beka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Dwuletni owczarek niemicki -długowłosy, z metryką ,zadbany po psim przedszkolu, wychowany z dziećmi. Właściciel ze względu na chorobę nie jest wstanie się nim odpowiednio zaopiekować, Faron ma metrykę FCI . Jego rodzice mają rodowody FCI i są to owczarki krótkowłose.On jako jedyny w miocie miał długi włos. Jego ojciec Yukon vom Klostermoor zdobywał sporo ocen doskonałych. Prapradziadkiem Farona jest Ursus von Batu. Naprawdę jest to piękny i kochany psiak z dobrymi korzeniami. Syn właściciela chce mu znaleźć dom w okolicach Krakowa, żebym mógł sprawdzadz czy wszytko z nim w pożądku, czy się zaklimatyzował. Spokojnie czekamy, aż znajdziemy kogoś naprawdę odpowiedniego Quote
Folen Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Piękny pies..może jakieś ogłoszenia, allegro? Quote
beka Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Hala , przecież napisane: wychowany z dziećmi i po szkoleniu;) Hala znalazłam to ogłoszenie na przygarnę psa. Przeniosłam tu i jestem w kontakcie z osoba szukającą domu dla Farona. Myśle że sam tu zajrzy i odpowie na pyt i opisze piesia .. Quote
beka Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 To tak jak ja :) Folen, może chwile poczekać z tym allegro. Boje sie o oszołomów... Quote
israel Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Naprawdę jest piękny! Założyłem mu wątek na forum OWP http://owczarki.eu/forum/showthread.php?t=348 Widziałem go też na owczarku Czy można prosić o więcej zdjęć (może jakieś bez kagańca)? Quote
beka Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Poprosze o zdjęcia.. Wklejam więcej informacji które uzyskałam o Faronie. Farona od małego był uczony posłuszeństwa konsekwencją postępowania i nagrodami, a nie krzykiem i biciem. Ma charakterek jak to onek, na spacerze zagania dzieci i nie pozwala im odbiegać daleko, do obcych nie jest agresywny. Na spacerach nie zdarzyło mu się, żeby kogoś zaczepiał czy obszczekiwał. W rodzinie nigdy na nikogo nie warknął. Jest zapalonym aportowcem - będzie aportował do ostatniego tchu. Co do kotów to nie miał z nimi styczności także nie wiem, ale myślę, że bez problemu można go do kota przyzwyczaić. Nic go złego, ani od ludzi, ani od psów, ani od kotów nie spotkało więc nie ma spaczonej psychiki. Nie chcę ogłaszać się w normalnych ogłoszenich bo szukam kogoś, kto się zna na psach, a nie przypadkowych ludzi co by chcieli, a później okazuje się, że pies nie słucha. Quote
Hakita Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Bekuś przy tej adopcji trzeba być prze wielce czujnym, ale co ja Ci będę mówić, przecież Ty to wiesz.....;) Podejrzewam, że chętni będą walić drzwiami i oknami po tą psinę.......:roll: Faron jest naprawdę ujmujący........ Quote
beka Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Dostałam nowe fotki Ferona. Ależ on piękny Quote
Hakita Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Beka normalnie aż dech mi zaparło....:-o Jest cuuuudowny....:loveu: Quote
iberia Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ale on jest piękny!!!Szkoda że szuka domu tylko w okolicach Krakowa bo my niedługo przeprowadzamy się do nowego domu z wielkim ogrodem. Quote
beka Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Wiesz jak super dom i ludzie aktywni to może Maciek zmieni zdanie... A gdzie mieszkasz? Aha Feron oczywiście mieszakł całe żecie w mieszkaniu. Czyściutki . Quote
Hakita Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Beatko coś się dzieje w temacie pięknego Ferona??? :cool3: Quote
Karilka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Mam fajny dom... tyle że w Łodzi. Chłopak 26 lat, sportowiec. Szuka psa dla siebie, na długie spacery, bieganie...zabawę. Mieszka co prawda w mieście ale przy dużym, fajnym parku. Ze względu na to, że pracuje a pod jego nieobecność psem zajmowałaby się babcia (max. 10 godzin) - szuka psa sprawdzonego, nie agresywnego i nie typu 'jednego pana'. Od dzieciństwa marzy o owczarku niemieckim lecz dopiero teraz może sobie pozwolić na przyjaciela. Ręczę za domek... To na prawdę odpowiedzialna, fajna osoba. Quote
kako80 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 babcia 10 godzin sama z onkiem duzym? nie wiem czy to dobry pomysl.. trzeba byz czujnym przy adopcji! onek jest piekny i rodowodowy! wymarzony prezent dla rozmnazaczy! Quote
kako80 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 mozna mowic wszystkim zainteresowanym, ze psiak po kastracji? tak dla bezpieczenstwa psiaka. Quote
kako80 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 a jak z jego zdrowiem? jak stawy? czy mial zdjecia pod kontem dysplazji? Quote
beka Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 kako nie wiem. Jesteś zaineteresowana????to się dowiem Quote
Karilka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Piszę o 10 godzinach jako absolutnym maximum... a babcia nie jest aż taką babcią. Ma 65 lat bodajże i potrafi zadbać o psa;). Uważam że to fajny dom. Sama bym oddała swojego psa takiemu człowiekowi. Jednak nie będe namawiać. Quote
Karilka Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 Beka, informacja na temat np. dysplazji jest potrzebna... Pies z dysplazją nie nadawałby się dla osoby aktywnej fizycznie i do tego mieszkającej w mieście (schody). Lepiej się dowiedz... Ja skrobie maila do pana. Quote
beka Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Myślę że skoro ma papiery to powinno być ok. Pies jest oddawany dlatego że jego opiekun nie może że wzgledu na stan zdrowia prowadzić aktywnego jak dotych czas życia. Wnioskuje że stan zdrowia psa ok. Quote
kako80 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 ja niestety nie jestem zainteresowana, mam sunie onka i zdecydowany opor w domu na przyjecie nastepnego psiurka.. moje pytania wynikaja z tego, ze moja korunia jest 4 onkiem w moim zyciu, i znam problemy trapiace te rase, a co do dysplazji, to fakt, ze ma papiery, niestety nie skresla tej choroby.. a co do babci, to jezeli jest sprawna i nie boi sie duzych psiakow to super i ja tez nie mam zastrzezen. Quote
Recommended Posts