tygra Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 koleżanka jest zmuszona do oddania dwuletniej suczki rasy malamut gdyż jest atakowana i gryziona przez jej pozostałe psy. SPRAWA PILNA!!!! oto ona suczka ma rodowódimię suczki: CAATINGA RED POND urodzona 4.04.2006 po rodzicach MATKA-SHANTY HUK AMAROK OJCIEC-SHINOOK Z RADOCKIEJ GÓRY suczka grzeczna, wesoła, zdrowa, łagodna Dla osoby która dysponuje ogrodem, chętnie dla wielbiciela rasy, jeszcze lepiej dla kogoś kto ma już jakiegoś psa tej rasy lub pokrewnej, lub jakiegokolwiek psa (przywykła do psiego towarzystwa) - byle łagodny. Nie jest to pies do pilnowania posesji!!! Sunia mieszka w FALENICY koło Warszawy jeszcze jedna fotka to ta niższa sunia z dłuższym włosem podkreślam, że sprawa jest pilna gdyż sunia jest atakowana przez inne psy Quote
mar.gajko Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Poproś znajomą aby sukę wysterylizowała, bo skończy w betonowym kojcu, 2x w roku się szczeniąc; a jak sie zestarzeje to ... won. Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 koleżanka uważa że nie jest ona raczej sunią do hodowli gdyż była z nią na jednej wystawie i żadnych sukcesów nie było. Natomiast nie ma adnotacji niechodowlana ewentualnie domek tymczasowy jeśli znajdzie się chętny do adopcji będzie koniecznie musiał podpisać umowę adopcyjną. Quote
Marzena&Gusti Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Powód oddania to zdominowanie przez inne psy:( Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 mar.gajko napisał(a):Poproś znajomą aby sukę wysterylizowała, bo skończy w betonowym kojcu, 2x w roku się szczeniąc; a jak sie zestarzeje to ... won. nie sądzę żeby sterylizacja była możliwa w sytuacji gdy suka jest gryziona przez inne psy. Jeśli to u nowego opiekuna. Po za tym suka jest z rodowodem i po dobrych rodzicach a nie pseudorodowodowym psem!!! nie ma tez adnotacji niechodowlana. Jeśli nowy wlaściciel będzie ją wystawiał i otrzyma odpowiednie noty na wystawach ma prawo ją dopuścić. nowy dom będzie dokładnie sprawdzony!!! Quote
Karolina_Nett Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Widzę, że sprawa bardzo pilna :-(, biedna sunia. Mam nadzieję, ze szybko ktoś ją weźmie, ja niestety... :shake: Quote
mar.gajko Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 tygra napisał(a):koleżanka uważa że nie jest ona raczej sunią do hodowli gdyż była z nią na jednej wystawie i żadnych sukcesów nie było. Natomiast nie ma adnotacji niechodowlana Garażowych hodowców goowno obchodzi, czy ma sukcesy czy nie. Szczenięta po 300-400 zł, zawsze "idą". Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Karolina_Nett napisał(a):Mogę wstawić do podpisu? oczywiście Quote
Frotka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 mar.gajko napisał(a):Poproś znajomą aby sukę wysterylizowała, bo skończy w betonowym kojcu, 2x w roku się szczeniąc; a jak sie zestarzeje to ... won. Popieram. Czasami mam do dania psy z rodowodem (nie wstawiam na dogo, bo od razu znajdują domy z ogłoszeń) i wiem, że pseudohodowcy potrafią się wspaniale zaprezentować. Żyją z robienia dobrego wrażenia i wyłudzania takich psów. Quote
Magd@ Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 przekleję gdzie się da , mam nadzieje ze dziewczynka szybko znajdzie nowy domek Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 problem w tym że ona szybciutko musi mieć nowy dom bo tam jest atakowana, nie ma czasu na sterylizację. To mażna zaznaczyć w umowie. Quote
Karolina_Nett Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Najwyżej w umowie zaznaczyć i potem ta koleżanka pokryje koszty sterylki czy coś? Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 uważam że jeśli ktoś weźmie sunie z rodowodem za darmo powinien pokryć sam koszty sterylki, ale zobaczymy Quote
Karolina_Nett Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 No, ale wtedy nie wiadomo, czy ją wysterylizuje czy nie :niewiem:. Chyba, zeby potem sprawdzić. Ważne żeby sunia trafiła do dobrego domu. Quote
Frotka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Można zrobić tak, że przy odbiorze psa adoptujący wpłaci koleżance koszt sterylizacji a koleżanka umówi go w lecznicy. W umowie adopyjnej można dodać klauzulę, że w razie nie wysterylizowania w takim i takim terminie adoptujący musi sukę zwrócić i zapłacić koleżance większą kwotę tytułem kary umownej. Ja się nie przejmuję, tylko wpisują przy rasowych psach karę po 5.000 zł i wszyscy mi grzecznie sterylizują. Quote
xxxx52 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 rasowego psa bez kastracji wydawac:shake:ja nie wierze ludziom,w ich obiecanki:shake:nawet na papierze:shake: na takie i inne psy za tzw.zlotowke czychaja podli pseudohodowcy ,a nie milosnicy zwierzat!!! Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 świetny pomysł przyzna że ja jeszcze szukam po znajomych, którzy uwielbiają psy zaprzegowe. sunia przebywa cały czas na dworzu nie jest przyzwyczajona do domu. Spi w budzie. W tej chwili jest oddielona od innych psów, ale nie może to trwać długo gdyż przebywa w ogrodzie ludzi którzy nie lubią zwierząt. Zgodzili się tylko na chwilę Quote
Folen Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Śliczna sunka, taka kosmata... mogę jedynie podnieść.. Quote
lupak Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ona długo na gratce wisiała, hodowczyni uzyskała informację, że sprzedawana jest z powodu wyjazdu, potem jeszcze coś było :shake: Quote
tygra Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 o ... o tym to ja nie wiem... zaraz poprosze siostre o kontakt z dziewczyna Quote
mar.gajko Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 lupak napisał(a):Ona długo na gratce wisiała, hodowczyni uzyskała informację, że sprzedawana jest z powodu wyjazdu, potem jeszcze coś było :shake: To ona jest do SPRZEDANIA?? To raczej Dogo nie jest ODPOWIEDNIM miejscem do ogłaszania. Coraz ciekawiej się robi; pewnie not nie uzyskała na wystawach no i nie za bardzo potrzebna jest. Quote
Recommended Posts