zuziaM Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Musze jej zmienic obroze. Ma taka bez kolka do zaczepienia smyczy. I bede probowala ja na smyczy chociaz kawaleczek, ile sie da, prowadzic. Nie bedzie to latwe, bo Dagunia jest lekliwa i wszystko, co nowe ja przeraza. Ale na szczescie przebywanie na raczkach u panci, juz zupelnie nie! A przeciez ubieglego lata, kiedy mi uciekla z kojca i ja musialam tez na rece wziac, to mnie cala osiusiala i okupkala po drodze do jej kojczyka ..... Bidunia byla straszna .... i kiedy pani doktor ja szczepila p. wsciekliznie, to bylo to samo ..... Teraz jest juz zupelnie inna. Zabawna nawet czesto, kiedy lata oszalala po zagrodce i szczeka na mnie, ze sie ociagam z przyniesieniem jedzonka. Kiedys nie do pomyslenia bylo, zeby podeszla do ogrodzenia i wziela jakis smakolyk z reki .... Teraz podbiega natychmiast, kiedy tam sie zblizam. I wszystko wezmie prosto z reki .... i ciacho i kielbase i paroweczke ( ktore zreszta uwielbia ! ). Quote
__Lara Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 :loveu::loveu::loveu::loveu: odważna się nasza psinka zrobiła :) Quote
Jasza Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='__Lara']Jak ona się otworzyła przy Tobie ZuziuM :Dto niesamowite! :D A coś tu ostatnio cioteczki wywiało...[/QUOTE] Ciekawe jak reaguje na inne osoby? Czy tylko do Ciebie Zuziu ma takie zaufanie? Czy np.Twoja mama może ją pogłaskać? Albo inna "obca"osoba? Quote
zuziaM Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Kiedy wyszla z zagrodki i siedziala w garazu, to moja mama do niej podeszla, zeby ja zaprowadzic .... ale odchodzila zaraz na bok .... Ona ufa jedynie mnie. Ode mnie zupelnie nie ucieka. Chociaz u siebie tez nie za bardzo lubi zeby ja dotykac. Jak mam smakolyk, to wtedy moge ja poglaskac po nochalku. To byl naprawde przerazony dzikusek. I tak, ze juz na tyle pozwala .... to w jej przypadku naprawde .... az na tyle ! Quote
__Lara Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Kurcze, do nowej osoby pewnie też musiałaby się troszkę czasu przekonywać. Quote
Jasza Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 __Lara napisał(a):Kurcze, do nowej osoby pewnie też musiałaby się troszkę czasu przekonywać. No właśnie o to mi chodziło.. Chociaż czasami tak się zdarza, że człowiek i pies jak się spotkają, to jakaś magia się dzieje i szybciutko się dogadują, taka miłość od pierwszego wejrzenia...:cool3: A ZuziaM "przetarła szlaki"..(zaklinaczka psów!) Dagusia wie, że czlowiek to niekoniecznie samo zło... Quote
zuziaM Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Tez jestem zdania, ze Dagmarka juz duzo szybciej oswoi sie z ewentualnym nowym miejscem i nowym czlowiekiem. Poznala juz czlowieka z bliska i to najwazniejsze. Ale nie ulega watpliwosci, ze nowy opiekun bedzie musial wykazac sie ogromna delikatnoscia, wyrozumialoscia i wieeeeeeelka... cierpliwoscia. Quote
yuki Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Gdzie suczka przebywa , bo do ogłoszeń potrzebuję :) i jaki kontakt ? Quote
__Lara Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 yuki napisał(a):Gdzie suczka przebywa , bo do ogłoszeń potrzebuję :) i jaki kontakt ? Chyba na magdę222? przebywa w hoteliku u ZuziM w ok. Zgorzelca-Legnicy. Quote
yuki Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 A na Magde222 ? czyli jaki dokładnie ?, czy jest gdzieś w którymś poście , bo nie bardzo mam czas wertować cały wątek . Quote
__Lara Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 695 555 221 Możesz podawać mojego maila, bo nie widzę teraz od magdy222 - aktywuję ogłoszenia. Dzięki :loveu::loveu::loveu::loveu: mój mail: laurka15@poczta.onet.pl Quote
yuki Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Dobra Lara :) szkoda , że dopiero teraz mi się udało wbić na dogo, teraz już nic nie zrobię bom klapnięta po pracy, ale w czw najdalej w pt będą ogłoszenia :) Quote
