siekowa Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Cześć. Jestem Sunia. Kiedyś trafiłam do schroniska, już nawet nie pamiętam jak i kiedy, bo to było tak dawno... Któregoś pięknego dnia pokochał mnie pewien człowiek. Zaadoptował mnie. Tam gdzie pojechałam była jeszcze jedna suczka, bardzo fajna. Piękne życie nie trwało długo... Mój Pan umarł, a my zostałyśmy same. To był Tartak. Dużo ludzi, ale nikt inny nas nie kochał. Zdecydowano, że trzeba się nas pozbyć. Obydwie trafiłyśmy do Azylu pod Psim Aniołem. Ja znałam tych ludzi i to miejsce, bo tu wcześniej byłam, ale Milka nie. Ona długo walczyła o życie, miała raka, niestety były też przerzuty mimo operacji... Nie udało się. Umarła. Kolejna śmierć w moim życiu. Ze mną też nie było za dobrze. Okazało się, iż miałam nowotwór narządów rodnych. Jeździłam na chemię. Długo i dzielnie walczyli o moje życie. Dziś czuję się dobrze. Przytyłam, aż za bardzo. Trochę kiepsko z moją kondycją. Nie zawsze mam ochotę na spacerek. Mogę żyć z psami, aczkolwiek nie lubię natrętów. Ludzi uwielbiam, ale oni mnie nie... Jestem stara i "brzydka". Nie mam prawie zębów i mam wyłupiaste oczy. Miałam być ratlerkiem ;) Tak sobie myślę, po co ja wam to wszystko opowiadam. Przecież i tak mnie nikt nie pokocha... Sunia to moja ulubiona psica z Azylu pod Psim Aniołem (Warszawa-Falenica).Przez 3 lata nikt na nią nie zwrócił nawet uwagi a to taka cudowna psica! :( Gdy zobaczę ją w azylu i zawołam radośnie Sunieczkaaa to ta mała księżniczka przybiega szczęśliwa ze swojej kryjówki. :) Ah nikt mnie tak nie rozbraja jak ona,to jej spojrzenie i języczek,którym tak fajnie oblizuje pyszczek! :loveu: Quote
pumcia02 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 witaj Sunieczko! http://www.allegro.pl/item301368751_wylupiaste_oczy_brak_zebow_samotnosc.html Quote
siekowa Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Mariola dzięki za opis i allegro. :loveu: Quote
siekowa Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Uszko już takie było jak wróciła z Tataraku do azylu ale co się z nim stało nie wiemy. :( Quote
siekowa Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Dodałam moją Sunieczke na gumtree. Quote
BasiaD Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Niuniu jak Ty ślicznie patrzysz tymi oczkami! Hopaj do góry po domek! Quote
siekowa Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Sunieczko kochana dziś pierwszy raz do Ciebie zaglądam i zabieram na spacerek po pierwszej. Ludzie ona jest cudowna a przez 3 lata nawet nikt na nią nie spojrzał. :placz: Quote
siekowa Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Do mojej Sunieczki nikt dziś nie zaglądał. :-( Quote
auraa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja zajrzałam. I będę zaglądała. Ma taką mądrość w oczach. Quote
auraa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ciotka:mad: Załóż okulary. W wyłupiastych więcej mądrości widać. Quote
pumcia02 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 mam okulary :P nie jest to ujete w opisie, ale SUnieczka się pieknie oblizuje, tylko tak jakby po dziaslach i widac jej jezyczek jak sie oblizuje. aj nie wiem jak to wytlumaczyc :) asik sprobuj ty Quote
auraa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Sunia jest mądra. Mądrością życiową i to widać. Co Ty tak koniecznie głupka chcesz z niej zrobić:razz: Quote
pumcia02 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 ja po prostu jak widze Sunieczke to chce mi się smiac :) ale ma cos w sobie Quote
siekowa Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Fajnie,że nie będziemy same w wątku Suni. :loveu: Z tą mądrością w jej oczach zdecydowanie się zgadzam i z tym,że moja mała księżniczka ma coś w sobie fajnego też. :) Jej języczkowych numerów nie umiem opisać. :lol: Mariola ale jedno zdanie w pierwszej wypowiedzi o tym jest Ah nikt mnie tak nie rozbraja jak ona,to jej spojrzenie i języczek,którym tak fajnie oblizuje pyszczek! :loveu: :evil_lol: Aj Sunieczko własnemu człowiekowi dasz tyle szczęścia!!!Tylko gdzie on jest? Quote
auraa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Ja tam żadnego oblizywania nie widzę:cool3: Widzę starszą damę , z której ktoś się śmieje:mad: Quote
siekowa Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Chyba będę musiała kiedyś nakręcić filmik by te oblizywanie pokazać. :) Sunieczka bardzo kocha ludzi a oni nawet jej w azylu nie dostrzegają. :placz: Quote
siekowa Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 No Sunieczko dziś juz ostatni raz do Ciebie zaglądam. Quote
pumcia02 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 a moze znasz auraa chetnych na starsza mala sunie... Quote
auraa Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Rico ma ogłoszenia ale nie miałam nawet 1 telefonu. Nawet glupiego. Nikt nie chce starszych psów. A on powinien już szybko opuścić dt. w którym teraz jest.:shake: Quote
Recommended Posts