Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuziaM napisał(a):
Dagmarka pozdrawia cioteczki.
a moze ktoras nas by odwiedzila zeby poznac Dagmarke osobiscie .......

Oj Zuziu, Wy tak daleko mieszkacie... :/ ja to chętnie bym Dagulę poznała.

Posted

[quote name='__Lara']Postaram się dla Dagusi wysupłać 10zł deklaracji miesięcznej od listopada...

_Lara, bardzo przepraszam, ale nie wiem czy podziękowałam za deklarację i czy wysłałam Ci dane do przelewu :oops:

Bardzo, bardzo dziękuję !!! :loveu:

Posted

[quote name='magda222']_Lara, bardzo przepraszam, ale nie wiem czy podziękowałam za deklarację i czy wysłałam Ci dane do przelewu :oops:

Bardzo, bardzo dziękuję !!! :loveu:

Właśnie nie mam nr konta ;) To moja ulubienica, więc już czas najwyższy wspomóc Dagulkę :D

Posted

__Lara napisał(a):
Właśnie nie mam nr konta ;) To moja ulubienica, więc już czas najwyższy wspomóc Dagulkę :D

Już wysyłam :)

Dziękuję jeszcze raz :Rose:

EDIT.

Wpłynęło 10 zł od anett :)
Dziękuję :)

Posted

__Lara napisał(a):
Oj Zuziu, Wy tak daleko mieszkacie... :/ ja to chętnie bym Dagulę poznała.

Ej tam daleko .... dla chcacego, nic trudnego.
Zapraszamy, poki jeszcze sniegi nie spadly. Pogoda piekna na weckendowa wyprawe.
A droga do nas sama autostrada .... 2,5 do 3 godzinek max.

Posted

ZuziuM, a jak się miewa nasz łakomczuszek? :)
Wszystko OK?

Myślałam o tym, aby z racji wieku zakupić dla Dagusi jakiś preparat witaminowy albo jakiś wzmacniający...
Bo nasza dziewczynka swoje lata już ma...
Co o tym myślicie?
Możecie coś doradzić?

Posted

No od kilku dni juz takim lakomczuszkiem nie jest. Troszke mniej je i nawet nie dojada do konca. Ale biega kolo mnie i sie domaga jedzenia, jak dawniej.
Wczoraj dostala kurczaka z rosolku, zeby jednak zjadla wiecej.
Preparat witaminowy, z przeznaczeniem dla staruszkow, z pewnoscia byl by wskazany.
Bede u pani doktor na dniach, bo musze kupic leki dla Deniska na uszy i moge dla Dagmarki cos wziac.
Do tej pory kilka razy co jakis czas podawalam psiakom witaminy do jedzenia, ale moze Dagmarce by nalezalo podawac juz caly czas.
Mozecie poradzic cos sprawdzonego dla seniorkow ????

Posted

Ja się za bardzo nie znam na takich preparatach, ale może Lidzia jak się pojawi to coś doradzi.
A może któraś z dziewczyn zaglądających do Dagusi ma jakieś doświadczenie w tym temacie.
A jak nikt się nie wypowie to kup Gosiu to co pani doktor poleci a ja przeleję kasę, OK?

Posted

AlfaLS napisał(a):
Magda poleciał przelew dla Dagusi od Uranka - potwierdź na wątku Urana jak pieniądze wpłyną :lol:

OK :) Pięknie dziękujemy :loveu:

Wpłynęło 10 zł od _Lary :)
Dzięki kochana :loveu:

Posted

magda222 napisał(a):
Ja się za bardzo nie znam na takich preparatach, ale może Lidzia jak się pojawi to coś doradzi.
A może któraś z dziewczyn zaglądających do Dagusi ma jakieś doświadczenie w tym temacie.
A jak nikt się nie wypowie to kup Gosiu to co pani doktor poleci a ja przeleję kasę, OK?

Ja też się nie znam, sama nie biorę i nie bardzo wierzę w te cud preparaty dla staruszków.

Posted

[SIZE="4"]Uroczyście oświadczam, że budżet Dagusi został podratowany kwotą 220 zł przez Urankowe cioteczki i wujków :multi: :multi: :multi:

Dziękujemy !!! :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
Masz jakieś złe doświadczenia Agato?

Lareńko, jak mogę mieć doświadczenia, skoro nie biorę? A może by najpierw Dagusi badania zrobić? Jak wyniki będą dobre, to po cholerę nabijać kiesę firmom farm.? Lepiej wydać na ogłoszenia.