zuziaM Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 __Lara napisał(a):Chyba na magdę222? przebywa w hoteliku u ZuziM w ok. Zgorzelca-Legnicy. Do Zgorzelca mam 15 km .... ale do Legnicy - 80 .... Quote
agata51 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Zuziu - chapeau bas! Przypuszczam, że Dagusia nigdy nie będzie słodką, przytulaśną suczką. Chociaż... jak ciepłą kanapę poczuje... W głowie się nie mieści, jak te schroniskowce w warunkach domowych się zmieniają! Quote
zuziaM Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Oj tak. Przemiana Daguni jest naprawde zaskakujaca. To bylo jedno wielkie przerazenie !!!! A byc moze, ze za ok. tydzien Dagunia bedzie miala u siebie nowego kolege. Juz przyjechal dzisiaj o swicie. Nie mam tylko jeszcze dla niego budki, ale jak tylko zbudujemy, to psiurek zamieszka z Dagunia. Najpierw oczywiscie sprawdze, jak sie dogaduja. Beda razem przebywaly po kilka godzinek dziennie. Pod moim okiem, sie rozumie ..... To starszy chlopczyk .... niewidomy ..... A to psiutek : http://www.dogomania.pl/threads/182876-14-letni-Miś-Yogi-przez-lata-więziony-w-ciasnej-komórce-(-Prosi-o-ratunek!/page17?p=14760639 __________________________________________________ APEL !!!!!!! cytuje leni356 : Tarznaka w nocy zgubiła Igę - uciekła im przy wyjmowaniu z auta, zerwał się łańcuszek. Szukali jej w nocy, powiadomili pracowników stacji którzy mają jej szukać. Tarzanka nie dała mi na razie żadnych adresów ani telefonów. To jest 6 km przed Rawiczem (koło Poznania), wieś, pola dookoła, domy. Iga podchodzi do ludzi, jest szansa że do kogoś wyjdzie. Mieli powiedzieć o nagrodzie za odnalezienie suni Kto jest z tamtych okolic? napisałam już do Asia & Ginger Jeśli możecie POMÓŻCIE. Ja mam dziś spotkania i czasowo ograniczony dostęp Tarzanka - 783615838, 794611633 leni356 - 791949077 watek suni : http://www.dogomania.pl/threads/1860...IEM?p=14760554 Quote
__Lara Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 zuziaM napisał(a):Do Zgorzelca mam 15 km .... ale do Legnicy - 80 .... Zuziu to było tak dla zobrazowania jaka część Polski ;) dzięki yuki! :) Quote
agata51 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Daguniu, zaopiekujesz się Yogulem, prawda? Cioteczki, przydałby się bannerek Dagusi. Jest chętna, czy wzywać posiłki? Quote
__Lara Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 agata51 napisał(a):Daguniu, zaopiekujesz się Yogulem, prawda? Cioteczki, przydałby się bannerek Dagusi. Jest chętna, czy wzywać posiłki? Chyba trzeba wezwać ;) Quote
Jasza Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 W sprawie banerka proponuję siostrę Avilii - myślę, że mnie nie przeklnie....;) Według mnie robi super banerki... Fajnie, że Dagusia będzie miała towarzystwo. Dygusia jej pewnie nie zastąpi..chociaż kto wie, kto wie... Quote
__Lara Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Słuchajcie, może wykupimy Dagusi zestaw ogłoszeń? jak stoją finanse, magda222? Quote
agata51 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 __Lara napisał(a):Słuchajcie, może wykupimy Dagusi zestaw ogłoszeń? jak stoją finanse, magda222? Wykupisz, Lareńko? Na dniach będę wysyłała deklarację, to dorzucę. Ile potrzeba? Quote
__Lara Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Oki, to poszukam takiego bazarku i dam Ci znać agato51 - dzięki :D Quote
agata51 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 __Lara napisał(a):Oki, to poszukam takiego bazarku i dam Ci znać agato51 - dzięki :D No coś ty, to ja ci dziękuję. I Dagusia. Quote
agata51 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Daguniu, wygrzewasz dziś stare kosteczki na słoneczku? Ja swoje wystawiam co jakiś czas na balkon. Quote
Recommended Posts