanie: Czy ktoś mnie teraz potraktuje poważnie?

Posted

Piesio, ale ja nie mam wprawy w oznaczaniu płci, ostatnio w schronisku źle oznaczyłam kilka psów - jako suczki. Nikt mnie po prostu tego nie nauczył...

Tak do dobrego domu. Znam tą osobę i wiem, że jest odpowiedzialna i, że pies zostanie wykastrowany. Mieszkać będzie w dzień na podwórku, a w nocy w altance/przyudowce (oczywiście ocieplanej).

Posted

bardzo bardzo sie cieszymy! dzielnie sobie z tym wszystkim poradzilas...

no i mam nadzieje ze on juz nie ucieknie nastepnym wlascicielom
dobrze doradzic, zebya powiesili mu na obrozy adresatke z imieniem i numerem telefonu, jesli nie mozna dodatkowo go zaczipowac

Sliczny psiak i mial duzo szczescia!
no i oczywiscie traktujemy cie bardzo powaznie, choc troche dziwnie to wygladalo
przyznaje

ale nie pojdzie na lancuch?

Posted

Dziękuję :multi:

A obrożę razem z adresówką to on ode mnie dostanie!

Mam jeszcze, miała pójść na bazarek, ale to jest ważniejsze (na razie).

Nie, na łańcuch to żadnego psa nie oddam! ;)