Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie jest to takie proste, jak widac.
I Dagmarka boi sie wszelkiego rodzaju stukania ....
Wczoraj poprawialam cos przy budce Balbinki ( obok w kojcu ).... Dagmara znow sie zaczela przeciskac prze szczeble sasiedniego kojca, ze strachu :shake:.... Nie zmiescila sie jednak tym razem ... czyzby przytyla :roll:....
Ale zaraz ja uspokoilam... i juz przestala tak szalec, kiedy widziala, ze to ja troche halasuje ....

Posted

:offtopic:

Przepraszam za ten wpis,ale jeśli ktoś chciałby pomóc Sarze z mojego podpisu to zapraszam na bazarki:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ciuszki-buciki-czapeczki-dla-najmlodszych-na-utrzymanie-sary-w-hoteliku-do-24-09-a-146721/#post12983769"]ciuszki, buciki, czapeczki dla najmłodszych na utrzymanie Sary w hoteliku do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/poradniki-ksiazki-dla-mlodych-przyszlych-mam-dla-sary-do-24-09-a-146740/#post12984738"]poradniki, książki dla młodych oraz przyszłych mam dla Sary do 24.09.[/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/#post12988082"]Książki,CD,DVD na ONkę Sarę!!! Do 01.10.do 20:00!!![/URL]

Posted

Ja również przepraszam za off :oops::oops::oops:

[B]Potrzebna pomoc dla gwałconej Gwiazdy z Boguszyc!!Mamy kilka dni na zebranie pieniędzy na hotel. [/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/potrzebna-pomoc-dla-gwalconej-gwiazdy-mamy-kilka-dni-nowe-zdjecia-strona-22-23-a-130005/[/URL]

Posted

[quote name='zuziaM']No nie jest to takie proste, jak widac.
I Dagmarka boi sie wszelkiego rodzaju stukania ....
Wczoraj poprawialam cos przy budce Balbinki ( obok w kojcu ).... Dagmara znow sie zaczela przeciskac prze szczeble sasiedniego kojca, ze strachu :shake:.... Nie zmiescila sie jednak tym razem ... czyzby przytyla :roll:....
Ale zaraz ja uspokoilam... i juz przestala tak szalec, kiedy widziala, ze to ja troche halasuje ....[/quote]

Zuziu, moje schroniskowce strasznie nie lubią rozbijania kotletów schabowych. I raczej nie wolno mi zabijać muchy ani komara gazetą.

Zuziu, ty wiesz najlepiej, czy Dagusia ma w ogóle jakieś szanse na własny domek?

Posted

Błagam o DT dla tego małego pieska, to jest sytuacja kryzysowa, pomocy! a może masz kogoś, kogo mogłabyś wskazać, by dał DT temu bidakowi proszę o odzew:-(:placz: nie bądźmy obojętni! pliiiiiiiz:placz:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1160/blagamy-o-dt-maly-chory-kundelek-z-interwencji-my-nie-mamy-dla-niego-miejsca-147248/"]Błagamy o DT! Mały, chory kundelek z interwencji, a my nie mamy dla niego miejsca...[/URL]

Posted

[quote name='agata51']
Zuziu, ty wiesz najlepiej, czy Dagusia ma w ogóle jakieś szanse na własny domek?[/quote]

Wg mnie ..... ma szanse, ale w takich warunkach jak u mnie w tej chwili.
Najpierw kojczyk ( solidnie zabezpieczony ... sporo czasu spedzac z sunia w srodku u niej, gdzie poczuje sie za jakis czas bezpieczna.... A potem powoli wypuszczac na wiekszy teren i pozwalac sie zapoznawac z otoczeniem. I bliskosc czlowieka stale jest potrzebna.
Tak wiec najlepiej domek, gdzie bylaby sama......i osoba niesamowicie cierpliwa jest jej potrzebna. Bo Dagunia nie jest agresywna, ale bardzo bojazliwa.
Mimo, ze ode mnie nie ucieka, to jednak pozwala mi sie poglaskac jakies 5 sekund, a potem powolutku odchodzi.
Na innych ludzi reaguje panika .... chowa sie zaraz za czymkolwiek....
No i niestety, stale ogonek podwiniety pod pupke....

W sobote beda dziewczyny, ktore odwiedzaja watek Dagmarki, to same powiedza, jak to widza.....

Posted

no ale przecież przy innych psiakach Dagusia się otwiera.
Według mnie właśnie dom z jakimś przyjaznym psiakiem by się przydał. Takim, który pokazałby Dagusi, że ludzie są fajni.
Co do stuków, hałasów... dla mnie to norma. Mój psiak, który na oczy schroniska nie widział, bity nie był, nic w życiu go złego nie spotkało - hałasów boi się wręcz panicznie i nie chodzi tu o rozbijanie kotletów - wystarczy, że coś spadnie u sąsiadów u góry na podłogę. Gwarantuje, że mój pies pomimo tego, na pewno jest adopcyjny ;)

Dom po prostu musiałby być wyrozumiały, cierpliwy, ludzie nie nachalni. Nie takie zestrachane biedy tu na dogo okazywały się być kanapowcami.

