Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, z pewnoscia nie mozna powiedziec o Dagusi, ze jest wystraszona :roll:.
Ona jest po prostu zainteesowana tym , co sie dzieje wokolo i oprocz tego lekko zdezorientowana, bo nie wie, co moze zrobic .....
Troche sie obawia wyjscia bo nie wie co jest wokolo.....
Wychodzi tylko w nocy, wiec nie widzi tego, co ja otacza po bokach.
A z budki widac jedynie zerdki ogrodzenia i kawalek podworka z ganiajacymi psiakami i przemykajacymi po nim ludzmi :lol:.
No i mnie oglada .... nawet dosc czesto :lol:.
Dzisiaj musialam zabrac Dagusi koc, bo go wykopala do przedsionka i wpadl kawalek do miseczki z woda, ktora tam stala.
Ale wlozylam jej nowy, taki grubszy juz welniany i sztywny, wiec nie bedzie sie slizgal po podlodze i zwijal ( bo na podlodze jest gladka plyta i kocyki z niej zjezdzaja ).
No i przy tej okazji moglam sie przekonac, ze Dagunia juz mnie calkowicie zaakceptowala :lol:. Nie kuli sie w kacie, nie ucieka, nie trzesie , nie warczy ani nie probuje ugryzc.
Po prostu siedzi sobie albo lezy i czeka, co ja znow wymyslilam :lol:.
Pozwolila sobie spokojnie poscielic nowy kocyk. Dalam jej reke pod nosek, to powachala :lol:...... i palce mam wszystkie :lol:.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dagunia juz coraz bardziej sie z budki wychyla :lol:.
Juz lapkami w przedsionku lezy .... ciekawosc bierze gore :lol:

I nowy kocyk tez przypadl do gustu, widac :lol:. Przynajmniej sie zwijac nie bedzie.

Posted

Zuziu :loveu::loveu::loveu: czemu Wy tak daleko jesteście, jak ja bym ją chętnie odwiedziła :loveu::loveu::loveu: najlepiej to wyściskała, maleńka nasza mała Dagusia :loveu: tak fajnie o niej piszesz :loveu:

Posted

kaja555 napisał(a):
a ja pamiętam ją za kratami, jak się bała jak człowiek podchodził

:-o Naprawde tak na czlowieka reagowala ???
Poki co jest do mnie jeszcze nieufna, ale juz jej lapke glaskalam i nawet pyszczek dotykalam.
Ale wlasnie teraz u niej bylam ( musialam domalowac brazowym impregnatem dwie deseczki pod samym daszkiem, bo byly zielone, a nie zdazylam wczesniej ) i tak sobie kolo niej posiedzialam chwilke....
Gadalam do niej i wyciagalam reke.... nie uciekala, lezala tak, jak na zdjeciu widac .... ale w pewnym momencie zaczela dygotac delikatnie .... bidulka, jeszcze nie moze sie otworzyc :shake:.....

Ale wlasnie .... kiedy tak kolo niej siedzialam, to zauwazylam, ze Daguni prawa lapka, tzn. stópka, jest sporo grubsza od lewej ...... i ma miedzy paluszkami slad, jakby po ranie :roll:......
Czy wiecie cos na temat urazu, jaki miala ???
Kiedy to bylo i co ?
Czy to swieze i zaniknie???
Czy to jakis powazniejszy uraz byl i juz to zgrubienie zostanie ???
Poniewaz jeszcze nie wychodzi z budki, to nie moge stwierdzic, czy ona kuleje..... czy ja to boli ....

Posted

__Lara napisał(a):
Zuziu :loveu::loveu::loveu: czemu Wy tak daleko jesteście, jak ja bym ją chętnie odwiedziła :loveu::loveu::loveu: najlepiej to wyściskała, maleńka nasza mała Dagusia :loveu: tak fajnie o niej piszesz :loveu:

Lara... do nas droga tak prosciutka i dobra, ze w 3,5 godzinki sie dojedzie, bo tylko autostrada :lol:.
Moja kolezanka w jeden dzien wyjazd do Katowic i powrot obraca :lol:.
Wsiadasz o 7 i 10,30 jestes u nas :lol:. Zapraszamy serdecznie :lol:.

Posted

zuziaM napisał(a):
Lara... do nas droga tak prosciutka i dobra, ze w 3,5 godzinki sie dojedzie, bo tylko autostrada :lol:.
Moja kolezanka w jeden dzien wyjazd do Katowic i powrot obraca :lol:.
Wsiadasz o 7 i 10,30 jestes u nas :lol:. Zapraszamy serdecznie :lol:.