Posted

przepraszam z offa ale to ważne

UWAGA! Rodzina W..... ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o wyaddoptowywanie psów z rożnych miejsc z przeznaczeniem na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się kilkadziesiąt psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Kilka miesięcy temu dogomaniacy z Zawiercia wyadoptowali suczkę "rodzinie biednej ale porządnej" jak im się wydawało. Po kilku tygodniach psa już tam nie było za to były dwa nowe . Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które doganiając tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org lub w każdy inny możliwy sposób. Policja prowadzi postępowanie. O sprawie wiemy od 09.11.2011.
Jeszcze raz proszę o rozesłanie bo sprawa jest rozwojowa

Posted

agata51 napisał(a):
Matko jedyna, co to się wyprawia! Ale Dagusia bezpieczna. Po pierwsze u zuzi, po drugie chyba za bardzo łykowata.

Listopadowa wysłana dzisiaj/wczoraj.

Agatko, uwielbiam taki czarny humor ;)
60 zł od Ciebie dotarło :)
Dziękujemy :)

Wpłynęło także:

10 zł kaja555
20 zł Certusowa

Dziękujemy :)

Przelewam 250 zł za okres 23.11.-22.12.

• 2 weeks later...
Posted

Dopiero dzisiaj mam chwilke, zeby usiasc przed komputerem ...
Dagmarka nam sie niestety rozchorowala.
Wczoraj rano cos popiskiwala i byla taka usztywniona ... ewidentnie cos ja bolalo.
Pojechalysmy do lekarza od razu. Oczywiscie podstawa to badanie krwi.
No i niestety wiadomosci nie sa dobre .... Dagmarka ma chore nerki.
To oczywiscie najgorsza wiadomosc, jaka mozna uslyszec o wynikach badan. Na nerki lekarstwa nie ma.....
Niezbyt dobre sa tez wyniki trzustki, ale na to dostala minimalna daweczke sterydu ( zastrzyk ) , leki i powinno sie poprawic.
Mam jeszcze stare zapasy lekow , ktore brala moja kocica - VENTER ( lek oslonowy na owrzodzenia przewodu pokarmowego, ktore w chorobie nerek towarzysza zawsze ). Dodatkowo rowniez oslonowe ( bede podawala od jutra, bo mam na tyle Ventera ) - HELICID. Kiedy sie skonczy, mozna podawac RANIGAST.
Noc Dagusia przespala spokojnie. Wstawalam do niej kilka razy w nocy i przykrywalam, bo wychodzila z legowiska , zrobila siusiu i kupke i pila wode i to sporo, bo z wiaderka widocznie wody ubylo.
Pani doktor powiedziala, ze powinna duzo pic i duzo siusiac. Jesli bedzie potrzeba bede w nia wlewala wode.
Tylko dziwne jest to, ze normalnie przy chorobie nerek pies zaczyna wlasnie bardzo duzo pis, a u Dagusi nigdy tego nie widzialam. Ona pila zawsze bardzo malo wody.
Od wczoraj dostala juz na obiadek puszke RC Renal. Zjadla polowe na raz. Na szczescie jej bardzo smakowala.
Niestety suchego pokarmu RC Renal nie chce jesc.
Dzisiaj od rana wyszla juz na dwor i pochodzila troszke. Jest oslabiona i chodzila chwiejnym kroczkiem, przystawajac co jakis czas.
Teraz wzielam ja do domu. Lezy sobie na materacyku. Jest spokojna.
Bardzo mi przykro, ze pisze takie smutne wiesci ...... Dagmarka ma juz 16 lat .....

Posted

[quote name='coronaaj']Zagladam do Dygusiowej...sliczna krolewna. Do kiedy mam zaplacone?[/QUOTE]

Masz zapłacone za okres 23.11.-22.12. :)

Ostatnio wpłynęło:

20 zł acha44
40 zł koss
10 zł anett
25 zł Tymotea
10 zł magda222

Dziękuję bardzo wszystkim :)

Na konto Dagusi przelałam 100 zł.
Gdzieś zapodziałam kartkę z zapiskami, ale 60 zł kosztowały badania i ok. 40 zł leki.
Proszę zuzięM o wpisanie w wolnej chwili co ile kosztowało (chyba, że uda mi się wcześniej znaleźć karteczkę ;) ).

Mam nadzieję, że nasza staruszka Dagusia dojdzie do siebie i jeszcze troszkę sobie pożyje...
Staram się być dobrej myśli...
Tak długo nic jej nie dolegało...