Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Te wszystkie cholerki ... a wsrod nich mam na mysli rowniez Dagmarke :lol:..... robia taki raban rano na pobudke, ze .... ciesze sie , ze nie mam w poblizu zadnych sasiadow :lol:.
Dzisiaj o 6,40 rano usluszalam wycie, zawodzenie, szczekanie i trudno zgadnac, co tam jeszcze wsrod tego tumultu bylo :lol: !
Zaraz oczywiscie rozszczekaly sie i moje panny, ktore spia w domu.... a na dodatek mala Punia :loveu:... przytuptala do mnie do sypialni :lol:....
No i co mi pozostalo .... w niedziele o swicie zwleklam sie z lozka i popedzilam do tych wszystkich slodziakow :loveu: !
Wychodze z Puncia przez garaz, bo tam mamy tylko 2 schodki, ktore Punia dzielnie pokonuje i kiedy otworzylam brame garazowa, to pierwsze, co zobaczylam, to biegajaca, wierzgajaca i skaczaca Dagmarke :loveu: !
No naprawde swietnie to wygladalo :lol: !
Kiedy mnie zobaczyla, to zaraz podbiegla do odrodzenia i wypatrywala bacznie. Podeszlam wiec do niej i poglaskalam glowke, kazalam czekac cierpliwie na sniadanko i wrocilam je szykowac :lol:.
Dagunia naprawde dostala wreszcie swietnego apetytu. Zjada bardzo ladnie wszystko, co jej przynosze i juz nie zagrzebuje jedzenia w trawe.
Nawet chrupy, ktore zostawiam jej w miseczce tez zjada od razu... chrupie, az milo patrzec :loveu:.
Poskutkowalo chyba dawanie mniejszych porcji :roll:. Moze sie nimi nie najadala i stwierdzila, ze nie ma co z "ta od jedzenia" zadzierac, bo w ogole moze przestac przynosic :evil_lol:... i zaczela slicznie wszystko zjadac.
I to nawet juz nie czeka, kiedy odejde na bezpieczna odleglosc, ale zaraz podbiega do pudeleczka ( dostala teraz nowe, takie ladne owalne po lodach truskawkowych z "Zielonej budki ", ktore ja uwielbiam :lol: ).
No przedziwne, ze ona z tych pudelek swietnie je, a z psich misek wszystko wywalala :evil_lol:.

Zauwazylam dzisiaj, ze Dagunia miala szczepienie p.wsciekliznie 1.10.2008 roku. Trzeba by wiec na dniach ja zaszczepic.
Niestety, musze sie umowic z pania doktor, zeby przyjechala, bo przeciez wiecie, co by sie dzialao, gdybym probowala Dagmarke zawiezc autem ......:roll:
To i tak bedzie dla niej ogromny stres ... Boje sie, zeby nas nie pogryzla.....:roll:.
No, ale zobaczymy. Jakos to bedzie :lol:.

Posted

zuziaM napisał(a):
pierwsze, co zobaczylam, to biegajaca, wierzgajaca i skaczaca Dagmarke :loveu: !

Jestem w szoku :-o
Chciałabym to zobaczyć :loveu:

Przelałam na konto Dagusi moją skromną deklarację (10 zł).

Posted

No i okazało się, że Dagusia potrzebowała czasu. Niedługo zacznie bronić posesji pannica :razz: Dagusia już wie że takiej opiekunki to ze świecą szukać, tylko żeby Zuzi wyspać się dała :roll:

Posted

Robie wlasnie rozliczenia psiakom.

Informacja o rozliczeniu
Dagunia ma oplacony pobyt do 22.09.09 włącznie
Jedzonko dla Daguni juz kupione.
Ma panienka apetyt ostatnio... chyba zima sie zbliza...

Posted

[quote name='zuziaM']Robie wlasnie rozliczenia psiakom.

Informacja o rozliczeniu

Tu się musi wypowiedzieć Lara,bo to ona jest odpowiedzialna za finanse Dagusi ;)

Posted

[quote name='zuziaM']Robie wlasnie rozliczenia psiakom.

Informacja o rozliczeniu

Wiem Zuziu, już przelewam pieniążki za kolejny miesiąc :oops: tak szybko ten czas leci :shake:

Posted

Nie ma sprawy. Nie pisalam tego, zeby kogos poganiac :lol:.
Musze po prostu na watkach takie informacje umieszczac, zeby bylo czytelnie :lol:.

A jesli chodzi o Gagmarke, to musze jutro sie zaczaic na nia z aparatem :lol:.
A chodzi mi o zrobienie zdjecia jej przesmiesznego "prosiaczkowego " ogonka :lol:.
Przez dlugi czas nie bylo go zupelnie widac, tak go chowala pod pupina.
ale od jakiegos czasu ogonek jest juz tam , gdzie kazdy pies go nosi .... za pupa :lol:. I jest przekomicznie wykrecony :evil_lol:.... normalnie, jak u prosiaczka :evil_lol:.

Posted

__Lara napisał(a):
:loveu::loveu::loveu::loveu: ogonek prosiaczka :D :D :D

O proszę się nie wyśmiewać, bo się obrażę:mad: Ja też mam suczkę ze świńskim ogonkiem:evil_lol: Próbowałam go wyprostować, ale się nie da:evil_lol: Trzymam więc stronę Dagusi.

Posted

niteczka napisał(a):
O proszę się nie wyśmiewać, bo się obrażę:mad: Ja też mam suczkę ze świńskim ogonkiem:evil_lol: Próbowałam go wyprostować, ale się nie da:evil_lol: Trzymam więc stronę Dagusi.

Oj, oczywiście, ja też, to pewnie dodaje tylko uroku Dagusi :loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
Oj, oczywiście, ja też, to pewnie dodaje tylko uroku Dagusi :loveu:

Ja w każdym razie należę do klubu pozytywnie zakręconych (ogonków oczywiście):evil_lol:

Posted

Cioteczki, tak mnie naszło. Nie mamy chyba zgłębionego zagadnienia w którą stronę te ogonki są przeważnie zakręcone. Myślę, że pracy naukowej na ten temat jeszcze nie było i mamy szansę na Nobla. :eviltong: W którą stronę Dagusia jest zakręcona?