Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Do zobaczenie za 10 dni, Dagusiu!

Oooo... to i cioteczka Agata nas odwiedzi :lol:.
Ciesze sie bardzo, ze ktos kto pamieta sunie ze schroniska ja zobaczy i powie, czy zrobila jakies postepy w zachowaniu.....:roll:

Dzisiejszej nocy, a wlasciwie juz nad ranem bo po 4-tej, Dagunia tez sie na spacerek wybrala.....
Zrobila sobie podkop pannica :mad:.... To niesamowicie pomyslowa dziewczyna :cool3:....
Ja juz nie mam pomyslow, co robic...
Balbina, jak jej cegle polozylam w miejscu podkopywania... zrozumiala...
A Dagusia po prostu kazda przeszkode z drogi usuwa i ... pryska :mad:.

Tak wiec przed 5-tą wstalam, bo moje psice ujadaly ( a spia w domu i nawet ich nie wypuscilam, bo zauwazylam od razu, ze swiatlo sie pali na dworze ).
Zostawilam je w domu i poszlam zobaczyc, ktora panienka spaceruje sobie.
No i Dagusie znalazlam :mad:.
Kiedy mnie zobaczyla ( albo raczej wyczula, bo ona naprawde slabo widzi ), to uciekla i za chwilke znalazla sie w kojcu Balbinki i Tosi :crazyeye:.....
No zaskoczona bylam.... zatkalam wiec wykop Dagmary..... i polecialam do kojca dziewczyn.
Dagusia juz pod drzwiami do swojego kojca stala i chciala sie tam koniecznie dostac..... Wiec otworzylam jej i poleciala do budki prosto.... Teraz slodko odsypia ciezka noc :angryy:.....

Znalazlam wiec otwor , ktorym sie dostala do kojca Balbiny i Tosi ( to wygryziona zerdka przez Balbine poprzedniej nocy , ktora zabilam siatka, ale i to jakos pokonala, bo siatke naciagnela sobie ... tylko 4 gwozdzikami ja przymocowalam , niestety ) i zatkalam to porzadnie .....
Puscilam wiec juz swoje panny na dwor ..... no i wrocilam do lozka .....:mdleje:....
Ja juz nie mam pojecia, co z ta Dagmara sie dzieje.....:no-no-no:
Z jednej strony ucieka w nocy .... a z drugiej szybko wraca do siebie ..... no o co jej chodzi :hmmmm: ???????

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuziu M dziekujemy Ci za wszystkie informacje o naszej Dagusi, oraz za te przepiekne foteczki!. Tak naprawde mimo nie przespanej całej niepełnej nocy to ja Ci zazdroszcze tego kontaktu z tymi pieskami w takim pieknym miejscu i ze mozesz miec ich wiecej niz 3. Okolica piekna = wybiegi dla pieskow wspaniałe do spacerowania, odpoczynku i grzania futerka na słoneczku. Wiec dziewczynki a zwłaszcza nasza Dagusia cieszy sie tym bardzo- bo tyle lat tego nie miała:lol:

Posted

Ja podejrzewam, ze to chodzi o to, ze Dagusia caly dzien obserwuje moje 3 panny biegajace sobie luzem po terenie.
I chce je blizej poznac ... a jak psy sie poznaja ??? .... wachajac pozostawione przez inne psy zapachy .... :roll:
Bo przeciez nic nie wskazuje na to, ze ona wychodzi z kojca, bo chce uciec ....
Kiedy ja znajduje, a ona mnie wyczuje, to wraca zawsze do kojca .... do Balbiny i Tosi wchodzi, bo tam jest takie jedno miejsce, przez ktore z zewnatrz mozna sie dostac, ale od wewnatrz nie mozna wyjsc ... wiec tu ma najlatwiej.

A wlasnie ...... dzisiejszej nocy sytuacja sie powtorzyla :mad:.... Dagusia znow zwiedzala okolice .... a reszta opowiesci, jak z kazdej z ostatnich nocy ... po prostu sama wrocila do Balbiny i Tosi i grzecznie czekala, az jej kojczyk otworze i bedzie mogla sobie wejsc....
Umocnienia kolejne wiec poczynione :cool3:.... wg mnie juz takie, ze nie da rady wyjsc.... ale pewnie jej nie doceniam znowu :mad:......

