Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Szczeniaczki wszelkiej maści owszem... ale jamnika??? zresztą wybaczcie, ale ja mam już złe podejście do ludzi, którzy chcą tylko szczeniaka :-(

Lareńko, kochanie, są i jamniczki szczeniaczki, uwierz mi. Nie możemy mieć pretensji do ludzi, że chcą zaadoptować szczeniaka. Mają prawo. W końcu szczeniaczki też chcą mieć domki! Chwała ludziom, którzy szukają jamniczków w schronisku a nie w jakiejś pseudohodowli.

A może jednak spróbować z hotelikiem? Np. u mariamc? Dygusiowa jest średniaczkiem - to jakieś 300zł/mies. To straszne - umrzeć, nie wiedząc, jak pachnie trawka.

Posted

A potem i te szczeniaczki trafiają gdzieś do lasu albo do schroniska- jak już podrosną albo znudzą się dzieciom. To w ludziach leży problem nie w rasie czy wieku psów.

Posted

Gonia13 napisał(a):
A potem i te szczeniaczki trafiają gdzieś do lasu albo do schroniska- jak już podrosną albo znudzą się dzieciom. To w ludziach leży problem nie w rasie czy wieku psów.

Właśnie, zgadzam się. Po prostu wiem jak jest na akcjach u nas comiesięcznych w SCC - dużym centrum handlowym. Tam też są szczeniaki do adopcji... i jak są szczeniaki to jest największe zainteresowanie, zaraz pisk, dzieci, gromada, tłumy... psy idą szybko... a te starsze już niestety takim wzięciem się nie cieszą :shake: jeszcze jak słyszę takie coś - inna kobieta - że ona chce szczeniaka, ale chce też wiedzieć jaki wyrośnie... to jak jej mówię żeby wzięła sobie psa 2-3 letniego to bedzie wiedziała jaki jest piesek już wyrośnięty to nie, ona nadal podtrzymuje, że chce szczeniaka... no i chce wiedzieć jak będzie wyglądał za rok.... :flop:

Posted

eh, te wymagania. Dygusiowej skończyłosię allegro, było dość dużó wyświetleń, ale znowu nic z tego nie wyszło. Może coś zmienić? Tylko nie wiem co...

Posted

kaja555 napisał(a):
eh, te wymagania. Dygusiowej skończyłosię allegro, było dość dużó wyświetleń, ale znowu nic z tego nie wyszło. Może coś zmienić? Tylko nie wiem co...

Na dniach podeślę ci kasę - pustawo zrobiło się w skarbonce. Wielokrotność 13zł, tak? Co tu zmieniać - albo ktoś się w niej zakocha albo nie.

Posted

12zł za 2 tygodnie. A no w skarbonce pusto, ja tez ogłaszam psiura ktorego znalazłąm w piatek i moją firmową starą kotkę na wyróżnionym już od miesięcy i nic :shake:

Musimy znależć rodzinę, co weżmie starego psa i starego kota i wtedy damy sobie spokój z allegro :evil_lol:

Posted

"Rodzina, rodzina, rodzina, rodzina, ach rodzina!
Rodzina nie cieszy, nie cieszy, gdy jest,
lecz kiedy jej ni ma,
samotnyś jak pies."

Ot, tak mi się przypomniało...

Posted

agata51 napisał(a):
Kaju, dzisiaj powinien pójść przelew.

A biedna Dygusiowa pewnie marznie... :-(

Nawet nie mów Agato :( :( :placz:

Słuchajcie, a może ściągniemy tu ciotki i zrobimy akcję na uzbieranie pieniążków na hotel?

Posted

To co, Lara, ściągamy? Lubię takie beznadziejne akcje! Które ciotki bierzesz? Ja rezerwuję dla siebie te z wątku Ariela. Czarno widzę, bo one są najczęściej nagabywane, robią, co mogą, ale w portmonetce coraz puściej, że o portfelu nie wspomnę.

Posted

agata51 napisał(a):
To co, Lara, ściągamy? Lubię takie beznadziejne akcje! Które ciotki bierzesz? Ja rezerwuję dla siebie te z wątku Ariela. Czarno widzę, bo one są najczęściej nagabywane, robią, co mogą, ale w portmonetce coraz puściej, że o portfelu nie wspomnę.

Ok, jedziemy :diabloti: ja łapię wszystkie ciotki jakie się da, z różnych wątków :evil_lol: ( wchodź na bazarki i patrz, która dziana = robi duże zakupy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:).

Zbieramy pieniążki na Dygusiowy hotelik! :multi:

Posted

Sluchajcie, czy Dygusiowa ma szanse na hotelik jakis? Nie mam mozliwosci czasowych czytania calosci jej historii. Czy ona sie nadaje do hoteliku? jak dalece jest socjalizowana? chodzi o stosunek do ludzi i innych psow.
Ja sie moge zdeklarowac na co miesiac 20 zl, jesli bedzie szansa na hotelik.
Musicie mi sie jednak potem przypomniec, bo mam za duzo watkow i wplat.

Posted

Certusowa napisał(a):
Sluchajcie, czy Dygusiowa ma szanse na hotelik jakis? Nie mam mozliwosci czasowych czytania calosci jej historii. Czy ona sie nadaje do hoteliku? jak dalece jest socjalizowana? chodzi o stosunek do ludzi i innych psow.
Ja sie moge zdeklarowac na co miesiac 20 zl, jesli bedzie szansa na hotelik.
Musicie mi sie jednak potem przypomniec, bo mam za duzo watkow i wplat.

Dziękujemy :loveu: właśnie zbieramy na hotelik dla niej... ona musi wyjść ze schronu i poznać wreszcie inne życie. Nie możemy jej zostawić w schronisku!

Spisuję pierwszą deklarację :loveu:

Certusowa 20zł

Posted

[quote name='mgie']Może zmieńcie tytuł,więcej osób wpadnie :cool3:

A kto założył wątek???

Prosimy o zmianę tytułu - zbieramy na hotel dla Dygusiowej! :loveu: