agata51 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 A co tam, przypomnę najpiękniejsze zdjęcie na dogo. Quote
agata51 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Pani Dygusiowa, domku życzę z całego serca. Quote
agata51 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 W jakim wieku jest Dygusiowa? Ma ogłoszenia? Quote
agata51 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Hej, dziewczyny, a jakby w ogłoszeniach opisać cudowną, niesamowitą wręcz historię miłości Dygusia i Dygusiowej? Przeciez to musi zrobić wrażenie! Quote
grazyna9915 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Agatko ja nie jestem pewna, czy Dygusiowa ma jeszcze aktualne ogłoszenia. Może znajdzie się ktoś kto ją ogłosi? Mam jedną małą dobrą wiadomość. Dzięki swojemu nowemu partnerowi w boksie, Dygusiowa zaczyna przekonywać się do ludzi. Ku mojej ogólnej radości machała do mnie ogonem i kilka razy wąchając mnie dotknęła mnie nosem. :lol: A wcześniej to nawet na krok nie mogłam podejść. Acha, na wątku tyskim za chwilę zamieszczę filmik. Jest kiepskiej jakości, ale na końcu jest Dygusiowa i macha ogonem. :lol: Quote
agata51 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Podrzuciłam jej wątek Dince. Grażynko, spróbuj tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f942/robie-ogloszenia-125782/ Quote
grazyna9915 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Agatko dziękuję za linka na pewno skorzystam, na razie poproszę dziewczyny o przygotowanie fajnego tekstu do ogłoszeń. Tymczasem tegoroczna fotka: Quote
agata51 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Kochana Dygusiowa! Grażynko, a może domek w Niemczech? Quote
agata51 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Grażynko, możesz przygotować ogłoszenie dla Dinki? Na wątek albo na PW. http://www.dogomania.pl/forum/f942/zrobie-ogloszenia-dla-psow-w-potrzebie-116713/index44.html#post11667856 Agato- Prosiłaś mnie o ogłoszenia dla Dygusiowej,prawda? Niestety nie mam czasu szukać tekstu, zdjęć i kontaktu, ponieważ zajmuje to dużo czasu, a komp. jest bardzo słaby. Czy mogłabyś mi tutaj lub na pw przesłać ? :loveu: Quote
Mada:) Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Tekst o Dygusiowej będzie dziś gotowy. ;) Quote
Mada:) Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Przepraszam, tekst był już gotowy wczoraj, jednak zanim prześlę, chciałabym skonsultować go z panią Grażynką. ;) Dziś wyślę na pewno. Quote
agata51 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 No i co z tekścikiem? :cool3: Mizianko od ciotki, Pani Dygusiowa. :loveu: Quote
Mada:) Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Tekst wysłałam do użytkownika o nicku 'Dinka', chyba nie pomyliłam... :evil_lol: W razie czego, wklejam też tutaj: Dygusiowa od zawsze mieszka w schronisku dla zwierząt w Tychach. Około 9 lat życia w klatce i tyle samo czasu bez drobiny serdeczności ze strony człowieka. Szczepienia, czyszczenie boksu i karmienie - to wszystko, z czym kojarzy jej się człowiek. Przez długi czas mieszkała z Dygusiem, psim towarzyszem. Niestety jego los był okrutny do końca. Dyguś nigdy nie zaufał ludziom, umarł w samotności, nikt nie dał mu szansy... Dygusiowa może żyć jeszcze wiele lat! Ona ma okazję, by poznać życie od tej lepszej strony. Widać, że suńka jest odważna. Interesują ją ludzie. Ona chce wyrwać się z tej smutnej, szarej, beznadziejnej codzienności! Dygusiowa potrzebuje domu, w którym będzie mogła nauczyć się życia na nowo. Szuka człowieka, który okaże jej dużo cierpliwości, a oswajanie jej sprawi mu przyjemność i razem będą dążyli do celu - wspólnego, szczęśliwego życia. Dygusiowa szczeka na ludzi, potrafi także ugryźć. Wszystko to spowodowane jest brakiem zaufania, jednak odpowiednie postępowanie z psem, współpraca przyniosą oczekiwane efekty. Osoba adoptująca ją, musi zdawać sobie z tego sprawę i być pewna podjęcia takiego wyzwania. Przy odpowiednim podejściu ten pies zapewne przekona się i będzie wspaniałym, wdzięcznym, czworonożnym towarzyszem. Dygusiowa jest średniej wielkości, a jej pyszczek pokrywa już siwizna. Jednak czy wygląd gra tak ważną rolę, gdy ten pies chce normalnie, szczęśliwie żyć? Sunia w schronisku została wysterylizowana, a jej numer ewidencyjny to: 147. Quote
agata51 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Cudnie, Mada. :loveu: Wysłalaś na PW, bo na wątku nie widzę? Quote
Mada:) Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Tekst wysłałam do Dinki. Pisałam przecież. :cool3: Może zmienię pierwszy post? Dodam tam ten tekst... :PROXY5: Quote
agata51 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Świetny pomysł! Taki cudny tekst nie może przepaść w 268 poście! :loveu: Quote
agata51 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dinka zawiesza działalność do 14 lutego - uczy się! Poczekamy, Dygusińska. :loveu: Chyba, żeby tu spróbować: http://www.dogomania.pl/forum/f942/ogloszenia-ulotki-grafika-wolontariat-wszystko-zrobie-d-129784/index2.html#post11698534 Quote
Mada:) Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 agata51 - dzięki wielkie za pamięć o naszej Dygusiowej panience! :loveu: Quote
agata51 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [FONT=Arial]JAK TU NIE PAMIĘTAĆ!!![/FONT] [FONT=Arial][/FONT] Quote
Recommended Posts