Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pekinczyk napisał(a):

Gremlin bardzo ładnie się pilnuje i już chodzimy z nim bez smyczy, z Mikim już się polubił.

ludzie... w życiu bym nie puściła psa po kilku dniach "znajomości". Bierz pod uwage to, że to pies energiczny i ciekawski. Jak coś go bardzo zainteresuje może nawiać!!

Posted

mariolka napisał(a):
ludzie... w życiu bym nie puściła psa po kilku dniach "znajomości". Bierz pod uwage to, że to pies energiczny i ciekawski. Jak coś go bardzo zainteresuje może nawiać!!

jeśli chodzi o to, ja się nie boję, ten pies sie ode mnie nie oddala. A poza tym na razie chodzi bez smyczy tylko w miejscach gdzie nie jeżdżą samochody, a w mojej miejscowości jest takich dużo. Owszem jest on energiczny i interesuje go dużo rzeczy, ale on za mną chodzi krok w krok. Dlatego nie rozumiem czemu mam go męczyć smyczą w miejscach gdzie jest całkowicie bezpieczny??

Posted

asiuniap napisał(a):
No no :evil_lol:
A jak z jedzeniem?
Może nie wypuszczajcie go jeszcze samego.
Aniu, bezwzględnie adresówka!!!

Adresówka już jest wczoraj została zakupiona, a jeśli chodzi o te wypuszczanie naprawdę nie ma co się martwić, on tak za mną szaleje, że nawet w domku to nie przebywa z rodzicami, tylko ze mną w pokoju na łóżku.
Z jedzenie jest ok, może nie wszystko jada, no ale jakoś mu sie dogadza. Rzeczywiście za suchą karmą nie przepada, ale od czasu do czasu tez lubi sobie pochrupać :) Zastanawialiśmy ile razy dziennie on jadał u Ciebie?

A zapomniałam miałam się Ciebie Agniesiu zapytać czy on był czymś zabezpieczany od kleszczy i pcheł?, bo on nam sie drapie, wprawdzie wczoraj kupiłam Frontline i go zabezpieczyłam. Ale zastanawiam się czy te drapanie to nie jest jakaś choroba skóry czy tez uczulenie?

ps. Czy watek może ktoś przenieść do JUŻ W NOWYM DOMU??

Posted

Zdjęcia przepiękne :evil_lol: Jaki on szczęśliwy.
Aniu, jadał 2 razy dziennie. Jeśli chodzi o drapanie drapał się od czasu do czasu przy obroży. Tak teraz myślę, że może go gryzie ta obroża od spodu :hmmmm:
Jakbyś mogła ją zmienić byłoby super.
A czemu pytasz o jedzenie?
Gremlin nigdy nie był żarty. Chrupkami trzeba było go karmić.

Posted

czyli Gremlinek , słodka mordziaszka :loveu: już odnalazł swoje miejsce na ziemi :multi:
ma nowy , kochający domek !!!
suuuper :multi::multi::multi:

Asiuniap , prosimy o zmianę tytułu i sio do działu szczęśliwców :evil_lol:

Posted

asiuniap napisał(a):
Zdjęcia przepiękne :evil_lol: Jaki on szczęśliwy.
Aniu, jadał 2 razy dziennie. Jeśli chodzi o drapanie drapał się od czasu do czasu przy obroży. Tak teraz myślę, że może go gryzie ta obroża od spodu :hmmmm:
Jakbyś mogła ją zmienić byłoby super.
A czemu pytasz o jedzenie?
Gremlin nigdy nie był żarty. Chrupkami trzeba było go karmić.

Bo właśnie nie jada nam zbyt dużo. Dobrze pomyślimy o zmianie obroży... może wtedy przestanie sie drapać.
dziś kupiliśmy Gremlinowi legowisko, jest zachwycony :)

Posted

Agniesiu dostałam twojego smsa, ale nie miałam czasu odpisać, więc postaram sie tu odpowiedzieć na Twoje pytania. Gremlin zaakceptował super swoje nowe otoczenie, w ogóle nie odczuł zmiany. Z Miki czasami jeszcze no... wiesz co :) Ale ogólnie to Gremlin jest górą, ciągle podgryza Mikiego to za ucho to za ogon. A tak to jest suuuper :)

Posted

Wiem, że Gremlin bardzo sie pilnuje. Jedyne omenty w których traci rozum to gdy zobaczy coś fruwajacego:razz:. Cieszę się bardzo, że jesteście zadowaoleni bo bałam sie ze nikt oprócz mnie nie wytrzyma nadmiaru miłości Gremlina :loveu:. Z tego co wiem to był pryskany na pchły i kleszcze jak trafił do poprzedniego domu. On często drap[ał sie w okolicach obroży i tylko tam. Jeśc dostawał dwa razy dziennie. Ślicznie wyglada na zdjęciach, widac ze jest szczęsliwy. Myslę ze to idealne miejsce dla niego. Jak sie tak dotlenia w ciagu dnia to Wam pewnie trochę potem odpuszcza i czasem moze nawet śpi :diabloti:. U mnie nie miał mozliwości wyładować nawet połowy swojej nieskończenie wielkiej energii. Jeśli znajdzie się coś co działa na perpetum mobile to ja myślę że to będzie Gremlin ;)
Pozdrawaiam Was serdecznie Agnieszka

Posted

Tak rzeczywiście, Gremlin duzo przebywa na świeżym powietrzu i jak się wybiega to w domu zazwyczaj leży spokojnie :)
Ostatnio Strasznie z niego wielki obżartuch :)
Mały problem jest taki, że dokucza Mikiemu, one same nie mogą się bawić, bo Gremlin jest silniejszy :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że mnie tak długo nie było. Ale powodów jest tak dużo, że nawet nie warto pisać.
Gremlinek ma się bardzo dobrze, jak zawsze pełen radości i uśmiechu. Ostatnio nawet zaczął chodzić po podwórku razem z moja dużą sunią i ma kompankę do zabaw.
później dodam trochę zdjęć bo mam nowe.