Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No...w piętek i dziś jechałam juz wreszcie ta nowa autostradą- trzeba perzyznac- super trasa i teraz Wroclaw w 2 godz jest nasz:roll: Oczywiscie, ze odwiedze Dygusie- napisz Zuziu- co by dla Niej najlepiej przywieźć w prezencie???No bo" z gołymi ręcami" nie przyjadę przeciez;)...Nie wiem jeszcze tylko kiedy zawitam na pewno- bo we wtorek juz zaczynam prace, ale to nie jest daleko, a dzień jeszcze dość długi jest. poprosze Zuziu tylko na PW Twoj numet telefonu- zebymm w razie "W" trafiła- bo sam Siekierczyn nie mówi mi wiele oprocz tego, ze dawną pania dyrektor szkoły była poźniejsza nasza Pani wizytator, za która niestety nie przepadalismy:razz::razz::razz:NA szczeście już nią nie jest (tzn nie jest już naszą;) wizytatorką)...FAjnie tak czytać o tej naszej Dygusiowej- bo takie zakończenia buduja naprawdę i dodają chęci do pomocy...szkoda tylko, ze to wszystko- to kropla w morzu potrzeb:-(:-(:-(Ile razy wchodze na dogo- widze całe mnóstwo nowych banerków..i nie wiem czy sie cieszyć czy płakac..na szczescie ten watek jest watkiem radosnym, a to dzięki Wam kochane cioteczki :loveu::loveu::loveu:

CIAPUTKA...KOCHAM TĘSKNIĘ NIE ZAPOMNĘ...22.08.2009...

• Posted

gonia66 napisał(a):
    Oczywiscie, ze odwiedze Dygusie- napisz Zuziu- co by dla Niej najlepiej przywieźć w prezencie???No bo" z gołymi ręcami" nie przyjadę przeciez;)...

poprosze Zuziu tylko na PW Twoj numet telefonu- zebymm w razie "W" trafiła

Chodzi o to, ze Dagunia juz zaczyna wybrzydzac..... i jesc lubi wylacznie psia kielbaske ( ktora wszystkie psiaki dostaja wylacznie na sniadanko ).... a jej zasmakowala tak, ze tylko to zjada z wielkim apetytem. A jak dodam do tego ryz, makaron, kurczaka, marchewke .... to nawet noska do miski nie zblizy .......:shake:
    Ale mysle, ze z czasem i gusta jej sie beda zmienialy i bedzie jadla tez inne rzeczy.
    Wiec trudno jej cokolwiek w prezencie wymyslec :lol:.
    Ale jak masz jakas zbedna podusie w domu ( takiego jaska ), to myslalam juz o tym, zeby Daguni wlozyc do budki, bo w nocy byloby jej milej i na pewno cieplej, gdyby sie w podusie mogla wtulic. A ona taka krotkowlosa jest przeciez.....
    Ale jak nie masz, to nic nie szkodzi. Ja mam taka nawet pasujaca, to ja poswiece dla dziewczynki.
    W ogole to do wszystkich budek juz szykuje takie podusie.....i kocyki powoli sciagam ze strychu .... czekaly od wiosny i teraz sie znow przydadza....

A moj numer telefonu jest w moim podpisie na banerku hotelikowym :lol:.
    Dostepny dla wszystkich :lol:.

Posted

__Lara napisał(a):
    Dagusia, tylko nam nie wybrzydzaj Królewno :p masz ładnie zjadać to co dostajesz :p

No i nie zapomnij podziekowac:razz:/tak jak cie cioteczki uczyły:evil_lol:

Posted

A może zamiast podusi kawalera jej do budki podrzucić? Chociaż zawsze lepiej mieć własną podusię pod głową. Daguniu, wychodź jak najczęściej na słoneczko - póki jeszcze jest.

Posted

agata51 napisał(a):
    A może zamiast podusi kawalera jej do budki podrzucić? Chociaż zawsze lepiej mieć własną podusię pod głową. Daguniu, wychodź jak najczęściej na słoneczko - póki jeszcze jest.

