irenaka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Bronia to suczka która nie miała do tej pory lekkiego życia. Była:diabloti:” kochana” :diabloti:ale kiedy pojawiła się u niej padaczka z całą bezwzględnością właściciel oddał ją do schroniska. Została po raz pierwszy opuszczona i z wygodnej kanapy trafiła w okrutny świat schroniska na zimny beton. Jakie miała szanse na adopcję? Żadnych !! A jednak wydawało się, że Broni się udało. :diabloti:Została adoptowana i ponownie zwrócona.:diabloti: Czy Bronia to pluszowy psiak? Czy wolno ją tak traktować? Nie wiem, może to nasze, wolontariuszy przeczulenie, że tak nie wolno, że musimy brać odpowiedzialność za swoje decyzje? Może „reszta świata” oceni to inaczej? Prosimy o dom dla Broneczki, ale dom który przemyśli sprawę adopcji. Nie możemy kolejny raz tej sympatycznej, łagodnej i jakże wrażliwej suni narażać na ryzyko powrotu do schroniska. Bronia jest w tej chwili bezpieczna w hoteliku w Niepołomicach i szuka tego jedynego, odpowiedzialnego domu dla siebie. Ma 4lata. Kontakt w sprawie adopcji: Irena 012 641-97-02 500-18-19-20 Mail: irenaka7@wp.pl Quote
irenaka Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Bronia została zwrócona właśnie z powodu padaczki. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Dokladnie to bylo tak. Bronia pierwszy raz trafila do schroniska mając 1 rok.Oddal ja wlasciciel z powodu padaczki. W schronisku spędzila 2 lata .Rok temu zostala adoptowana i pani wiedzila ,że Bronia ( w schronisku Branka) ma padaczke .Jakis czas chodzila na konsultacje do schroniska ,a potem przetala bo twierdzila że Bronia po lekach od wet,ma ciemną skore i nie ważne ze nie miala atakow po lekach ktore dostawala tylko pani przeszkadzala ciemna skora. Przed swietami Bozego Narodzenia pani zadzwonila do schroniska ,ze Bronke oddaje bo nie ma na leczenie . Pani Asia mi to powiedzila ,a ja jej powiedzilam żeby ta pani sie ze mna skontaktowal jak przyjdzie ,a ja bede rozmawiac z pania prezws z Tozu o leczenie Bronki na ich koszt.(i pani prezes wyrazila by zgode bo wiem to napewno) Pani przyprowadzila Bronke do schroniska powiedzila ze nie ma pieniedzy na leczenia ale nie chciala ze mna rozmawiac bo stwierdzila że pomoga albo nie ,a ona nie ma pieniedzy. Tak naprwdę to nie chodzilo o pieniądze bo wyjscie z sytuacji bylo ale pani nie chcial z tego skorzystać poprostu posytanowila ja oddac . Jak Bronia byla ze mna w programie zaraz po oddaniu i powiedzilam o tej sytuacji to pani zadzwonila że to nieprawda ale jak pani Magda jej powiedzila że przeciez jak oglada program to mogla do niej zadzwonić i poprosic o pomoc a tego nie zrobila i jeszcze powiedzila że zadzwonila pani ktora chce sponsorowac jej leczenie tez na to nie zareagowala i nie powiedzila że w takim razie wźmie ją spowrotem . Za zgodą pani prezes Bronka zostala przywieziona do niepolomic. Sponsorem jej pobytu jest pani Jagoda ,ktora w razie znalezienia domku bedzie sponsorowac jej leczenie oraz Toz. Quote
irenaka Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Wklejam nie na temat: Ten wpis robię na wszystkich moich wątkach i jest skierowany do osoby, która okazuje się być tak „życzliwa” i usunęła moje ogłoszenia na stronie krakowskie Zwierzaki Gazety Wyborczej . Jeżeli nie umiesz czy nie chcesz pomóc człowieku, to nie przeszkadzaj. Jeżeli masz żal do mnie o coś to wszędzie w ogłoszeniach jest podany mój telefon kontaktowy lub mail. Miej cywilną odwagę, zadzwoń i wylej swoje żale. Usunięciem moich ogłoszeń nie robisz mi nic złego, robisz krzywdę psom które dzięki Tobie tracą szansę na dom. Gratuluję wspaniałego „kręgosłupa moralnego”!! Skąd wiem, że ten ktoś próbuje zrobić na złość właśnie mnie? Ponieważ jedno z ogłoszeń które zamieszczałam jest z danymi kontaktowymi na inną osobę i dziwnym trafem jego nie usunął. Zawiadamiam również, że po rozmowie ze mną Gazeta Wyborcza obiecała „namierzyć” delikwenta na podstawie jego logowania, dlatego ten przypadek „uprzejmości” będzie miał ciąg dalszy. Ujawnię na forum tą osobę ku przestrodze innych, które być może z nią współpracują. Quote
fizia Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Cudna jest!! Tu ogłoszenie http://ale.gratka.pl/ogloszenie/938663_bronia_mala_urocza_sunia_kolejny_raz.html Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Bronia to ideal psa ,grzeczna ,wesola psinka lae każdy się boi padaczki.:-(:-( Quote
irenaka Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 A ja czekam na badania kontrolne, bo cały czas mam wrażenie, że Bronia jednak padaczki nie ma. To mogą być zmiany neurologiczne zupełnie takie jak u mojego Marcepanka. Leki padaczkowe mogą w takich wypadkach więcej zaszkodzić niż pomóc. Quote
dorota1 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Miałam kiedyś suczkę chorą na padaczkę i nie była ta choroba jakimś specjalnym problemem. Wystarczy tylko chcieć pomóc psu, a nie szukać wymówek, że jak chory to nie. Ludzie są bardzo wygodni. Szkoda słow. Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Dzieki programowi kundel bury i kocury Bronia ma dom. Państwo dzwonili do programu że chca jakąś niewielką suczke ,a że telefony odbierala Irenka zaproponowala przyjazd do Niepolomic chociaż miala na mysli Manie to pansstwo wybrali Bronie Zdjęcia z dzisiejszego dnia w nowym domku przesylam do Irenki z prosbą o wkleienie.:lol: Quote
irenaka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Bronia w sobotę po przyjedździe do domu miała dwa ataki padaczki. Jest to wynik z całą pewnością stresu jaki przeżyła. W tej chwili jest już spokojna, nowy dom akceptuje i jest bardzo radosna. Zmienione będzie tylko imię Bronki, jeszcze nie ma ostatecznej decyzji na jakie (Psotka, Misia). Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i ta cudowna sunia, będzie radosna i szczęśliwa. Zdjęć jeszcze nie wklejam, nie mam pozwolenia na ich publikację, a w tym natłoku spraw do omówienia z nowymi właścicielami Broneczki zapomniałam zapytać. Quote
Romi Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 (Sz)czekamy z niecierpliwością na zgodę na publikację zdjęć... Quote
dorota1 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ale czy to rozsądne zmieniać imię czteroletniemu psu? Quote
Foksia i Dżekuś Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Romi napisał(a):(Sz)czekamy z niecierpliwością na zgodę na publikację zdjęć... Irenko no gdzie te zdjecia .przecież wiesz że wiecej zdjęc nie zrobię bo mam zakaza odwiedzania Broni bo po moim wyjściu Bronia była niespokojna ,a pani nie chce żeby się denerwowała, chce żeby Bronia poczuła sie bezpieczna i że to jest jej dom i niec jej nie grozi , a jaj Broni kojarzę sie ze schroniskiem i hotelem. Quote
Recommended Posts