Posted

Melduję się na wątku!
Jestem na chwilkę, od wtorku już na całego!
Jestem już zadłużona Laro, czy jeszcze nie, bo straciłam rachubę?:oops:

Posted

Jasza napisał(a):
Melduję się na wątku!
Jestem na chwilkę, od wtorku już na całego!
Jestem już zadłużona Laro, czy jeszcze nie, bo straciłam rachubę?:oops:

Już sprawdzam :cool1: i tu też mam problem jak przy Kornelii, Twoja ostateczna deklaracja miesięczna to 5zł? na Dagusię wpłacałaś 2 razy, więc tu jest spokój narazie :cool1: bo dopiero płaciłam za I miesiąc w hotelu. Wpłacałaś 14.07 - 10zł - chyba za 2 miesiące???

Posted

Moje wysilki poki co przyniosly efekty i Dagusia dwie kolejne noce spedzila u siebie :razz:...........
Ale jak dlugo ????? To bardzo pomyslowa, wytrwala i diabelnie silna baba :angryy: ! Ona takie drewniane ciezkie kloce drewniane przesuwa, ktorych ja dzwignac nie potrafilam ! ! !
Na razie zrobilam prowizoryczne podmurowki z cegiel.... no i zobaczymy.
Jedzenie nadal ma w glebokim powazaniu :angryy:..... wywala z miski i zakopuje w trawie ... potem go oczywiscie nie zjada, a ja musze je wyluszczac z trawy, ziemi i wszystkiego co tam jest ..... i wyrzucam !
Wczoraj jedynie jakos normalniej zjadla obiadek.... Ale dostala go nie w misce, a w plastikowym pudelku po lodach :roll:... Tak chcialam poeksperymentowac.... Wymieszalam wiec kilka roznych smakowitosci .... psia kielbaske, puszkowe miesko, gotowanego kurczaka i jedno pieczone zeberko ... no juz na glowie staje, zeby tej terrorystce dogodzic :angryy: !
Oczywiscie pudelko wziela w zęby i przeniosla w inne miejsce .... ale zaraz zaczela jesc... i nawet prawie wszystko zjadla.... zostawila tylko 2 malutkie kawaleczki....:shake:....
Ale kolacja i dzisiejsze sniadanie juz bylo, jak zwykle :mad:.... kopanie i wgniatanie w ziemie :mad:....

Oj, juz mi rece opadaja ...... a przeciez nie moge jej nie dac jesc.....

Ale za to bardzo duze postepy juz widac, jesli chodzi o zachowanie w stosunku do mnie.
Sunia jest juz bardzo zainteresowana otoczeniem i zywo reaguje na moj widok.
Kiedy sie zblizam, zawsze wychodzi z budki i sie przyglada....
Kiedy wchodze do niej, siada na pienku i czeka.....
Ja wtedy podchodze do niej i ja glaszcze ... a ona nawet juz sie nie cofa, nie odchodzi za kilka sekund ..... siedzi i pozwala sie glaskac .....
No to juz poczytuje za sukces .....
Przeciez poczatkowo, kiedy chodzilam do kojca, a ona akurat byla poza budka, to chowala sie zawsze za jakies drewienko, albo szla w ogole za budke .....

Acha.... i wczoraj dostala do budki grubszy znacznie kocyk, cieplutki i miekki .....
I co zrobila za 5 minut ?????
Wywlekla go z budy :mad: ! ! !
Ja uparcie go wlozylam znowu ..... i na szczescie juz tam pozostal .....