No :multi: Rumcajsa ;)

Posted

zuziaM napisał(a):
    Chodzi o to, ze Dagunia juz zaczyna wybrzydzac..... i jesc lubi wylacznie psia kielbaske ( ktora wszystkie psiaki dostaja wylacznie na sniadanko ).... a jej zasmakowala tak, ze tylko to zjada z wielkim apetytem. A jak dodam do tego ryz, makaron, kurczaka, marchewke .... to nawet noska do miski nie zblizy .......:shake:
    Ale mysle, ze z czasem i gusta jej sie beda zmienialy i bedzie jadla tez inne rzeczy.
    Wiec trudno jej cokolwiek w prezencie wymyslec :lol:.
    Ale jak masz jakas zbedna podusie w domu ( takiego jaska ), to myslalam juz o tym, zeby Daguni wlozyc do budki, bo w nocy byloby jej milej i na pewno cieplej, gdyby sie w podusie mogla wtulic. A ona taka krotkowlosa jest przeciez.....
    Ale jak nie masz, to nic nie szkodzi. Ja mam taka nawet pasujaca, to ja poswiece dla dziewczynki.
    W ogole to do wszystkich budek juz szykuje takie podusie.....i kocyki powoli sciagam ze strychu .... czekaly od wiosny i teraz sie znow przydadza....

A moj numer telefonu jest w moim podpisie na banerku hotelikowym :lol:.
    Dostepny dla wszystkich :lol:.

Zuziu...znajdę podusie na bank- specjalnie dla Dygulinskiej:lol::lol:No to w takim razie karmy nie przywioze(no chyba ze ta psia kielbaske- tylko gdzie ja kupujesz????Oj..no jedna chociaż- a co:eviltong::eviltong:JAk tylko się zmobilizuje- jestem- będe dzwonila przed wyjazdem-zeby sie upewnic, ze jestes:loveu::loveu::loveu:Juz sie cieszę:lol::lol::lol:

Posted

Dla wszelkich chlopakow i dziewczyn z cieczka .... stanowcze NIE !

Od wczoraj wojuje z Semirem po kastracji.... siedzialam z nim ( i moimi 3 sukami ) w pom. gospodarczym :cool3: do 2 w nocy .....a potem o 4 jeszcze wychodzilam z nim na dwor......
    Na dodatek Balbina ma cieczke, co jest w polaczeniu ze stanem Semira nienajlepsze .....
    Na odatek Balbina zaczyna dostawac krecka....
    Na dodatek podkopala sie pod wejsciem do Dagusi, uchylila drzwi i wlazla do niej ( a to graniczy z kojcami psow .... na szczescie Semir siedzial w domu tej nocy :cool3: ).....
    Na dodatek jakims cudem .... Dagusia wyszla z kojca Balbiny i Tosi, do ktorego sobie przeszla ....
    Oczy tak otworzylam :crazyeye: ( i nie powiem, co powiedzialam wtedy :mad:), kiedy o 6,30 przez okno zobaczylam biegajaca po ogrodzie Dagusie ....
    Tak szybko sie jeszcze nie ubieralam nigdy chyba :cool3:....
    Ale kiedy wyszlam, Dagusi nigdzie nie bylo .......
    ..... i ganiajac po ogrodzie dostrzeglam .... trzy ogony w kojcu u Balbiny i Tosi :crazyeye:..... No zglupialam zupelnie ! Juz myslalam, ze to jakis bureczek ze wsi znalazl jakos wejscie przez plot i do Balbiny sie dostal :placz:.....
    A tu nagle moim oczom sie ukazuje .... Dagusia :crazyeye: ! ! !
    Dziewczyka, jak w tajemniczy dla mnie sposob z kojca wyszla, tak do niego wrocila :roll:......
    Nigdy pewnie sie nie dowiem, jak to zrobila...... ale i tak sie ciesze, ze zyje.... bo niewiele brakowalo, a bym zawalu dostala .....:shake:

Ale, co mnie ucieszylo, to to ze Dagusia , kiedy ja znalazlam w kojcu z Tosia i Balbina, wlasciwie sie mnie nie bala..... Pozwolila do siebie podejsc, poglaskac sie ....
    A jestem pewna, ze jesli by byla koniecznosc, zebym ja na rekach musiala do jej budki odniesc, to pewnie by na to pozwolila....
    No i to, ze dziewczynki zgodnie sie zachowywaly :roll:......
    Jak sie tylko skonczy cieczka Balbiny, zaraz drzwi pomiedzy nimi usuwam .
    Beda mialy wieksza przestrzen dla siebie i moze sie nie beda tak nudzily :lol:.

