Jump to content
Dogomania

MINI STARUSZEK-BARDZO PILNIE!!!-KRZYCZKI-ALARM O DOM!!!-mało czasu-W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

Posted

Basiu, a no wiesz...taka mala hodowla domowa...w piwnicy....:evil_lol:

Eniu, a jak ładnie mu w Twojej obróżce:loveu:. A w polarku...:cool3:

Filip jeszcze raz zostal wykapany dzisiaj przed chwilą (resztki jajeczek robali musialy zejsc, no i przed jutrem). Zostawilam go na moment w wannie i wyszlam. On byl jeszcze 2 dni temu taki slaby...w ostatnim momencie weszlam. Maly własnie wychodzil:crazyeye:. Jest zdjecie, ale nie bede rozjezdzac servera.

W wannie dopiero sie wydalo, jak bardzo przytyl. Boki, plecki byly przeciez tak chude, ze naprawde ciezko bylo myc i nie płakac. A teraz? obtluscil sie tym juniorkiem i wołem niesamowicie. w przeciagu 2 dni. niemozliwe

Tylko pupka jeszcze chuda (kosci miednicy wystaja i sa golutkie od tej wszawicy co mial) no i mordka jeszcze chudziutka. Niestety nie mam dobrego aparatu. tej chudej pupy i golych kosci nijak nie widac na zdjeciach.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tak patrze na te zdjecia, to zastanawiam sie czy Filipek komus sie czasem nie zgubil....Do K przywiozl go hycel....

Przed K. musial byc bezdomny. To widac, bo jest wielkim spryciarzem, uwielbia smieci i smietniki....Ja wiem, kazdy pies je lubi, ale dla Filipa sa one b. wazne..

Ale Filip takze doskonale wie, co to lozko, co kanapa. W piatek po przyjezdzie z K. Filpek od razu udal sie w kierunku kanapy. Nie wskoczyl, bo byl za slaby, ale wiedzial o co chodzi....

Te zdjecia tutaj nie oddaja (jak zawsze) Filipka takim jakim jest. On jest rozkosznym, wesolym pieskiem. Ogonek od 2, 3 dni nieustannie w ruchu.
Jezeli naprawde sie komus zgubil, to ten ktos musi b. cierpiec po utracie malego.

dlatego tak wazna jest adresowka. Jutro sama sobie taka sprawie.w zoologicznym?

Posted

piękny Filipek-przekochany maluszek:placz::loveu:

ADRESÓWKI-zamów sobie na allegro, niepowtarzalne i piękne-mój Dyzio ma taką (w kształcie kości-super wykonanie i trwałe):
http://www.allegro.pl/item305471094__identyfikator_dla_psa_kota_lapka_prezent_.html

plastikowe posłania-nietoskyczny plastik-łatwe do umycia wyściela się w środku kołderką, pies ma wygodne wejście:
http://www.nokaut.pl/oferta/ferplast-legowisko-plastikowe-siesta-deluxe-6.html

moje szczeniaczki z Krzyczek mają takie-rewelacja w utrzymaniu czystości:

Posted

Jezuuuu na to czekałam od rana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:
i cichusio siedzialam jak myszka.......;)
Charly a swoją drogą to chodziło im właśnie o kasę? szkody? wycie, szczekanie itp.???
przeciez sami mają psa!:shake:

Posted

Super wieści :multi::multi::multi:. Filipek przeżył w Krzyczkach bez wątpienia piekło, a dzięki Tobie Charly żyje teraz jak w raju.
Charly- to piękne co robisz dla Filipka :calus:

Posted

enia napisał(a):
Jezuuuu na to czekałam od rana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:
i cichusio siedzialam jak myszka.......;)
Charly a swoją drogą to chodziło im właśnie o kasę? szkody? wycie, szczekanie itp.???
przeciez sami mają psa!:shake:

nie raczej nie o kase. tylko generalnie. te mieszkania sa wynajmowane dla nauczycieli zza oceanu. Siedza w tych mieszkaniach pól, najwyzej rok, a potem czasem bez rozwiazania kontraktu ni ze szkola, ni z wynajemca daja nogi za pas i mieszkania zostaja czasem w naprawde oplakanym stanie. A sa to ladne wychuchane mieszkanka. Wiem, bo sami wprowadzajac sie, musielismy czyscic i myc przez tydzien. Ci, ktorzy byli przed nami spalili kuchenke, zalali podloge, zostawili wszystko (takze toalete,wanne, lodowke (grzyby) itd.) w naprawde fatalnym stanie.

