Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwuletni owczarek niemicki -długowłosy, z metryką ,zadbany po psim przedszkolu, wychowany z dziećmi. Właściciel ze względu na chorobę nie jest wstanie się nim odpowiednio zaopiekować,

Faron ma metrykę FCI . Jego rodzice mają rodowody FCI i są to
owczarki krótkowłose.On jako jedyny w miocie miał długi włos. Jego ojciec Yukon vom Klostermoor zdobywał sporo ocen doskonałych. Prapradziadkiem Farona jest Ursus von Batu. Naprawdę jest to piękny i kochany psiak z dobrymi korzeniami. Syn właściciela chce mu znaleźć dom w okolicach Krakowa, żebym mógł sprawdzadz czy wszytko z nim w pożądku, czy się zaklimatyzował.
Spokojnie czekamy, aż znajdziemy kogoś naprawdę odpowiedniego

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hala , przecież napisane:
wychowany z dziećmi i po szkoleniu;)

Hala znalazłam to ogłoszenie na przygarnę psa. Przeniosłam tu i jestem w kontakcie z osoba szukającą domu dla Farona. Myśle że sam tu zajrzy i odpowie na pyt i opisze piesia ..

Posted

Poprosze o zdjęcia..

Wklejam więcej informacji które uzyskałam o Faronie.

Farona od małego był uczony posłuszeństwa konsekwencją postępowania i
nagrodami, a nie krzykiem i biciem. Ma charakterek jak to onek, na
spacerze zagania dzieci i nie pozwala im odbiegać daleko, do obcych nie
jest agresywny. Na spacerach nie zdarzyło mu się, żeby kogoś zaczepiał czy obszczekiwał. W rodzinie nigdy na nikogo nie warknął. Jest zapalonym aportowcem - będzie aportował do ostatniego tchu.
Co do kotów to nie miał z nimi styczności także nie wiem, ale myślę, że bez problemu można go do kota przyzwyczaić. Nic go złego, ani od ludzi, ani od psów, ani od kotów nie spotkało więc nie ma spaczonej psychiki. Nie chcę ogłaszać się w normalnych ogłoszenich bo szukam kogoś, kto się zna na psach, a nie przypadkowych ludzi co by
chcieli, a później okazuje się, że pies nie słucha.

Posted

Bekuś przy tej adopcji trzeba być prze wielce czujnym, ale co ja Ci będę mówić, przecież Ty to wiesz.....;)
Podejrzewam, że chętni będą walić drzwiami i oknami po tą psinę.......:roll:

Faron jest naprawdę ujmujący........

Posted

Wiesz jak super dom i ludzie aktywni to może Maciek zmieni zdanie...
A gdzie mieszkasz?

Aha Feron oczywiście mieszakł całe żecie w mieszkaniu. Czyściutki .

Posted

Mam fajny dom... tyle że w Łodzi.

Chłopak 26 lat, sportowiec. Szuka psa dla siebie, na długie spacery, bieganie...zabawę. Mieszka co prawda w mieście ale przy dużym, fajnym parku. Ze względu na to, że pracuje a pod jego nieobecność psem zajmowałaby się babcia (max. 10 godzin) - szuka psa sprawdzonego, nie agresywnego i nie typu 'jednego pana'. Od dzieciństwa marzy o owczarku niemieckim lecz dopiero teraz może sobie pozwolić na przyjaciela.
Ręczę za domek... To na prawdę odpowiedzialna, fajna osoba.

Posted

babcia 10 godzin sama z onkiem duzym?
nie wiem czy to dobry pomysl..

trzeba byz czujnym przy adopcji!
onek jest piekny i rodowodowy!
wymarzony prezent dla rozmnazaczy!

Posted

Piszę o 10 godzinach jako absolutnym maximum... a babcia nie jest aż taką babcią. Ma 65 lat bodajże i potrafi zadbać o psa;).
Uważam że to fajny dom. Sama bym oddała swojego psa takiemu człowiekowi.
Jednak nie będe namawiać.

Posted

Beka, informacja na temat np. dysplazji jest potrzebna...
Pies z dysplazją nie nadawałby się dla osoby aktywnej fizycznie i do tego mieszkającej w mieście (schody). Lepiej się dowiedz...
Ja skrobie maila do pana.

Posted

Myślę że skoro ma papiery to powinno być ok.
Pies jest oddawany dlatego że jego opiekun nie może że wzgledu na stan zdrowia prowadzić aktywnego jak dotych czas życia.
Wnioskuje że stan zdrowia psa ok.

Posted

ja niestety nie jestem zainteresowana, mam sunie onka i zdecydowany opor w domu na przyjecie nastepnego psiurka..
moje pytania wynikaja z tego, ze moja korunia jest 4 onkiem w moim zyciu, i znam problemy trapiace te rase, a co do dysplazji, to fakt, ze ma papiery, niestety nie skresla tej choroby..
a co do babci, to jezeli jest sprawna i nie boi sie duzych psiakow to super i ja tez nie mam zastrzezen.