diabelkowa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 porazka! 8 tygodni ?? mi to wyglada na ledwo widzace malenstwo... a ta jedna lapka powykrzywiana troche tak wyglada... kundel... jak chcecie yorka to popytajcie w zwiazku kynologicznych o aktualne mioty w waszej okolicy a nie szukac "rasowych ale bez rodowodu" czy "po rodowodowych rodzicach" to sa KUNDLE tu masz RASOWE yorki w wieku 8 tyg : Smaragdina - hodowla rasy Yorkshire Terrier skad jestescie mozemy wam pomoc wybrac hodowle Quote
al'akir Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 diabelkowa napisał(a):porazka! 8 tygodni ?? mi to wyglada na ledwo widzace malenstwo... a ta jedna lapka powykrzywiana troche tak wyglada... kundel... jak chcecie yorka to popytajcie w zwiazku kynologicznych o aktualne mioty w waszej okolicy a nie szukac "rasowych ale bez rodowodu" czy "po rodowodowych rodzicach" to sa KUNDLE o to mi chodziło, tylko chciałam napisać delikatniej:razz:. evunia jak koleżanka kupi yorka bez rodowodu to wyrośnie niewiadomo co... Do tego schorowane i co najważniejsze przyczyni się do większego popytu co nakręci jeszcze bardziej pseudohodowle na "produkowanie" nowych szczeniat. Niech koleżanka dzwoni do ZK i pyta o mioty yorków! Quote
Ewa i flatki Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Dziewczyny, proszę, Wielkanoc mamy ;) Jest tu trochę wątków o wyższości rodowodowego nad bezpapierowym, ale mnóstwo ludzi dopiero tu wchodzi i uczy się wszystkiego. Jeżeli koleżanka psiaka już kupiła, to można jej poradzić wizytę u porządnego, mądrego weta, żeby ustalił, czy szczeniak nie ma niedoborów albo problemów z niezarastającym ciemiączkiem. Przecież nie powiemy, że ma się go pozbyć, tak czy nie? Natomiast, jezeli dopiero nosi się z chęcią zakupu to sprawa jasna - Związek Kynologiczny, adresy hodowli, wybranie takiej, gdzie pieski są zdrowe - papiery na to i super socjalizowane. No i jeszcze jedno - york miniatura istnieje tylko w wersji bezpapierowej. Quote
kredka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Tak to jest YORK...wygląda na 6-8 tygodni. A wy cioteczki jak sądzicie?;) Quote
mArGoSiA Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Właśnie dlatego żeby uniknąć takich dylematów są metryki i to one są wyznacznikiem rasowości ;) Quote
diabelkowa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 kredka napisał(a):Tak to jest YORK...wygląda na 6-8 tygodni. A wy cioteczki jak sądzicie?;) to NIE JEST YORK.. poogladaj zdjecia ktore wstawilam wyzej... Quote
ola46 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 podobny do yorka jest ale na 8 tygodni nie wygląda. Raczej tak na 6-7... I ma dosyć grube łapki. :) A to czy na yorka on wyrośnie to okaże się za parę miesięcy:) Quote
ola46 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 podobny do yorka jest ale na 8 tygodni nie wygląda. Raczej tak na 6-7... I ma dosyć grube łapki. I te uszka powinien mieć stojące chociaż na to jest jeszcze sposób. Można je "złożyć" na pół i skleić plastrem i ustawić w pozycji pionowej. Niech psinka pochodzi tak jeden dzień, potem dzień przerwy i znów jeden dzień uszka sklejone a potem dzień przerwy i tak aż uszka będą same stały. na pewno będzie wtedy wyglądał bardziej dostojnie:) A to czy na yorka on wyrośnie to okaże się za parę miesięcy:) Ważne, aby psiaczek był zadbany i kochany, bo to jest najważniejsze;) Quote
mArGoSiA Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Yhh po co piszesz 3 posty pod rząd? :shake: To nie jest york. Chyba,że posiada metrykę/rodowód. Quote
g@l@xy Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 wygląda jak 8 tygodniowy york ale jeśli jest bez udokumentowanego pochodzenia ryzyko jest. Quote
ladyyork Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Dla mnie wygląda jak york,niezbyt zadbany bo te oczka jagby były chore wyglądaja . jednak co do rasowości pieska można mieć wątpliwości zawsze jak nie ma pochodzenia. Ja miałąm klijętke która ma dziewczynke wyglądającą jak bardzo ładny york,a nikt by nie powiedział że jej pra pra dziadkiem był jamnik,a to zawsze może w którymś pokoleniu wyjść.Więc najlepiej kupić psa z papierami;). Quote
