Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agato51 :loveu::loveu::loveu: wzruszająco to napisałaś :-( Dyguś napewno jest szczęśliwy! A Dagunia przewspaniała - właśnie uwielbiam ten jej wyraz twarzy :loveu::p

ZuziuM,
jakoś nie mogę się doszukać gdzie pisałaś o domku dla Dagusi. Czy możesz dać ostatecznie znak, że można jej już robić ogłoszenia? ;)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuziaM napisał(a):
Wg mnie ..... ma szanse, ale w takich warunkach jak u mnie w tej chwili.
Najpierw kojczyk ( solidnie zabezpieczony ... sporo czasu spedzac z sunia w srodku u niej, gdzie poczuje sie za jakis czas bezpieczna.... A potem powoli wypuszczac na wiekszy teren i pozwalac sie zapoznawac z otoczeniem. I bliskosc czlowieka stale jest potrzebna.
Tak wiec najlepiej domek, gdzie bylaby sama......i osoba niesamowicie cierpliwa jest jej potrzebna. Bo Dagunia nie jest agresywna, ale bardzo bojazliwa.
Mimo, ze ode mnie nie ucieka, to jednak pozwala mi sie poglaskac jakies 5 sekund, a potem powolutku odchodzi.
Na innych ludzi reaguje panika .... chowa sie zaraz za czymkolwiek....
No i niestety, stale ogonek podwiniety pod pupke....

W sobote beda dziewczyny, ktore odwiedzaja watek Dagmarki, to same powiedza, jak to widza.....

Wspominalam o tej mojej wczesniejszej wypowiedzi.
I stale to podtrzymuje. Taki dom bedzie potrzebny Dagusi.
I chocby od jutra. Ona sie przyzwyczaja do jednego opiekuna.
I jak bedzie miala swojego, stalego, to tez sie szybko oswoi.
Tak wiec oczywiscie trzeba Dagusie oglaszac, ale i ewentualnego opiekuna przygotowac na trudne poczatki.

Posted

Może nowy tekst trzeba ułożyć? Lara, ty jesteś teraz zajęta, prawda? mgie robiła ogłoszenia Dagusi. Muszę ją poprosić. Lara, zrobisz chociaż allegro? Czy mam kaję wezwać?

Posted

Allegro napewno zrobię ;) może jeszcze jakieś inne ogłoszenia też :)

A tekst to hmmm, może coś takiego?:

Zapewne nie znasz losu Dagusi. DO niedawna my go znaliśmy, ale w żaden sposób nie potrafiliśmy go odmienić. Czekaliśmy aż czyjeś serce poruszy się w końcu na widok Daguni i wyrwie ją z szarości i schroniskowej codzienności. Jednak tych kilka serc na tyle zostało poruszonych, że Dagunia zaczęła nowy rozdział swojego życia. Zamieszkała w psim hotelu, gdzie czułość i bliskość człowieka sprawiają, że Dagunia zaczyna inaczej odbierać świat. Już nie jest taką zalęknioną, smutną sunią. Na widok swej opiekunki często tańczy pirueciki, daje się dotknąć, chce być z człowiekiem. Chce znaleźć przyjacieła, ale takiego na całe życie. Wiernego, oddanego, która ją do siebie przekona. Dagusi należy się pewna stałość w życiu. Nie chcemy żeby jej nosek musiał do końca życia wąchać trawę w hotelu. Chcemy żeby mogła czuć się bezpieczna już na zawsze, otulona ciepłem i miłością swojego nowego Pana bądź Pani. Dagunia to pies wyjątkowy. Jak i jej zachwycający wygląd. Mimo swojego dojrzałego wieku nie straciła błysku w oczach, ochoczo wychodzi ze swojej budki i z zaciekawieniem poznaje świat. Jest delikatną sunią, wymaga dużo czułości i cierpliwości. Lubi wygrzewać się w promieniach słońca, na zielonej trawce, i właśnie takiego domu szukamy dla Dagusi. Domku, gdzie poczuje zapach zielonej trawy, oczka będą się zamykać pod wpływem słońca, a ciepełko będzie rozchodzić się po tym miłym futerku. Dagunia wymaga spokoju i zasługuje na pełne bezpieczeństwo. Nie może być narażona na większe stresy. Musi poznać człowieka od jego najlepszej strony. Tą ciemniejszą stronę na tyle poznała, że mocno wryła się w jej psiej główce.
Jeśli jesteś domem, który zauroczył się w poczciwej i spokojnej Daguni, domem, który chce dać jej ciepły kąt i miskę, a do tego wiele miłości to zadzwoń!
Dagusia przytula się mocno do każdego kto ją pokochał od pierwszego wejrzenia.

Posted

Na konto Dagusi wpłynęło 10 zł od Agnieszki F. z Świętochłowic.Jasza,to Ty?

Przelewam na konto zuziM 250 zł za hotelik.
Dagusia ma tym samym opłacony pobyt do 22 grudnia.
Dobrze mówię?

Na Dagusiowym koncie zostaje w tym momencie 54,30 zł.

Posted

[quote name='Jasza']Pieknie Laro!
Tylko dlaczego Jednak tych kilka psich serc na tyle zostało poruszonych, że Dagunia zaczęła nowy rozdział swojego życia.

No tak :eviltong: dobrze, że sprawdziłaś Jaszo :eviltong:

Dobra, ja jej zrobię jutro dużoooo ogłoszeń ;)

[quote name='magda222']Na konto Dagusi wpłynęło 10 zł od Agnieszki F. z Świętochłowic.Jasza,to Ty?

Przelewam na konto zuziM 250 zł za hotelik.
Dagusia ma tym samym opłacony pobyt do 22 grudnia.
Dobrze mówię?

Na Dagusiowym koncie zostaje w tym momencie 54,30 zł.

No chyba się zgadza :)

Posted

Wreszcie tu dotarłam! Dzisiaj/jutro poproszę kogoś o ogłoszenia. Muszę chwilkę pomyśleć (ciężko mi to idzie, bo wirus nie chce się ode mnie odczepić i znów mi się pogorszyło).

Posted

Dagmarka... panienka z charakterkiem znow rozrabia...
Chcialam jej ostatnio nieco zmniejszyc wejscie do budki zeby miala przytulniej .... wstawilam deseczke i ja zaklinowalam porzadnie, bo Dagunia sie boi stukania mlotkiem, wiec nie chcialam przybijac....
No i za niecala godzinke juz deseczka byla wyciagnieta, lacznie z klinikami ...... a na dodatek wszystkie dagusiowe kocyki lezaly przed budka !!!!
No taka z niej lobuzica, ze naprawde .... trudno bedzie tego malego szkodnika czegos nauczyc....
Ale slodziutka jest nadal ... to sie nie zmienia !!!

Posted

Aaaaaa.... a niedawno skonczyla jej sie, albo wylala wode z miseczki.... to mama , ktora wlasnie w warzywniaku akurat byla kolo zagrodki dziewczynek, mnie wolala..... bo Dagusia strasznie sie tlukla ze swoja miseczka ! No rzucala nia po calym kojczyku !
Spryciara z niej, coooo.... ?????

Posted

Niezła z ciebie komiczka, Dagusiu!

Kaju, Lara obiecała allegro, więc pewnie zrobi.

Napisałam PW do mgie ale ma zapchaną skrzynkę. Może zajrzy na wątek.

Tekst - str. 144

Zdjęcia - 1; 128; 140; 143.