Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może Dagusia nie chciała dokuczyć, tylko chciała powiedzieć: "Nie wygłupiaj się, Gabi, masz natychmiast wstać i iść ze mną na spacer. Na pewno możesz, spróbuj, pomogę ci."

Tak sobie bajam. O ile pamiętam, wyciąganie kocyków to jej specjalność. Ona po prostu nie rozumie kocyków. Mój boże, jak ktoś lata całe spędził na betonie, to kocyk może uwierać.

Posted

zuziaM napisał(a):
A ja musze sie wam przyznac, ze Dagmarka dostala kilka dni temu ode mnie klapa w pupsko.
Ona od dawna juz spedza najwiecej czasu w garazu, tu tez nocuje, bo tego sie bardzo dopomina. Do budki, gdzie chodzila juz nie chce....
W garazu jest cieplo ( ogrzewanie podlogowe ) , sporo kocy i tam tez mieszka starowinka Gabi.
Gabcia juz nie chodzi i lezy na swoich kocach i podkladach higienicznych, ktore musze wymieniac kilka x dziennie.
No i ostatnio Dagmarka strasznie Gabci dokucza..... ciagnie za kocyki spod niej i wywleka ja na srodek garazu, zdejmuje z niej koce .....
Gabcia potem placze glosno i musze leciec do niej ja znow ulozyc na poslanku i popoprawiac wszystko.
Zawsze Dagmare za to karcilam, bo nie zlapalam na goracym uczynku, ale i tak wiedzialam, ze to ona, bo kocyki bylu porozwlekane po calym garazu, a Gabcia przeciez nie chodzi. No i raz sobie zajrzalam do garazu, Daga mnie nie uslyszala i widzialam, jak wywleka biedna Gabcie na kocu na srodek garazu .....
weszlam wiec po cichu, krzyknelam i dalam klapsa.....
Od tamtej pory jest spokoj. Nie robi tego wiecej....
Ale przez dwa dni byla na mnie obrazona ..... nie witala mnie, nie skakala, kiedy nioslam jedzenie , nie chciala sie dac poglaskac.....
Ale juz mi wybaczyla. Albo zrozumiala, o co chodzi. Madra panienka.

A to łobuz z niej.

Posted

Dagmarka zaczyna powoli ufac mojemu mezowi. Juz mu sie daje glaskac po czubeczku noska.
Mnie juz od dawna daje sie glaskac wszedzie ... po boczkach, pleckach, brzuszku .... i naprawde widac, ze bardzo to polubila.

Posted

zuziaM napisał(a):
Dagmarka zaczyna powoli ufac mojemu mezowi. Juz mu sie daje glaskac po czubeczku noska.
Mnie juz od dawna daje sie glaskac wszedzie ... po boczkach, pleckach, brzuszku .... i naprawde widac, ze bardzo to polubila.

:loveu:

Wpłynęło 10 zł od anett.
Pięknie dziękujemy :)

_Laro, widzę że pierwszy post nie jest aktualizowany na bieżąco.
Czy zgodzisz się, żebym go przejęła?

Posted

__Lara napisał(a):
Nie ma sprawy. Miałam go zaktualizować na dniach, to mam to uzupełnić czy Ty się już tym zajmiesz? :)

Pomyślałam sobie, że skoro prowadzę Dagusiowe finanse to ja powinnam to robić na bieżąco.
Nie gniewasz się?

Posted

__Lara napisał(a):
Jasne, że nie :) daje Ci wolną rękę w tej kwestii ;) :D

W takiej sytuacji która z nas powinna napisać do moda?

Edit:
wpłynęło 5 zł od polubek i 10 zł od kaji555.
Bardzo dziękujemy :)

Posted

zuziaM napisał(a):

Zuziu, uważaj, bo wyjdziesz jak na Buni!

Posted

[quote name='agata51']Zuziu, uważaj, bo wyjdziesz jak na Buni!
Myślę, że Dagusia byłaby zadowolona :lol:

Przy okazji zapraszam do innego "kudłaczka" - Desa z Tychów oczywiście. Wejdźcie choć podnieść :modla:. Wątek jest założony 3 lata temu a jest tam strasznie martwo. Ma tylko 14 stron / z czego 3 napisane dziś :lol:/. Dopiero dziś udało mi się go przejąć i bardzo mi zależy na rozruszaniu go. Psiak w schronie już 6 lat......
Zapraszam:
http://http://www.dogomania.pl/threads/77290-Smutny-Des-oddany-do-schroniska-przez-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wo%C5%82a-o-POMOC-!!-TYCHY-!

Posted

__Lara napisał(a):
magda222, Ty sobie pewnie lepiej dasz radę ode mnie z tym pierwszym postem ;)

_Laro nie chciałam Cię w żaden sposób urazić albo zasugerować, że źle prowadzisz wątek. Naprawdę.
Tylko skoro ja prowadzę finanse to myślę, że rozliczenia powinny być moim obowiązkiem i chyba lepiej się w tym całym bałaganie orientuję ;) Tym bardziej, że jest sporo deklarowiczów i trochę zamieszania z tym jest.

Posted

agata51 napisał(a):
Zuziu, uważaj, bo wyjdziesz jak na Buni!

To jest taka przekochana panienka, ze wcale bym sie nie zmartwila ....
Jak ona mnie rano wita, to az sie wierzyc nie chce !!!!
Jak sie tuli, jak mnie obskakuje...... przepycha sie w tlumie innych psiakow i stale sie pcha pod rece.
Naprawde jest cudowna !

Posted

magda222 napisał(a):
_Laro nie chciałam Cię w żaden sposób urazić albo zasugerować, że źle prowadzisz wątek. Naprawdę.
Tylko skoro ja prowadzę finanse to myślę, że rozliczenia powinny być moim obowiązkiem i chyba lepiej się w tym całym bałaganie orientuję ;) Tym bardziej, że jest sporo deklarowiczów i trochę zamieszania z tym jest.

Ale ja to na serio pisałam, niczym się nie obrażam, no co Ty :) dobrze, że go przejęłaś :D

zuziuM :) Dagusia to wspaniała psinka, ale też widać jak się już z Tobą zżyła.

Posted

Wczoraj poszlam jeszcze zgasic swiatlo w garazu i przykrylam spiaca juz Dagmarke kocykiem .... a ona sie nawet nie obudzila ... no , jak dziecko naprawde.
Dagmarka spi w garazu juz od dawna. Dotrzymuje towarzystwa Gabci. I juz nie wyciaga Gabusi kocykow ....
Jest bardzo grzeczniutka.

Posted

zuziaM napisał(a):
Wczoraj poszlam jeszcze zgasic swiatlo w garazu i przykrylam spiaca juz Dagmarke kocykiem .... a ona sie nawet nie obudzila ... no , jak dziecko naprawde.
Dagmarka spi w garazu juz od dawna. Dotrzymuje towarzystwa Gabci. I juz nie wyciaga Gabusi kocykow ....
Jest bardzo grzeczniutka.

Kurde czemu ja zawsze mam oczy w mokrym miejscu jak piszesz o naszych psiaczkach...
Gosiu one mają z Tobą jak z najlepszą mamusią :loveu:
A Dagusia to mądra dziewuszka :)