xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 slyszalam ,zeARKA organizuje akcje kastracyjna po tanszej cenie- Zapytajcie sie ? Quote
lupak Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 [quote name='Karolina_Nett']Ale mi tu chodzi o hodowców psów RODOWODOWYCH ;). Wiadomość powinna dotrzeć niedługo do hodowczyni (nie mam bezpośredniego kontaktu). Na forach zaprzęgowych też już o niej wiadomo. Suka ma bardzo dobre pochodzenie - http://www.pdg.sla-w.com/pedcaatingaredpond.html -same championy i interchampiony ;). Sama zapowiada się na sukę doskonałą. Na pewno nie może trafic do pseudohodowców. A z drugiej strony szkoda marnować taką pulę genową :oops:. Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 bardzo się cieszę że ktoś zainteresowal się tą sprawą. Dziewczyna twierdzi że hodowca nie jest suką zainteresowany, powiedziała tez że ją wystawiała 1 raz i że nie uzyskała dobrych ocen. Ale to wszystko to info tej osoby i nie wiem czy napisała mi prawdę. Mam nadzieję że jednak hodowca lub ktoś kto zna rasę i się nią pasjonuje weźmie j ą Quote
mimoza Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Też mi się wydaje, że decyzja o sterylizacji powinna być podjęta w momenie znalezienia domu. Należałoby dołożyć starań, żeby sunia trafiła do kogoś, kto ma pojęcie o rasie, może nawet startuje w zaprzęgach , chciałby wystawiać, czy faktycznie do odpowiedzialnego prawdziwego hodowcy... Może nie dostała dobrej oceny, bo handler był zły, albo sędzia lubi inny kolor sierści :-) Quote
lupak Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jedna wystawa o niczym nie świadczy. Jak jest z hodowcą też nie wiem. Nie mam kontaktu, ale prosilam znajomą żeby przekazała. Piszę o hodowczyni ojca tej suczki. Nic więcej nie mogę obiecać :oops: Quote
mimoza Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 A może inny hodowca malamutów byłby zainteresowany? Quote
Atkaaaa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 biedna... moze faktycznie hodowca ją weźmie... Quote
GrubbaRybba Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Czy ktoś kontaktował sie z hodowcą? Ja znalazłam hodowlę Red Pond, ogłaszają się na allegro. Oto link: http://www.allegro.pl/item292492798_alaskan_malamute_szczeniaczki_z_rodowodem.html e mail: red_pond@o2.pl gg: 6605317 strona hodowli: http://www.redpond.prv.pl/sprzedaz.html Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 to wyniki tej wystawy na której sunia była wystawiana 07/08-07-2007 WARSZAWA Wystawa międzynarodowa Sędzia Henryk Stępka Klasa Młodzieży I dosk. ZwMł SUNGARI Sunkan Wakan BEST FRIEND Appalachian x TASHUNGA z Radockiej Góry II dosk. BOHEMA BANIALUKA z Hugowej Ferajny DUBLIN Sausimayok x ZARAGOZA Habitat III dost. CAATINGA Red Pond SHINOOK z Radockiej Góry x SHANTY Huk Amarok Quote
xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 zamiast ratowac psa przed hodowla to pragniecie umiescic ja w szponach hodowcow ,zeby sluzyla jako material genetyczny:mad::mad: Co szukaja rozmnozyciele w dziale Psy w potrzebie":angryy::angryy::angryy:znowu szukaja tanich psow do rozrodu:placz::placz: chyba sie pomylilam:shake:mysle, ze nie jestem na alegro:angryy: Quote
Marzena&Gusti Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Nie piszcie juz wiecęj do hodowcy-bo zamieszanie się robi.Już około 3 osób pisało. Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 xxxx52 napisał(a):zamiast ratowac psa przed hodowla to pragniecie umiescic ja w szponach hodowcow ,zeby sluzyla jako material genetyczny:mad::mad: Co szukaja rozmnozyciele w dziale Psy w potrzebie":angryy::angryy::angryy:znowu szukaja tanich psow do rozrodu:placz::placz: chyba sie pomylilam:shake:mysle, ze nie jestem na alegro:angryy: nikt jej nie chce rozmnazać, na poparcie tezy ze nie jest to suka hodowlana wstawiłam jej ocene z wystawy. Dostateczna ocena nie wystarczy dla suki hodowlanej. Jest tu mowa o hodowli z której sknia pochodzi w której sie urodziła, a nie o pseudo hodowli. Włąscicielka jest za sterylizacja. Quote
