Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Dzisiaj szedłem sobie przez miasto a tu ON-ek idzie koło jakiejś kobiety, myślałem że to może jej (bez smyczy był), ale nie wykazywała zbytniego zainteresowania owym zwierzęciem i już po chwili weszła na pocztę, a psina cóż... przyczepił się do mnie, miałem sprawę do załatwienia wiec do domu wróciłem po 20 minutach a on dalej chodził za mną, czasami tylko się oderwał na bok żeby na coś popatrzeć, ale wracał. No to cóż wziąłem psiaka do domu, nie był zbyt skory do wchodzenia, a w środku to już katastrofa, strasznie wystraszony, ruszyć się nie chce, leżał w przedpokoju cały czas....
Nie mam pojęcia co robić, żeby go jakoś uspokoić, żeby się przemógł i w ogóle.
Najbardziej martwi mnie to że mógł być bity, czy coś w tym stylu, bo kiedy do niego podchodzę od razu kładzie uszy po sobie i kuli się.....
Może ma ktoś jakiś pomysł co zrobić ?

P.S Psiak miał obrożę i nie wiem co robić... czekam, może ktoś wywiesi jakieś ogłoszenia.

P.S 2 :

Posted

Kto mówi, że do adopcji ? :) Może zostanie.... jeszcze nic nie jest przesądzone, ale dalej mam problem, bo piesek straszni boi się przejść przez próg, do domu, do innego pokoju, po prostu się boi...

Posted

Hmm, powiem to tak, jeśli pies uciekł, a właścicielowi zależy to sam wywiesi ogłoszenia, a jeśli nie to i tak jesteśmy w kontakcie z miejscowym towarzystwem przyjaciół zwierząt więc coś się wymyśli.

Posted

Yabel....ukłony dla Ciebie

nietety w obecnych czasach mamy rzadko do czynienia z ludżmi podobnymi do Ciebie
a szkoda....

życzymy aby mały zachowywał się jak najlepiej

a moze masz jakies inne zdęcia małego;)

Posted

W tej chwili nie ale może zrobię przy okazji, na razie właściciel się nei znalazł, a Ivan (tak go nazwaliśmy) zdecydowanie się ożywił, bawi się z naszymi psami, ale za to nie daje żyć kotom... I to jest właśnie problem, nic na niego nie działa, on chce do kota i już, nie mam pojęcia co zrobić... przez to biedne kociaki trzeba zamykać w osobnych pokojach, żeby ich nie przetrawił.