Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nesuniaaa']Ta suka jest ewidentnie długowłosa, a z tego co wiem to jest wada dyskwalifikująca u malamutów. Chyba, że się mylę?
Istotny jest gatunek włosa ;).
Suńka powinna być wysterylizowana i trafić do kochających, aktywnych ludzi.:lol:. Jest już w wielu miejscach, ale wierzcie, nie jest łatwo znaleźć porządny dom dla malamuta.:shake: dlatego cieszę się, że wątek nie jest zapomniany i....no musi być gdzieś niedomalamuciony dobry dom .
XXXX52 może gzieś u ciebie nie daleko żebyś mogła mieć oko na sunię ?

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lupak-malamut i haski naleza do trudnych psow,gdyz nie tak latwo wychowac ,potrzebuja duzo ruchu ,nie nadaja sie do malych mieszkan .malamut jest spokojniejszym psem niz haski ale obserwujac malamuta mojej sasiadki ,to dopiero po 5 latach piesek chodzi bez linki na spacer i juz jakby stracil instynkt lowiecki.
W Niemczech sa organizacje psow polarnych .
kastracja pieska po czasie przyczynia sie do pozytywnych zmian w psychice psa.

Posted

szczescia nie ma gdyz ta rasa pieskow moze tylko udac sie do milosnikow i znawcow polarnych psow.jest to pies nie do kazdego,i cale szczescie ,ze moze sie moda na te psy zakonczyla,gdyz serce peka jak widze haski,malamuty w betonowych mieszkaniach i spacerujace tylko wokol bloku,albo ida jako psy na lancuchy do pilnowania gospodarstwa.sama widzialam haski zamknietego tylko w kojcu na dzialce,a teaz sie dowiedzialam ,ze jest rudy haski ,kosciotrup,przykuty przy budzie na lancuchu (woj.poznanskie),ma ponoc pilnowac gospodarstwa.To skandal i blagam o pomoc:mad::mad::mad:

Posted

Rozmawiałam z rodzicami, mogą przyjąć sunię, ale tylko na tydzień i tylko w ostateczności. Moi rodzice nie mieszkają w Warszawie, tylko ponad 100 km od Warszawy.
Traktujmy zatem ten tymczas jak ostatnią deskę ratunku. No i kwestia podstawowa, kiedy sunia miała cieczkę, bo ja u rodziców mam dużego, niewykastrowanego psa. Jeśli sunia może dostać cieczkę, to kompletnie odpada. :shake:

Posted

Lupak, czy masz już wieści od właścicieli ojca Catingi? Czy tamten hodowca wyraził chęć pomocy suni?
Do mnie dziś odpowiedziała hodowla Red Pond. Hodowca napisał, że jest w stałym kontakcie z właścicielką suni i że szukają domu. Nie wiem jednak, czy to nie ściema.

Posted

organizacja sie zgodzila na przejecie psa ale potrzebuje numery telefoniczne osob ,ktore sa w posiadaniu pieska i ktore by dostarczyly tak mysle do Szczecina.

Posted

Zobaczcie...koleżanka,która pracuje w schronisku szukała Husky,albo Malamuta do ludzi,którzy 7 lat temu adoptowali innego pieska ze schroniska.Domek sprawdzowy, bardzo dobrzy ludzie,znający sie na rasie.

Ale...

ja musiałabym znać prawdziwy powód oddania psa,bo jakoś nie przemawia do mnie, że nie jest akceptowany przez inne psy.

I czy on nadałby sie do kamienicy i teraz nie jestem pewna,czy do dyspozycji jest duży ogród,bo już mi sie miesza...