Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, tak Dinuś szuka domku.
Ja też im daje smakołyki jednocześnie, dobrze że są tylko dwa psy, bo by ręki zabrakło. Suka na niego nie pokrzykuje. Jak ona spi na łóżku i on się położy obok niej, to nie ma problemu. Problem się robi, jak on wskoczy na łóżko, a ona podchodzi do łóżka, wtedy on na nią powarkuje. Pewnie na razie nie czuje się zbyt pewnie i wydaje mu się, że musi o to walczyć. Mam nadzieję, że mu przejdzie. Dobrze byłoby żeby dogadywał się z innym psem w domu, bo to zwiększa szanse na dom dla niego. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Posted

Dinuś się przypomina. Jest naprawdę taki kochany. Nikt o niego nie pyta, nikt nie odrywa telefonu. Cisza. Wysłałam trochę jego zdjęć w pracy. Może coś się ruszy. Teraz jest trochę kiepski okres na branie psa. Wakacje.

Posted

Jomar napisał(a):
Dinuś się przypomina. Jest naprawdę taki kochany. Nikt o niego nie pyta, nikt nie odrywa telefonu. Cisza. Wysłałam trochę jego zdjęć w pracy. Może coś się ruszy. Teraz jest trochę kiepski okres na branie psa. Wakacje.

Biedny Dinuś:-(:-(:-(

Posted

Zapowiadany od czerwca dom stały nie odezwał się i pewnie się nie odezwie. Wydaje mi się, że ten dom był "palcem na wodzie pisany". W ogóle wydaje mi się, że lepiej że nie trafił do tego domu, bo jeżeli cos się zmieniło, to gdyby dom był naprwadę zainteresowany i na dodatek poważny, to wystarczyło zadzwonić i powiedzieć, że nic z tego.
Od poniedziałku zaczynam Dinusia ogłaszać wszedzie, gdzie to będzie możliwe, bo on powinien pójść do domu jak najszybciej.
Oczywiście póki nie znajdzie domu będzie u mnie, ale to nie może być na zawsze. 1 października wyjeżdżam, moja suka będzie u koleżanki, nie wiem co zrobię z Dino, jak nie znajdzie do tego czasu domu.

Posted

Jomar napisał(a):
Zapowiadany od czerwca dom stały nie odezwał się i pewnie się nie odezwie. Wydaje mi się, że ten dom był "palcem na wodzie pisany". W ogóle wydaje mi się, że lepiej że nie trafił do tego domu, bo jeżeli cos się zmieniło, to gdyby dom był naprwadę zainteresowany i na dodatek poważny, to wystarczyło zadzwonić i powiedzieć, że nic z tego.
Od poniedziałku zaczynam Dinusia ogłaszać wszedzie, gdzie to będzie możliwe, bo on powinien pójść do domu jak najszybciej.
Oczywiście póki nie znajdzie domu będzie u mnie, ale to nie może być na zawsze. 1 października wyjeżdżam, moja suka będzie u koleżanki, nie wiem co zrobię z Dino, jak nie znajdzie do tego czasu domu.

Jomar w jakiej dzielnicy mieszkasz? jeśli W-wa dzieli sie na dzielnice...

Posted

Jeżeli chodzi o zdrowie Dinusia, to napewno nie ma chorego serduszka.
Cały czas łapie go kaszel, na który obecnie bierze dwa razy dziennie Theovent (2 razy dziennie rano i woeczorem) i środek z kapsułki Capivit A+E (raz dziennie wieczorem). Poza tym na poprawę skóry dostaje raz dziennie Gamolen w jedzieniu po południu. Podawanie leków jest bardzo proste i nie trzeba za nim ganiać. Tabletki dostaje w kawałeczku masła (to jest mój patent na leki dla psa - sprawdził się w przypadku wszystkich psów, które u mnie były i są). Pod koniec lipca będzie wizyta kontrolna w sprawie kaszlu. Dwóch wetów potwierzdiło, że leczenie takiego kaszlu zazwyczaj trwa dwa razy dłużej niż trwał sam kaszel do momentu rozpoczęcia leczenia. Jak wynika w poczatkowych postów u Dina kaszel trwał już w styczniu, leczenie rozpoczęło się od początku maja. Jeżeli to stwierzdenie wetów jest prawdziwe, to leczenie może trwać do końca roku, ale nie jest uciażliwe i drogie. Theovent nie jest drogi, nie pamietam ile kosztuje, ale naprawdę nie dużo. W czerwcu u. roku był szczepiony, w przyszłym tygodniu pójdę go zaszczepić. I to by było tyle o jego zdrowiu. Nie rozpisuję się o jego charakterze i o tym że jest strasznie przytulasty, mądry piesek, bo już było wcześniej.

Posted

Plakaty byłyby porozwieszane po całej W-wie,ale ja nie potrafie takiego zrobić...nie mam żadnego takiego programu,nawet worda,mam hiszpańskie programy,które znam tylko tak, żeby prace pisać,nie umiem rozszyfrować...