Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten mały piesek został znaleziony na Natolinie.
Generalnie jest niekonfliktowy zarówno do psów, kotów jak i dzieci. Uwielbia się tulić ale trochę się boi spacerów na smyczy. Trzeba mu udowadniać,że nie będzie wyrzucony. Przynajmniej na początku. Szybko się przywiązuje.
Nie ma z nim problemów by wozić go samochodem, a na rękach uwielbia być noszony.
Póki co został nazwany Uzu.
Jest dosyćkarny i całkiem posłuszny. W chwili obecnej przebywa u kochanych Gamoniów.
Pies został znaleziony na Ursynowie między ul. Na Uboczu i Braci Wagow.
Może komuś się zgubił?

Posted

Rozwiesiłam ogłoszenia w klinikach na Ursynowie.

Gremnlin ma jedną wielką cechę. Jego energia jest niezniszczalna. Ten psiak może na okrągło się bawić, skakać, przewracać, tulić.
Świetnie, naprawdę ŚWIETNIE nadaje się do dzieci. Jest niezmordowany w czasie zabawy.
Można go cały czas przytulać, rzucać patyki, zabawki, chodzić po nim, wałkować go, turlać :evil_lol:
Temu psu uśmiech nie schodzi z mordki.

• 3 months later...
Posted

Witam!
Chciałam się zapytać o tego pieska, czy jest kastrowany, jakiej jest wielkości i czy jezeli bym chciła go zaadoptowac to byłaby mozliwość dowozu go do mnie. Mieszkam jakies 80 km od warszawy

Posted

pekinczyk napisał(a):
Witam!
Chciałam się zapytać o tego pieska, czy jest kastrowany, jakiej jest wielkości i czy jezeli bym chciła go zaadoptowac to byłaby mozliwość dowozu go do mnie. Mieszkam jakies 80 km od warszawy

dziwi mnie , że interesuje Cię kilka psów, różnych, suki i psy i wszędzie piszesz to samo. Więc się zastanów czy chcesz tanim kosztem psa wziąc, czy szukasz przyjaciela...

Posted

mariolka napisał(a):
dziwi mnie , że interesuje Cię kilka psów, różnych, suki i psy i wszędzie piszesz to samo. Więc się zastanów czy chcesz tanim kosztem psa wziąc, czy szukasz przyjaciela...

Szukam pieska, ale dla twojej świadomości nie każdy się zdecyduje mi go dowieźć i nie każdy spełnia warunki, ale już się zdecydowałam, którego adoptuje.

Posted

PIESEK W NOWYM DOMKU!

Gremlin został Gremlinem :) Wczoraj do nas przyjechał i już go bardzo pokochlismy... z resztą nie tylko my ale nasza suczka też (tylko spokojnie Sara jest wysterylizowana). Oczywiście jak wpadł do domu musiał Naszemu drugiemu pieskowi wszystkie zabawki powynosić, ale Miki się na niego nie gniewa... Wręcz jest zachwycony nowym domownikiem
Pierwsza noc przebiega spokojnie, za to o 6 nastąpiła moja pobudka, ponieważ Gremlin zaczął mnie gryźć po buzi.
Bardzo nas zdziwiło że piesek prawie cały czas chce być na dworze, cały czas by biegał i się bawił na podwórku, jak sie go wpuści do domku to tylko patrzy na drzwi kiedy ktoś otworzy... a w zębach trzyma swoją nową zabawkę. Na szczęście mamy dobrze ogrodzona działkę tak więc Gremlin i Miki mogą sobie spokojnie sie bawić na świeżym podwórku
W poniedziałek czekają nas małe zakupy dla Gremlina (adresówka, nowe posłanko i może jakaś nowa zabawka) i wizyta u weterynarza.

Kilka nowych zdjęć GRemlina (niestety słabej jakości)

biegnę do ciebie...

nowa zabawka, ukradłem mojej Pani słonika...

i trochę przytulania...

Posted

Wczoraj byliśmy na wsi u wujka. Gremlinowi strasznie sie tam mu spodobało, biegał po łące jak króliczek, łapał motyle w swój pyszczek i zbierał kwiatki dla mnie. Z początku trochę się obawiał krów, ale później stwierdził że on tam pilnuje i tak na nie naszczekał ... Poza tym to widzę, że uwielbia gonić kury.:cool3:
Byliśmy tam cały dzień, a na wieczór Gremlin nie chciała wsiąść do samochodu, bo stwierdził że tam zostaje :evil_lol: no ale jakoś udało nam sie go przekonać.

Gremlin bardzo ładnie się pilnuje i już chodzimy z nim bez smyczy, z Mikim już się polubił.
Dziś idziemy na zakupy i do weta na szczepienie.

ps. Mam kilka zdjęć, jak mi się uda później wejść na dogo, to je opublikuje.