Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytam sobie posty w tym dziale, i chciałabym pozbierać do kupy wszystkie te rzeczy, które powinny być zabezpieczeniem przed ewentualną ucieczką.

Na pewno, jeśli będę miała psy (planuję sukę & psa), nie będę ich trzymała cały czas na smyczy. Ale- jak mieć pewność, że nie zwieją?

Jak na pewno wiecie już :roll: mam zamiar kupić doga niemieckiego (psa) i wziąć swoją kundliszonkę ze schroniska (suczka, 2lata). Na tyle, ile się da, nauczę Monę żeby przychodziła na wołanie, ale jako że to dorosła kobieta już ( ;) ), to może się nie udać tak w stu procentach.

Doga zamierzam kupić jako szczeniaka, i od razu rozpocząć naukę- również przychodzenie na wołanie, chodzenie przy nodze itp. Chcę, żeby był to samiec- czy kastracja zmniejszy ryzyko ucieczek?

Poza tym chipy, obroże z adresami. Czy coś jeszcze pominęłam? :roll:

Pozdrawiam,

Posted

no coz, adresowniki do obrozy to psa przed ucieczka nie zabezpiecza, jedynie moga pomoc w odnalezieniu go.

a jesli chodzi o kastracje to powinna zadzialac jako "poskarmiacz przed ucieczka" :)

Posted
no coz, adresowniki do obrozy to psa przed ucieczka nie zabezpiecza, jedynie moga pomoc w odnalezieniu go.

No wlasnie wlasnie :roll:

a jesli chodzi o kastracje to powinna zadzialac jako "poskarmiacz przed ucieczka" :)

Na to samo wychodzi 8)

Posted

sterylizować suki jak najwczesniej. moja była wysterylizowana po 1wszej ciceczce. Im wczesniej się wysterylizuje, tym mniejsze jest prawdopodobieństwo, że suczka zachoruje na jakies ropomacicze itd...

A co do kastracji pojęcia nie mam.