Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Troche to trwalo, ale mysle, ze Dagunia juz naprawde sie oswoila z widokiem i obecnoscia czlowieka.
Kiedy wchodze do niej, to czeka na mnie juz przy drzwiach i sie albo zabawnie przeciaga, albo podskakuje krecac pirueciki.
Potrzebowala na to duzo czasu, ale przyzwyczajanie sie do nastepnego moze potrwac juz znacznie krocej.
Juz wie, ze z reki czlowieka nie spotyka jej nic zlego, a wrecz przeciwnie..... cieply i mily dotyk, smaczne jedzonko.
Trzeba pamietac, ze Dagunia 10 lat znala jedynie betonowa podloge i kraty boksu.
U nas ma przestrzen i widok na nowe sytuacje .... moje psiaki bawiace sie wiecznie na podworku ze soba i z nami. Poznala dotyk mojej reki i wie, ze to nie boli.
Oczywiscie jej opiekun bedzie musial byc niesamowicie cierpliwy i delikatny, ale podejrzewam, ze czas na aklimatyzacje i zapoznanie bedzie znacznie krotszy.
Ale jestem pewna, ze Dagunia z pewnoscia nigdy nie bedzie takim pieskiem, ktory bedzie spacerowal ze swoim panem na smyczy..... Obawiam sie , ze to nie bedzie mozliwe. Ona jest niesamowita indywidualistka. To bardzo madra, inteligentna suczka. Wie doskonale, czego chce i jak cos jej sie nie podoba, to zmienia to po swojemu.
W swojej budce ma 3 kocyki...... kiedy dokladam jej jeszcze jeden, to od razu wyczuje, ze to nie jej i zaraz go wyrzuca z budki. I mimo, ze go poloze np. na budzie, albo powiesze na plocie, to ona go zdejmie i zawlecze dalej od budy. Po prostu jej sie to nie podoba. Miejsce na jedzenie tez sama sobie wybiera. Miseczke przenosi tam, gdzie jej pasuje, a nie gdzie ja jej to miejsce wyznacze.
To naprawde bardzo oryginalna psinka.

Posted

Cudne wieści, Zuziu, dziękujemy :multi::loveu:

To jak ona ma spacerować ze swoim Panem jeśli nie na smyczy? To znaczy, że domek z ogródkiem, kojec, buda i zero spacerów?

Posted

[quote name='scorpio133']Laurko napisz czy moje pieniazki , ktore wysłałam w pazdzierniku za miesiac listopad jeszcze na Twoje konto juz dotarły. Numer nowego konta dostałam. Głaski dla Dagusi.

Sprawa tak wygląda u każdego z osobna:

Cetrusowa - zapłacone za 4 miesiące
Anett - zapłacone za 3 miesiące
kaja555 - zapłacone za 3 miesiące
agata51 - zapłacone za 3 miesiące
scorpio133 - zapłacone za 6 miesięcy
zdwrdwd - zapłacone za 4 miesiące
Bambino - zapłacone za 3 miesiące
Jasza - zapłacone za 3 miesiące
coronaaj - zapłacone za 4 miesiące
aneta355 - zapłacone za 3 miesiące
koss - zapłacone za 5 miesięcy
psiulka - zapłacone za 1 miesiąc
acha44 - zapłacone za 4 miesiące
ala - zapłacone za 4 miesiące
magda222 - zapłacone za 3 miesiące

Narazie płaciliśmy za 3 miesiące, teraz leci 4 miesiąc, do zapłacenia będzie do 22.11.

Magdo222
- przyda Ci się to do rozliczeń ;)

Posted

[quote name='magda222']_Lara dziękuję.
Czyli Dagusia ma opłacony hotel do 22.11.,tak?
A jaką kwotę mam przelewać?

ZuziuM dziękujemy za nowe info o suni :loveu:

Tak ;) dokładnie.

Posted

[quote name='agata51']Lareńko, ale nie znikniesz z wątku Daguni?

Dygusiu, pamiętam

Nie, nie zniknę :)

[quote name='magda222']Na konto Dagusi _Lara przelała jeszcze 20 zł od Certusowej.
Pięknie dziękujemy :loveu:

Tak, bo jeszcze wczoraj doszła od niej wpłata ;)

Posted

Slodki grubcio :loveu: pozdrawia cioteczki !
Dagunia dzisiaj sie ze mna bawila w berka :lol:....
Jest strasznie zabawna dziewczynka :lol:.
Ganiala , jak szalona.... ja ja glaskalam, a ona znow ganiala i czekala na mnie, az ja poglaszcze, a potem od nowa ganianie .... no przesmieszna istotka !
A kiedy po sniadanku ide do domu, to Dagunia zawsze szczeka .... chociaz to trudno szczekaniem nazwac... jakby takie wycio-szczekanie ... smieszne, jak i sama Dagunia :loveu: !!!
Mysle, ze ona mnie wola ... teskni, kiedy odchodze... pomimo jeszcze takiej bezgranicznej ufnosci, ona chce kontaktu z czlowiekiem ....:roll:
Urocza panienka :loveu: !