zuziaM Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Troche to trwalo, ale mysle, ze Dagunia juz naprawde sie oswoila z widokiem i obecnoscia czlowieka. Kiedy wchodze do niej, to czeka na mnie juz przy drzwiach i sie albo zabawnie przeciaga, albo podskakuje krecac pirueciki. Potrzebowala na to duzo czasu, ale przyzwyczajanie sie do nastepnego moze potrwac juz znacznie krocej. Juz wie, ze z reki czlowieka nie spotyka jej nic zlego, a wrecz przeciwnie..... cieply i mily dotyk, smaczne jedzonko. Trzeba pamietac, ze Dagunia 10 lat znala jedynie betonowa podloge i kraty boksu. U nas ma przestrzen i widok na nowe sytuacje .... moje psiaki bawiace sie wiecznie na podworku ze soba i z nami. Poznala dotyk mojej reki i wie, ze to nie boli. Oczywiscie jej opiekun bedzie musial byc niesamowicie cierpliwy i delikatny, ale podejrzewam, ze czas na aklimatyzacje i zapoznanie bedzie znacznie krotszy. Ale jestem pewna, ze Dagunia z pewnoscia nigdy nie bedzie takim pieskiem, ktory bedzie spacerowal ze swoim panem na smyczy..... Obawiam sie , ze to nie bedzie mozliwe. Ona jest niesamowita indywidualistka. To bardzo madra, inteligentna suczka. Wie doskonale, czego chce i jak cos jej sie nie podoba, to zmienia to po swojemu. W swojej budce ma 3 kocyki...... kiedy dokladam jej jeszcze jeden, to od razu wyczuje, ze to nie jej i zaraz go wyrzuca z budki. I mimo, ze go poloze np. na budzie, albo powiesze na plocie, to ona go zdejmie i zawlecze dalej od budy. Po prostu jej sie to nie podoba. Miejsce na jedzenie tez sama sobie wybiera. Miseczke przenosi tam, gdzie jej pasuje, a nie gdzie ja jej to miejsce wyznacze. To naprawde bardzo oryginalna psinka. Quote
agata51 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Cudne wieści, Zuziu, dziękujemy :multi::loveu: To jak ona ma spacerować ze swoim Panem jeśli nie na smyczy? To znaczy, że domek z ogródkiem, kojec, buda i zero spacerów? Quote
__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='scorpio133']Laurko napisz czy moje pieniazki , ktore wysłałam w pazdzierniku za miesiac listopad jeszcze na Twoje konto juz dotarły. Numer nowego konta dostałam. Głaski dla Dagusi. Sprawa tak wygląda u każdego z osobna: Cetrusowa - zapłacone za 4 miesiące Anett - zapłacone za 3 miesiące kaja555 - zapłacone za 3 miesiące agata51 - zapłacone za 3 miesiące scorpio133 - zapłacone za 6 miesięcy zdwrdwd - zapłacone za 4 miesiące Bambino - zapłacone za 3 miesiące Jasza - zapłacone za 3 miesiące coronaaj - zapłacone za 4 miesiące aneta355 - zapłacone za 3 miesiące koss - zapłacone za 5 miesięcy psiulka - zapłacone za 1 miesiąc acha44 - zapłacone za 4 miesiące ala - zapłacone za 4 miesiące magda222 - zapłacone za 3 miesiące Narazie płaciliśmy za 3 miesiące, teraz leci 4 miesiąc, do zapłacenia będzie do 22.11. Magdo222 - przyda Ci się to do rozliczeń ;) Quote
magda222 Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 _Lara dziękuję. Czyli Dagusia ma opłacony hotel do 22.11.,tak? A jaką kwotę mam przelewać? ZuziuM dziękujemy za nowe info o suni :loveu: Quote
__Lara Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='magda222']_Lara dziękuję. Czyli Dagusia ma opłacony hotel do 22.11.,tak? A jaką kwotę mam przelewać? ZuziuM dziękujemy za nowe info o suni :loveu: Tak ;) dokładnie. Quote
agata51 Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Lareńko, ale nie znikniesz z wątku Daguni? Dygusiu, pamiętam Quote
zuziaM Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='magda222'] Czyli Dagusia ma opłacony hotel do 22.11.,tak? A jaką kwotę mam przelewać? [/QUOTE] Ja potwierdzam - do 22.11 ( 250,- zl ). Quote
magda222 Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Na konto Dagusi _Lara przelała jeszcze 20 zł od Certusowej. Pięknie dziękujemy :loveu: Quote
__Lara Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 [quote name='agata51']Lareńko, ale nie znikniesz z wątku Daguni? Dygusiu, pamiętam Nie, nie zniknę :) [quote name='magda222']Na konto Dagusi _Lara przelała jeszcze 20 zł od Certusowej. Pięknie dziękujemy :loveu: Tak, bo jeszcze wczoraj doszła od niej wpłata ;) Quote
agata51 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dagusiu, zakop się w kocyk i nosa z budy nie wystawiaj. Brrrrrrrr... Quote
scorpio133 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 wszedzie jest tak zimno u nas w Pile pada snieg. Wszedzie biało.Dagusiu tak jak napisała ciocia Agatka nosa nie wytykaj:evil_lol::evil_lol: Quote
agata51 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Eh, gdyby tak spod kanapkowej kołderki nochala mogła nie wytykać... Quote
aneta355 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dagusiu aby do wiosny psinko, będzie słoneczko, trawka to na dobre Ci się ogonek rozmacha :lol: Quote
agata51 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Wiosną to Dagusia już z własnego domku nam pomacha! Quote
__Lara Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Uuuu. Na wiosnę to dopiero będzie :lol::lol: Quote
zuziaM Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Slodki grubcio :loveu: pozdrawia cioteczki ! Dagunia dzisiaj sie ze mna bawila w berka :lol:.... Jest strasznie zabawna dziewczynka :lol:. Ganiala , jak szalona.... ja ja glaskalam, a ona znow ganiala i czekala na mnie, az ja poglaszcze, a potem od nowa ganianie .... no przesmieszna istotka ! A kiedy po sniadanku ide do domu, to Dagunia zawsze szczeka .... chociaz to trudno szczekaniem nazwac... jakby takie wycio-szczekanie ... smieszne, jak i sama Dagunia :loveu: !!! Mysle, ze ona mnie wola ... teskni, kiedy odchodze... pomimo jeszcze takiej bezgranicznej ufnosci, ona chce kontaktu z czlowiekiem ....:roll: Urocza panienka :loveu: ! Quote
Jasza Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Grubcia się zrobiła!!:loveu::loveu::loveu: Quote
agata51 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Bawcie się w tego berka jak najczęściej, dziewczynki :evil_lol: Quote
scorpio133 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 piekna z niej panienka oj piekna!:loveu: Quote
Recommended Posts