Ja sie jeszcze w zyciu nie spotkalam z tak specyficznym, przedziwnym psem ......:shake:
No jest po prostu niesamowita ...... Zupelnie nie ma zachowan psa schroniskowego...... To jest po prostu Dagusia ......:roll:

Posted

Moja ciocia, ktora ma już 91 lat, powtarza często, że w TYM wieku już jej wszystko wolno, albo mówi: Mi już wszystko pasuje, wszystko wypada..
Nie będę dyskutowała, czy to prawda, ale widać Dagusia jest już też w TYM wieku, że uważa, że wszystko jej przystoi..:diabloti:

Posted

__Lara napisał(a):
:-o:-o:-o:-o ja jestem w szoku, co to ona wyprawia....

Prawda ??? Ja tez :lol:. No taka z niej terrorystka , ze naprawde trudno uwierzyc :lol: !
A jak jedzenie wstawiac probowalam do przedsionka w budce, to .... zakopywala je kocami :diabloti:..... !

Jasza napisał(a):
Moja ciocia, ktora ma już 91 lat, powtarza często, że w TYM wieku już jej wszystko wolno

ale widać Dagusia jest już też w TYM wieku, że uważa, że wszystko jej przystoi..:diabloti:

To fakt .... :roll:... leciwa z niej juz dziewczynka....... i kto wie.... moze to jest i powod jej zachowania :roll:....

Posted

moja Sara też tak czasami robiła na początku, wywalała z miski całe jedzenie i nie jadła. Dawałąm jej połowę mniej, trochę oprzegodniała przez kilka dni i potem zaczęła normalnie jeść :cool3:

Posted

magda222 napisał(a):
Może faktycznie trochę ją przegłodzić?
No bo skoro chowa,zakopuje tzn.,że nie jest głodna i zostawia na później...

Też tak myślę - Dagunia nie może marnować jedzenia :shake:

Posted

kaja555 napisał(a):
Obecnie nie robię Dagusi allegro, bo trzeba je trochę zminić. Przede wszystkim, nie jest już w schronisku. Na kogo podawać namiary?

Na mnie jak najbardziej .... opowiem o niej wszystko, jak na spowiedzi :lol:.

Kolejna nocka spokojna, chociaz ok. 4-tej slyszalam jakies poszczekiwanie, ktorego nie znam ( a potrafie odroznic juz glosy kazdego psiaka ).... wiec moze to Dagmarka sobie szczekala. Troszeczke tez pokopala, ale niewiele, bo w tym miejscu akurat ziemia , jak skala.
Rano zastalam ja spiaca , jak aniolek :lol:.
Jedzonko z plasikowego pudeleczka po lodach sie sprawdza :lol:.
Dagmara z ogromna latwoscia go sobie niesie tam, gdzie jej sie podoba..... potem je wywala do gory dnem, a pod nim skrzetnie chowa niedojedzone kawaleczki :lol:.
Ale dzisiaj rano przy sniadanku, zebralam wczorajsze niedojedzone resztki .... i bylo ich naprawde malutko...
Tak wiec... niech i tak bedzie :lol:...... ustapie jej :cool3:..... chociaz wkurza mnie troche to, ze zjada takie brudy z ziemi prosto, a nie z czystej miseczki :cool3:.....
Myje wszystkie codziennie i kazdy psiak ma ja czysciutka ..... a Dagmarze to jest zupelnie obojetne.....:cool3:

Posted

Ona to ma swoje rytuały, z jednej strony szkoda, że tak robi, ale z drugiej jak to czytam z relacji ZuziM to mam banana na twarzy :loveu: ale z niej spryciula, mądra bestyjka :cool3:

Posted

Moja Stefanka, kiedy do nas przyjechała po 9 latach w schronisku, najpierw jadła jak by pierwszy raz na oczy żarcie widziała, połykała w całości, a teraz... nie... a bo po co się spieszyć? Powolutku, wyniesie sobie gdzieś, zostawi sobie na później...:evil_lol:

Więc Dagunia też się wyrobi na pewno ;)

Posted

zdwrdwd napisał(a):
Moja Stefanka, kiedy do nas przyjechała po 9 latach w schronisku, najpierw jadła jak by pierwszy raz na oczy żarcie widziała, połykała w całości, a teraz... nie... a bo po co się spieszyć? Powolutku, wyniesie sobie gdzieś, zostawi sobie na później...:evil_lol:

Więc Dagunia też się wyrobi na pewno ;)

Jeszcze będzie z niej pannica pełną gębą :diabloti: