Ziutka Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='agata51']Jest za co. Chcesz się założyć?[/QUOTE] Jak Dagusiowa znajdzie domek to podziękujecie :) Teraz kciuki trzeba trzymać!!! Quote
agata51 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dagulku, nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać. I nadziei nie tracić. Quote
zuziaM Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dzisiaj panowie, mimo mrozu, pracuja przy budowie kojcow i przyjechalo wielkie auto z piachem ....... Pan zaczal bardzo glosno stukac klapa, zeby wszystek piach wyrzucic ..... i oczywiscie Dagunia wpadla w poploch .... ona tak sie boi tego stukania .... no naprawde, nie potrafi tego przezwyciezyc ..... Ja bylam akurat obok kojca ... i Dagunia widzac mnie, przybiegla szybciutko pod ogrodzenie i sie przycisnela boczkiem do niego .... A ja przez szczeliny glaskalam niunie i mowilam do niej. Stala tak caly czas patrzac na mnie i domagajac sie pocieszania, dopoki pan nie skonczyl.... Kochana psinka. I juz wiecej nie zerwala kocyka, ktory powiesilam na drzwiczkach wejsciowych zeby mrozne powietrze nie wchodzilo do srodka. Mysle, ze Dagunia sama wie, ze tak jest lepiej dla niej..... Madra dziewczynka ! Quote
__Lara Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ojej, widać jak się do Ciebie przywiązała Zuziu! Ona naprawdę otworzyła się na człowieka :) :D Quote
agata51 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Oj, żeby jakiś dobry domeczek zakochał się w Daguni! Quote
kaja555 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 odwiedzam Dagunię, no i bym znowu zdjęcia jakieś pooglądała, ale u Zuzi teraz budowa i pewnie nie ma czasu Quote
agata51 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kaju, myślę, że nowe zdjęcia nie będą się wiele różnić od poprzednich. Może tylko bardziej zimowe będą. Brrrrrrrrrrr... Quote
kaja555 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 no fakt, ale ja pamiętam Dagusię taką bojażliwą w schronisku, a teraz nie moge się napatrzeć na te zdjęcia Zuzi wiadomo, w schronisku jeden człowiek czy dwóch na zmianie dla ponad setki psów, nie dawali rady wygłaskać i oswajać każdego, a teraz... taka zmiana Quote
agata51 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Kaju, nawet jak Dagusi nie będzie już lepiej, to i tak jest wspaniale. Jeszcze tak niedawno nie wierzyliśmy, że Dagusia smak i zapach trawki pozna. A o zapachu i bliskości człowieka nikt z nas dla Dagusi nie marzył. Quote
zuziaM Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Przepraszam, ze milczalam tak dlugo, ale moja malenka Puncia mi sie rozchorowala okropnie :-( ... krwawa biegunka i padala doslownie z lapek :-(..... Zastrzyki, kroplowki...... i dopiero dzisiaj rano wreszcie wstala .... nareszcie od 3 dni zrobila siusiu ( musialam ja trzymac, bo sie chwiala na lapkach .... a wczesniej porzadnie wymasowalam, bo w ogole po 3 dniach lezenia nie potrafila sie nawet podniesc :shake:... jej starenkie 16 letnie kosteczki odmowily posluszenstwa zupelnie )...... Teraz sobie wypila sama sporo wody i zasnela znowu .... Ale niech spi starenka kochana..... Najwazniejsze, ze juz jest silniejsza i sama moze sie obrocic i ulozyc w koszyczku. Przez tych kilka dni co 2 godziny sama musialam ja odwracac, bo ona nawet sie nie miala sily ulozyc :shake: ...... Ona ma taka sile do walki o przezycie ... jest niesamowita ..... naprawde widac, jak bardzo chce jeszcze zyc ! Rzeczywiscie, zdjecia Dagusi dawno nie bylo, ale postaram sie to nadrobic. Beda oczywiscie niewiele sie roznily od poprzednich, bo Dagunia nie zmienia otoczenia. Ale byc moze, ze na wiosne bede ja juz powoli wypuszczala do ogrodu . Chyba, ze wczesniej znajdzie kochajacy domek. Quote
agata51 Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Punieczko, zdrowiej! Zuziu, teraz Punia jest najważniejsza. Na zdjątka Daguni możemy poczekać. Quote
__Lara Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Ojej, to mocne uściski dla Puni! Trzymajcie się Zuziu dzielnie! Quote
agata51 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 grazyna9915 napisał(a):Trzymam kciuki za Punię. Grażynka się zjawiła! Jak miło. Quote
agata51 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ciotki chyba zamarzły, bo chyba nie ty. Quote
Jasza Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Mi ta zima juz bokiem wychodzi. Nie myślę nawet o psach schroniskowych. Zakopuj się Dagusiu w kocyk i trzymaj się cieplutko. Quote
__Lara Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Prawdziwa zima ;) choć mogło by być ciut cieplej, tak -4, -5 C. Quote
zuziaM Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Oj nie.... Dagunia nie marznie. Mrozisko paskudne ... minus 18 stopni juz bylo !!!! Ale w budeczce cieplutko jest. Dagunia ma fajna naprawde budke. Oprocz dachu szczelnie pokrytego papa, to jest pod dachem jesz\cze najprawdziwszy sufit nad Dagusi glowka. Zawsze kiedy wkladam reke do srodka zeby sprawdzic czy kocyki sie nie pozwijaly, to czuje bijace ze srodka ciepelko. Dagunia juz tez zrozumiala, ze koc przybity na srodkowym wejsciu do budy, to nie przeszkoda jakas, ale naprawde szczelne , chroniace przed wlazacym mrozem, zabezpieczenie. I juz go nie zrywa...... A tu czekamy dzisiaj rano na sniadanko Quote
__Lara Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Jakie kochane maleństwo :D słuchajcie, odnowić allegro Dagusi jak się skończy? Na dniach postaram się zrobić więcej ogłoszeń psince. Quote
AlfaLS Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Drogie cioteczki błagam zajrzyjcie czasem na wątek Miki, która jest w tyskim schronisku "od zawsze" czyli ponad 10 lat Ten wątek został dopiero założony i na razie nikt tam nie zagląda http://www.dogomania.pl/threads/175721-Piekna-wystraszona-Mika-czy-naprawdAE-nikt-jej-nie-pokocha?p=13701700#post13701700 Dagusia miała podobną przeszłość i same widzicie jak potrzebna jest jej jakaś zmiana w życiu........... Quote
magda222 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Dotychczasowe wpłaty: Cetrusowa - 6 wpłat Anett - 3 wpłaty Kaja555 - 4 wpłaty Agata51 - 4 wpłaty Scorpio133 - 7 wpłat Zdwrdwd - 4 wpłaty Bambino - 4 wpłaty Jasza - 4 wpłaty Coronaaj - 4 wpłaty Aneta355 - 4 wpłaty Koss - 7 wpłat Psiulka - 1 wpłata Acha44 - 6 wpłat Ala - 6 wpłat Magda222 - 7 wpłat Wpłata 7-ma to wpłata za zbliżający się okres rozliczeniowy,czyli 23.12.-22.01. W tej chwili na koncie Dagusi znajduje się 236,70 zł a muszę przelać 250 zł. Nie bardzo wiem jak i od kogo egzekwować wpłaty.Czy wszystkie deklaracje są stałe? Czy wszystkie osoby z powyższej listy zaczęły wpłacać w tym samym czasie? _Lara,możesz mi pomóc? Quote
agata51 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Magda, wpłacę kaskę przed świętami I dorzucę na allegro, to przelejesz Larze. Ok? Quote
Recommended Posts