kasia1985 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Witam, chcę kupić pieska rasy York i w związku z tym proszę o pomoc:) Czy możecie wejść na poniższe oferty i mi doradzić, którego pieska wybrać i czym się kierować? YORK, YORKSHIRE TERRIER, YORKI (599804579) - Aukcje internetowe Allegro YORKI SZCZENIACZKI SPRZEDAM suczki i pieski york ŚLICZNE SZCZENIĘTA! z góry dziękuję za pomoc i czekam na szybką odpowiedź:) Quote
kasia1985 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 też rozważam taką ewentualność chociaż nadal chciałabym wiedzieć czy któraś z tych ofert jest warta zastanowienia? Quote
ewa2909 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='kasia1985']Wita, chcę kupić pieska rasy York i w związku z tym proszę o pomoc:) Czy możecie wejść na poniższe oferty i mi doradzić, którego pieska wybrać i czym się kierować? YORK, YORKSHIRE TERRIER, YORKI (599804579) - Aukcje internetowe Allegro YORKI SZCZENIACZKI SPRZEDAM suczki i pieski york ŚLICZNE SZCZENIĘTA! z góry dziękuję za pomoc i czekam na szybką odpowiedź:) A nie lepiej poczekać i dołożyć pare złotych i kupić pieska z rodowodem?????? Quote
kasia1985 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ewa2909 napisał(a):A nie lepiej poczekać i dołożyć pare złotych i kupić pieska z rodowodem?????? też rozważam taką ewentualność chociaż nadal chciałabym wiedzieć czy któraś z tych ofert jest warta zastanowienia? Quote
kasia1985 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ewa2909 napisał(a):Raczej nikt tutaj Ci nie doradzi w sprawie nierodowodowych piesków;) A co sądzisz o tych ofertach? Quote
ewa2909 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 kasia1985 napisał(a):też rozważam taką ewentualność chociaż nadal chciałabym wiedzieć czy któraś z tych ofert jest warta zastanowienia? Raczej nikt tutaj Ci nie doradzi w sprawie nierodowodowych piesków;) Quote
Gosia2406 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nie jestem ekspertem,ale tak na moje oko to ten piesio nie ma 8 tygodni. Quote
g@l@xy Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 spoko mam teraz 8 tygodniowe szczenięta wyglądają tak samo :) Quote
g@l@xy Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 szczerze powiem że bałabym sięwydać tyle kasy na jajko niespodziankę. Quote
diabelkowa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 g@l@xy napisał(a):spoko mam teraz 8 tygodniowe szczenięta wyglądają tak samo :) tez maja zamkniete oczy i powykrzywiane lapy ? Quote
agawa9 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='kasia1985']też rozważam taką ewentualność chociaż nadal chciałabym wiedzieć czy któraś z tych ofert jest warta zastanowienia? żadna z tych ofert nie jest warta zastanowienia- no chyba, że chcesz wspierać pseudohodowle i cierpienie zwierząt!! nie można mieć żadnej gwarancji, czy np. to nie jest chów wsobny, czy psiaki nie mają chorób genetycznych i/lub wrodzonych a co za tym idzie-to Ty poniesiesz ogromne koszty (nie tylko finansowe) kupując takiego właśnie kota w worku. Proszę mi wierzyć, że koszty leczenia zwierząt tzw. z pudełka są naprawdę bardzo wysokie. A poza tym-czy stać Panią, na zapłacenie kilkuset złotych za zwykłego kundelka??bo takie zwierzątko jest tylko W TYPIE RASY-RASOWE SĄ TYLKO TE Z METRYKĄ/RODOWODEM -proszę przeczytać ten artykuł Fabryki psów jeśli kundelek-to polecam przepełnione w calej Polsce schroniska-są naprawdę cudowne, i dają tyleż samo radości co te rasowe a jeżeli zależy Pani na konkretnych cechach akurat tej rasy-bardzo proszę o nie wspieranie pseudohodowli. ps. żeby nie było, że agituję-nie prowadzę hodowli żadnej rasy-mam metrykową yoreczkę, umierającą staruszkę bokserkę odebraną interwencyjnie oraz silkę(także bez rodowodu) także odebraną-ale właśnie z rozmnażalni. Quote
Princess_York Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Może akurat ten tak usiadł że ta łapka tak wygląda :roll: I akurat zamknął oczy :eviltong::evil_lol: heh. Quote
Aleksandrossa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Diana ma prawie 2 lata. Ma 25 cm w kłębie i waży 1,5 kg. Jest bez rodka... Chcialam się zapytać- jakie widoczne wady ma niuńka? Tzn. po czym można u niej poznać że nie jest czystym yorkiem? http://images46.fotosik.pl/84/d8a33a5f1595149amed.jpg http://images50.fotosik.pl/84/ef60ea515768744fmed.jpg http://images28.fotosik.pl/315/13e478acaaacc1b4med.jpg Quote
Recommended Posts