I to tyle chcialam powiedziec na poczatek dnia ....... Padam teraz , choc dopiero jest 8,45.......:shake:
    A gesia skorke mam, jak pomysle, ze niedlugo znow bedzie noc ...... i co sie bedzie tym razem dzialo ????????

Posted

Ale tam odsypiala ..... nie miala kiedy ....
    Semir po kastracji wymaga stalego dogladania, przemywania ranek. Musialam nawet zimne oklady mu robic, bo ma bardzo ukrwione naczynia , a zwlaszcza tetniczki i byl problem z ich szyciem.
    Trzeba stale pomagac, zeby naczynka sie pozamykaly. Jeszcze troszke caly czas krwawi.

Dzisiaj Daguni rano sprzatalam w budce. Trzeba bylo kocyki wytrzepac.
    Psina grzecznie sobie wyszla wiec i czekala az skoncze na swoim pniaczku.
    No i wreszcie zdolalam zauwazyc, co ona robi, ze zawsze miseczka po jedzeniu ( albo czasem z niedojedzonym jeszcze posilkiem ) jest wystawiona na zewnatrz a czasem wywalona i porozsypywane jedzonko.
    Dagusia podczas jedzenia szoruje noskiem kolo miseczki, jakby chciala je zakopac. Potem bierze kilka kawaleczkow, potem znow probuje zakopywac ..... Bo ostatnio wlasnie zauwazylam, ze ona ma starty nosek .... no i juz jasne dlaczego.
    Juz dzisiaj jadla nawet kiedy na nia patrzylam. Do tej pory zawsze, kiedy juz odeszlam.
    Naprawde nie jest juz wystraszona, biedna psinka..... pozwala sie glaskac nawet poza budka... kiedy wlasciwie ma mozliwosc ucieczki, ale nie ucieka bynajmniej. Stoi sobie albo siedzi, a ja ja moge wyglaskac.
    Poczekamy jeszcze troszke i sprobuje ja nieco wyczesac. Ma caly czas z jednej strony leciutko czyms posklejany boczek.
    Ale powolutku, nie ma pospiechu.

Posted

:lol: Dagusia, królewna, jeszcze trochę i poczuje się jak na swoich włościach :razz: ciotki, może spróbować ją dać do jakiejś gazety??? może znalazłoby się jakieś starsze małżeństwo, które przygarnęłoby dziewczynkę?

Dzisiaj przelewam 250zł za 1 miesiąc hotelowania.

Posted

Dagusia wychodzi z budki coraz czesciej juz.
    Byc moze jest to spowodowane troche napieta atmosfera wokolo.... Ona tez przeciez czuje cieczke Balbiny i ze psy sie tym denerwuja.
    Ale jeszcze najwyzej tydzien i znow bedzie blogo, leniwie i spokojnie ....
    Dzisiaj wieczorem kiedy przyszlam z kolacja, Dagunia tez wyszla z budki.
    Najpierw sie mnie troche bala i odchodzila na bok. Ale za chwile podeszla kolo budki i moglam jej dosiegnac. Glaskalam ja a ona sobie stala i wygladala na zadowolona.
    Postawilam jej dzisiaj na kolacje chrupki. Ciekawa jestem, czy je zje.
    Moim wszystkim psiakom na kolacje daje wlasnie suchy pokarm.
    Dagusia oczywiscie wyniosla miseczke z budki..... i zaczela zakopywac noskiem ....czesc oczywiscie rozsypala. I teraz juz wiem, skad ten starty nochal. Widzialam na wlasne oczy.
    Nie wiem, czemu tak sie zachowuje w stosunku do jedzenia .... Czyzby miala go za duzo i czesc chce sobie odlozyc na potem ?
    No trudno powiedziec.
    Na poczatku tego nie robila, dopiero od kilku dni....