Tylko, że ja nie jestem zmotoryzowana, a pociągami to już gorzej wygląda, dziadowskie pkp... dziękuję za zaproszenie :D :D

Może rzeczywiście ma to po jakimś ugryzieniu, jak się bardziej oswoi to trzeba ją będzie dobrze pooglądać :razz: Dagusia nasza :loveu:

Posted

wiadomo jaka Dygusia jest, przez to trudno ją dobrze pooglądać, myślę że nikt tego do tej pory nie zauważył, bo byśmy coś wiedzieli - co tu mówić, u ZuziM wszystko wychodzi jak szydło z worka :razz:

Posted

Kolejny wątek, na który się wchodzi z przyjemnością!:loveu:
Dygusiowa, zanim wyjade, wyjdź z budki, chcę Cię zobaczyć na zielonej trawie!:razz:

Posted

No nie powiem, tez juz o tym marze :lol:.
Troche nam szyki pokrzyzowala wczorajsza burza i ulewa..... Dagusia jakby sie nieco cofnela.... :roll:. A szkoda, bo wczoraj poznym popoludniem lezala juz brzuszkiem w przedsionku, a lapki wystawaly jej na podescik przed budka :lol: ! ! !
Ale podczas burzy wyszlam wczoraj specjalnie zobaczyc, jak niunia reaguje, czy sie nie boi za bardzo.... Ale nie zauwazylam, zeby byla specjalnie przerazona :roll:. Lezala sobie w tylnej czesci budki i wygladala na raczej spokojna.
Za to ja przemoklam , jak nie powiem kto.... stojaqcy pod latarnia :cool3: !
Bo akurat najpotezniejsza fala ulewy nadeszla :razz: !
Musze odkurzyc i powymiatac z pajeczyn swoj plaszcz ceratowy przeciwdeszczowy ... moze byc niedlugo potrzebny czesciej :lol:.

Dziewczyny, jesli chodzi o rozliczenia, to tak jak umowione 250 zl.
A poniewaz Dagusia przyjechala 22.08 wieczorem, to bedzie sie miesiac liczyl od 23.08 do 22.09 ..... To bedzie jej okres rozliczeniowy.
I __Lara, jak juz przelejesz pieniadze, to prosze Cie o wpisanie w watku.
Wole, zeby na kazdym watku byly prowadzone rozliczenia, w moj "hotelikowy" nie kazdy przeciez wchodzi. Wielkie dzieki.

Posted

zuziaM napisał(a):
No nie powiem, tez juz o tym marze :lol:.
Troche nam szyki pokrzyzowala wczorajsza burza i ulewa..... Dagusia jakby sie nieco cofnela.... :roll:. A szkoda, bo wczoraj poznym popoludniem lezala juz brzuszkiem w przedsionku, a lapki wystawaly jej na podescik przed budka :lol: ! ! !
Ale podczas burzy wyszlam wczoraj specjalnie zobaczyc, jak niunia reaguje, czy sie nie boi za bardzo.... Ale nie zauwazylam, zeby byla specjalnie przerazona :roll:. Lezala sobie w tylnej czesci budki i wygladala na raczej spokojna.
Za to ja przemoklam , jak nie powiem kto.... stojaqcy pod latarnia :cool3: !
Bo akurat najpotezniejsza fala ulewy nadeszla :razz: !
Musze odkurzyc i powymiatac z pajeczyn swoj plaszcz ceratowy przeciwdeszczowy ... moze byc niedlugo potrzebny czesciej :lol:.

Dziewczyny, jesli chodzi o rozliczenia, to tak jak umowione 250 zl.
A poniewaz Dagusia przyjechala 22.08 wieczorem, to bedzie sie miesiac liczyl od 23.08 do 22.09 ..... To bedzie jej okres rozliczeniowy.
I __Lara, jak juz przelejesz pieniadze, to prosze Cie o wpisanie w watku.
Wole, zeby na kazdym watku byly prowadzone rozliczenia, w moj "hotelikowy" nie kazdy przeciez wchodzi. Wielkie dzieki.

Oczywiście, ja tu jestem od finansów, wszystko aktualizuję w pierwszym poście :) właśnie chcę zmodyfikować nieco wpisy finansowe w pierwszym poście, zrobię to na dniach :)

Dagusiu, słoneczko nasze, lada dzień i wyjdziesz zaczerpnąć świeżego powietrza i zobaczysz, że wcale nie jest tak źle na zewnątrz :loveu:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Zuziu M - z Towich postów zawsze emanuje takie ciepło, że nie możesz się dziwić, że my się tu wszystkie w ochach i achach rozpływamy :loveu:

Dokładnie :loveu: widać, że kochasz te wszystkie zwierzaczki :loveu: czuć przez monitor :loveu:

Dziękujemy za ładny banerek :loveu:

Posted

zuziaM napisał(a):
Niesamowita to bym byla, gdybym sie z lapkami pchala do Dagusi nachalniej :lol:.... Ja jestem ........................... rozsądna :evil_lol:.......

właśnie tak mówi mądry człowiek - nachalnością to jeszcze nikt dzikusa nie oswoił :loveu:, a i rąk szkoda :eviltong:

Posted

No i wepchalam lapy do Dagusi :cool3:.....
Ale spokooooojnieee..... rece cale, nawet zadrapania nie mam :lol:.
Nie bylo zlosci, warczenia, gryzienia.... ani nawet leku nie bylo :lol: !
Dziewczynka dzielnie sie poddala zabiegowi zdjecia obrozki !
A zdjelam ja z dwoch powodow.
Pierwszy, bo buyla bardzo ciasno zapieta.
A drugi, ze adresowka sie oczywiscie rozkrecila i czesc znalazlam w Dagusi miseczce po sniadaniu.
No i Daguni wymienilam kocyk na czysciutki, swiezo wyprany, bo ten awaryjny ktory wczoraj wklozylam byl nieco sterany juz przez moje psice, ktore mialy go wyscielonego na ganku.

Ale to nic w porownaniu z tym, co dla Was jeszcze mam :multi: !
Zreszta zobaczcie sobie same ! ! !