Posted

Ja też jestem zdania,że psi towarzysz bardzo by Dagusi pomógł.
Może mógłby to być Rumcajs?
Wiem,że taka propozycja już kiedyś padła.
ZuziaM musi się wypowiedzieć czy jest taka możliwość.

Posted

Dagunia pozdrawia .
Z nowa kolezanka z kojca obok ( na miejsce Karusia przyjechala Gabi ) Dagmarka dogadala sie znakomicie. Nie jest ciekawska i nie przeszkadza nowej lokatorce.
Woli korzystac z cieplutkich jeszcze i slonecznych dni :lol:

Zauwazylam, ze jakby juz sie uspokoila z kopaniem swojego jedzenia....
Obiadki zjada od razu prosto z pudeleczka ( jak pisalam, ma plastikowe pudeleczko, zeby latwo bylo jej je nosic, bo miski przewracala i wysypywala wszystko z nich.... ). A pudeleczko sobie z latwoscia przenosi i zjada posilek tam, gdzie akurat ma ochote :lol:.... nigdy nie tam, gdzie go jej postawie :razz:....

Posted

:cool3::cool3::cool3: nieźle z tym jedzeniem :p Ale ładnie wyszła na zdjęciu :loveu: no proszę, i z lokatorką się dogadała :p

ZuziuM, powiedz mi, będziemy teraz płacić już za 2 miesiąc, tak?

Posted

[quote name='__Lara']

ZuziuM, powiedz mi, będziemy teraz płacić już za 2 miesiąc, tak?[/quote]

Mnie jest obojetne.
Po wplacie po prostu napisze w watku, do kiedy jest pobyt oplacony.

Dagmarka naprawde robi sie fajna psinka.
Sporo czsu potrzebowala, zeby sie oswoic z czlowiekiem.... czyli ze mna :lol:.
I naprawde widac juz tego efekty. Nie boi sie mnie, kiedy wchodze do niej. Zawsze czeka na mnie przy wejsciu, albo na pniaczku zaraz kolo wejscia.
Od razu do niej wtedy gadam, na powitanie glaszcze po glowce.....
Teraz , zeby zaczac jedzenie, juz nie czeka kiedy wyjde z kojca.
Je od razu, nie zwracajac na mnie uwagi. Ja w tym czasie sprzatam jej w budce. Po takich zabiegach , idzie zaraz do budki i sprawdza, co tam namieszalam :evil_lol:. I ewentualnie poprawia , jak cos sie jej nie podoba :evil_lol:.
I muysle, ze gdyby znalazl sie ktos chetny do zaadoptowania Dagusi, to proces przyzwyczajania do swojego opiekuna moglby trwac juz nawet krocej. Bo Dagmarka juz generalnie zaczela sie przekonywac do czlowieka.... ze nie jest taki straszny, jak jej sie zdawalo.....
No pewnie bylby stres zwiazany ze zmiana miejsca, ale ..... przystosowywanie mogloby juz trwac krocej.
Dagunia zreszta juz sie naprawde przyzwyczaila. Juz nie probuje ucieczek, nie przestawia klockow w kojcu i nie podkopuje ogrodzenia. I musze powiedziec, ze juz od dlugiego czasu nie slyszalam jej wycio-szczekania :roll:, bo trudno to mi bylo okreslic...... A slyszalam je niegdys zwykle ok. 3-4 w nocy. Teraz spi sobie slodko do rana i na moj widok dopiero wysuwa sie z budki .... uroczo sie przeciagajac :lol:.
Naprawde wielka szkoda, ze ona miala takie paskudne zycie, ze nie nauczyla sie obcowania z ludzmi.
Bo to mogla byc wspaniala towarzyszka :shake:.... Jest bardzo madra przy tym, inteligentna. Naprawde szkoda tej psinki :shake:..... Zmarnowala swoje najlepsze lata.......

Posted

Przecież Dagusia całe swoje długie życie w schroniskowej klatce spędziła.
To jak ma być? Przecież jej się wydaje, że już lepiej być nie może. Cioteczki moje kochane, bardzo, bardzo wam dziękuję.

Posted

agata51 napisał(a):
Przecież Dagusia całe swoje długie życie w schroniskowej klatce spędziła.
To jak ma być? Przecież jej się wydaje, że już lepiej być nie może. Cioteczki moje kochane, bardzo, bardzo wam dziękuję.

Agatka wróciła :multi: :loveu:

Posted

Dzisiaj od rana Dagunia jest w bardzo przyjaznym nastroju :lol:.
Jesli mnie jakies omamy wzrokowe nie probowaly oszukac, to wydawalo mi sie, ze widzialam lekko dzisiaj ruszajacy sie .... chociaz bardzo niesmialo i .... bardzo krociutko ... dagusiwy ogonek :lol:.....

I nawet dzisiaj dala sie poglaskac, kiedy wsunelam reke miedzy zerdziami, a Dagmarka siedziala na swoim pniaczku :lol:.
No dziewczyny ..... to naprawde juz mozna poczytac za wielka przemiane :lol: !!!