Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Musze jej zmienic obroze. Ma taka bez kolka do zaczepienia smyczy. I bede probowala ja na smyczy chociaz kawaleczek, ile sie da, prowadzic.
Nie bedzie to latwe, bo Dagunia jest lekliwa i wszystko, co nowe ja przeraza.
Ale na szczescie przebywanie na raczkach u panci, juz zupelnie nie!
A przeciez ubieglego lata, kiedy mi uciekla z kojca i ja musialam tez na rece wziac, to mnie cala osiusiala i okupkala po drodze do jej kojczyka .....
Bidunia byla straszna .... i kiedy pani doktor ja szczepila p. wsciekliznie, to bylo to samo .....
Teraz jest juz zupelnie inna. Zabawna nawet czesto, kiedy lata oszalala po zagrodce i szczeka na mnie, ze sie ociagam z przyniesieniem jedzonka.
Kiedys nie do pomyslenia bylo, zeby podeszla do ogrodzenia i wziela jakis smakolyk z reki .... Teraz podbiega natychmiast, kiedy tam sie zblizam.
I wszystko wezmie prosto z reki .... i ciacho i kielbase i paroweczke ( ktore zreszta uwielbia ! ).

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara']Jak ona się otworzyła przy Tobie ZuziuM :Dto niesamowite! :D

A coś tu ostatnio cioteczki wywiało...[/QUOTE]

Ciekawe jak reaguje na inne osoby?
Czy tylko do Ciebie Zuziu ma takie zaufanie?
Czy np.Twoja mama może ją pogłaskać?
Albo inna "obca"osoba?

Posted

Kiedy wyszla z zagrodki i siedziala w garazu, to moja mama do niej podeszla, zeby ja zaprowadzic .... ale odchodzila zaraz na bok .... Ona ufa jedynie mnie.
Ode mnie zupelnie nie ucieka. Chociaz u siebie tez nie za bardzo lubi zeby ja dotykac. Jak mam smakolyk, to wtedy moge ja poglaskac po nochalku.
To byl naprawde przerazony dzikusek. I tak, ze juz na tyle pozwala .... to w jej przypadku naprawde .... az na tyle !

Posted

__Lara napisał(a):
Kurcze, do nowej osoby pewnie też musiałaby się troszkę czasu przekonywać.

No właśnie o to mi chodziło..
Chociaż czasami tak się zdarza, że człowiek i pies jak się spotkają, to jakaś magia się dzieje i szybciutko się dogadują, taka miłość od pierwszego wejrzenia...:cool3:
A ZuziaM "przetarła szlaki"..(zaklinaczka psów!)
Dagusia wie, że czlowiek to niekoniecznie samo zło...

Posted

Tez jestem zdania, ze Dagmarka juz duzo szybciej oswoi sie z ewentualnym nowym miejscem i nowym czlowiekiem.
Poznala juz czlowieka z bliska i to najwazniejsze.
Ale nie ulega watpliwosci, ze nowy opiekun bedzie musial wykazac sie ogromna delikatnoscia, wyrozumialoscia i wieeeeeeelka... cierpliwoscia.

Posted

yuki napisał(a):
Gdzie suczka przebywa , bo do ogłoszeń potrzebuję :) i jaki kontakt ?

Chyba na magdę222? przebywa w hoteliku u ZuziM w ok. Zgorzelca-Legnicy.

Posted

A na Magde222 ? czyli jaki dokładnie ?, czy jest gdzieś w którymś poście , bo nie bardzo mam czas wertować cały wątek .

Posted

695 555 221

Możesz podawać mojego maila, bo nie widzę teraz od magdy222 - aktywuję ogłoszenia. Dzięki :loveu::loveu::loveu::loveu:

mój mail:
laurka15@poczta.onet.pl

Posted

Dobra Lara :) szkoda , że dopiero teraz mi się udało wbić na dogo, teraz już nic nie zrobię bom klapnięta po pracy, ale w czw najdalej w pt będą ogłoszenia :)

Posted

Zuziu - chapeau bas! Przypuszczam, że Dagusia nigdy nie będzie słodką, przytulaśną suczką. Chociaż... jak ciepłą kanapę poczuje... W głowie się nie mieści, jak te schroniskowce w warunkach domowych się zmieniają!

Posted

Oj tak. Przemiana Daguni jest naprawde zaskakujaca. To bylo jedno wielkie przerazenie !!!!
A byc moze, ze za ok. tydzien Dagunia bedzie miala u siebie nowego kolege.
Juz przyjechal dzisiaj o swicie.
Nie mam tylko jeszcze dla niego budki, ale jak tylko zbudujemy, to psiurek zamieszka z Dagunia.
Najpierw oczywiscie sprawdze, jak sie dogaduja. Beda razem przebywaly po kilka godzinek dziennie.
Pod moim okiem, sie rozumie .....
To starszy chlopczyk .... niewidomy .....

A to psiutek : http://www.dogomania.pl/threads/182876-14-letni-Miś-Yogi-przez-lata-więziony-w-ciasnej-komórce-(-Prosi-o-ratunek!/page17?p=14760639

APEL !!!!!!!

cytuje leni356 :

Tarznaka w nocy zgubiła Igę - uciekła im przy wyjmowaniu z auta, zerwał się łańcuszek. Szukali jej w nocy, powiadomili pracowników stacji którzy mają jej szukać. Tarzanka nie dała mi na razie żadnych adresów ani telefonów.
To jest 6 km przed Rawiczem (koło Poznania), wieś, pola dookoła, domy. Iga podchodzi do ludzi, jest szansa że do kogoś wyjdzie. Mieli powiedzieć o nagrodzie za odnalezienie suni
Kto jest z tamtych okolic? napisałam już do Asia & Ginger
Jeśli możecie POMÓŻCIE. Ja mam dziś spotkania i czasowo ograniczony dostęp
Tarzanka - 783615838, 794611633
leni356 - 791949077

watek suni : http://www.dogomania.pl/threads/1860...IEM?p=14760554

Posted

agata51 napisał(a):
Daguniu, zaopiekujesz się Yogulem, prawda?

Cioteczki, przydałby się bannerek Dagusi. Jest chętna, czy wzywać posiłki?

Chyba trzeba wezwać ;)

Posted

W sprawie banerka proponuję siostrę Avilii - myślę, że mnie nie przeklnie....;)
Według mnie robi super banerki...

Fajnie, że Dagusia będzie miała towarzystwo.
Dygusia jej pewnie nie zastąpi..chociaż kto wie, kto wie...

Posted

__Lara napisał(a):
Słuchajcie, może wykupimy Dagusi zestaw ogłoszeń? jak stoją finanse, magda222?

Wykupisz, Lareńko? Na dniach będę wysyłała deklarację, to dorzucę. Ile potrzeba?