mimoza Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Rany, nie chcemy jej na siłę rozmnażać. Nie wiem, czy ona się nadaje do hodowlanki, tak samo jak nie wiem, czy ocena z jednej wystawy jest opinią miarodajną. Nie wiem też jaki ma charakter, czy spełnia wymogi hodowlane. To nie "moja" rasa. Chodzi tylko o to, żeby nie wpadać w paranoję sterylizacyjną. Jeśli suka nie nadaje się na matkę, to nie ma o czym mówić. Jeśli nadaje się na matkę, ale nie trafi do porządnego hodowcy (a nie rozmnażacza) - to też nie ma o czym mówić. I tak podejrzewam, że coś z nią jest nie tak, bo w końcu właściciele podjęli decyzję o rozstaniu się z nią, a nie żadnym innym psem ze swojego domostwa... Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 nie sadzę zeby hodowca sie suczką zainteresował gdyż ma w tej chwili trzy mioty - tak wynika z ich strony internetowej w sumie maja 23 szczeniaki na sprzedaz trzech ras (w tym malamuty) Quote
lupak Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 mimoza napisał(a):Rany, nie chcemy jej na siłę rozmnażać. Nie wiem, czy ona się nadaje do hodowlanki, tak samo jak nie wiem, czy ocena z jednej wystawy jest opinią miarodajną. Nie wiem też jaki ma charakter, czy spełnia wymogi hodowlane. To nie "moja" rasa. Chodzi tylko o to, żeby nie wpadać w paranoję sterylizacyjną. Jeśli suka nie nadaje się na matkę, to nie ma o czym mówić. Jeśli nadaje się na matkę, ale nie trafi do porządnego hodowcy (a nie rozmnażacza) - to też nie ma o czym mówić. I tak podejrzewam, że coś z nią jest nie tak, bo w końcu właściciele podjęli decyzję o rozstaniu się z nią, a nie żadnym innym psem ze swojego domostwa... Dokładnie tak !!!!!!!! Hodowli, z której pochodzi nie znam. Próbuję się skontaktować z hodowcami jej ojca (znaczy ojca suki ;) ) Quote
mimoza Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Oczywiście, w końcu sunia miała i matkę i ojca :cool1: I generalnie porządna hodowla użyczając reproduktora dalej odpowiada do pewnego stopnia za miot. Quote
Karolina_Nett Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 To się wszystko robi zagmatwane strasznie :(. Przecież właściciele rodziców suczki też są w jakiś sposób za nią odpowiedzialni... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 czy sunia jedzie na ten dt do wawy? Quote
Marzena&Gusti Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Tylko na tydzien może jechać:(I co dalej? Quote
Nesuniaaa Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ta suka jest ewidentnie długowłosa, a z tego co wiem to jest wada dyskwalifikująca u malamutów. Chyba, że się mylę? Quote
xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 czy to dlugowlosa czy nie musi znalezc odpowiednich odpowiedzialnych wlascicieli co nie widza psa wystawowego tylko beda w niej widziec towarzysza i przyjaciela , czlonka rodziny. Quote
masienka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Do kiedy mamy czas? Jak dlugo Ci ludzie moga ja trzymac? Quote
Esia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Nesuniaaa napisał(a):Ta suka jest ewidentnie długowłosa, a z tego co wiem to jest wada dyskwalifikująca u malamutów. Chyba, że się mylę? podobno u ONków tak, ale czy u malamutów nie wiem :( Quote
Recommended Posts