No ale dzieki waszej pomocy zdecydowalam, ze cosik moze da sie zrobic. porozmawiac. TZ zapodal pomysl kaucji, porozmawial z dyrektorka szkoly. A ta swietna dyr. na nasze szczescie kocha psy, bardzo nam Filipka "zazdrosci" i powiedziala, ze zrobi wszystko, zeby mały został. Ta kaucja to juz tak raczej, zeby na schodach na nas krzywo nie patrzyli. Wiadomo, kasa uspokaja.

a propos ich pieska. ich york sikal w domu. wiec mysle, ze im sie wydawalo,ze kazdy piesek tak ma. Juz nie zyje, jest uspiony. Mial kamienie na nerkach i z racji wieku operacja raczej ryzykowna.(wedlug relacji)

Tak bardzo sie cieszymy. Tzn. dzisiaj maly dostanie swoj prawdziwy koszyk do lezenia i zamowimy adresowke i jest nasz:loveu:

a najfajniesze jest to, ze innych wiele spraw tez sie wyjasnilo juz w piatek. pare moich osobistych urzedowych. Hurra.
Filipek zamienil ten dom w prawdziwy cieply dom.

Posted

evita. napisał(a):
Super wieści :multi::multi::multi:. Filipek przeżył w Krzyczkach bez wątpienia piekło, a dzięki Tobie Charly żyje teraz jak w raju.
Charly- to piękne co robisz dla Filipka :calus:

Czytam to juz coraz czesciej i cosik musze zauwazyc. Wiec Filipek to sama przyjemnosc. Ja jestem wdzieczna, ze otrzymalam tyle pomocy. Na glorie i chwale zasluguje te osoby, ktore jezdza do tych miejsc. Robia zdjecia, szukaja domkow, bez gwarancji na sukces. Trzeba miec serducho pelne światła, zeby to robic. To sa niesamowicie silne, swietliste stworzenia.

dziekuje za Filipa

Posted

Charly napisał(a):
dziekuje Eniu, ze trzymalas kciuki.....Tak sobie myslalam "Enia tak cichutko, nic nie mowi:loveu:"

Nie no skąd , martwiłam sie o Was bardzo - spytaj Evity;)
a Filipek daje sie ubrać bez problemu? czy nie lubi tego?
a te foty są boskie już to pisałam.....:loveu:
wiesz Charly jak on lubi mięsko to mu dawaj bo szybciej sił nabierze, moja suka okropna;)wybredna, tylko je mieso gotowane , nic więcej nie chce, no i suchy royal sobie podjada od czasu do czasu jak kot stanie nad jej miską........:evil_lol:
no okropny niejadek z niej.....
za to kocica okropny jadek i wszystko wszystkom zjada......

Posted

tak to czulam Eniu..tak to czulam;)

Filip uwielbia wolowine. Ma naprawde fiola na punkcie wola:evil_lol:

fajnie Ci, ze masz kotka. My nie mozemy. oboje jestesmy alergicy do potegi N-tej.

Ja bede musiala malego ograniczac, bo naprawde juz przytyl sporo. Taki byl jak piorko, a teraz plery bola jak go znosze;).

szeleczki wczoraj musialam na max powiekszyc, a byly na min. zmniejszone. Jakby byl sunia, myslalabym ze jest w ciazy. Tyje, zdrowieje i jest niesamowicie silny.

Filipek kocha (naprawde) Twoje ubranko. Glowke sam wsuwa do srodka. To trzeba widziec. On jest niesamowity. Mysle, ze lubi je, bo jest b. mieciutkie. Bardzo proste w obsludze, no i cieplutkie.

Teraz juz tylko zostal problem wyboru koszyczka:evil_lol:. Oktawia zapodala dwa rodzaje. takie z dziurkami na dole i bez dziurek (na szczeniaki). Mysle, ze bez dziurek jest lepsze w razie nocnego siu itd. Ale mam problem...:lol::lol::lol:

Posted

Jakie wspaniałe wiadomości!!!:multi:

Filipek lepiej trafić nie mógł!

Należy Mu sie taki wspaniały Dom. Jestem pewna, że odwdzięczy Wam się wielką miłością - pewnie już Was bardzo kocha!

Posted

[quote name='enia']
Dziewczyny Charly i Basia czy i kiedy jedziecie z Filipem do Warszawy na konsultacje okulistyczną?

dobre pytanie: kiedy?
sama jestem ciekwawa-Charly powie na pewno wieczorem!

Charly-to jeszcze Cię zaskoczę:oops::evil_lol:=widzę, że jest jakieś nocne siu:eviltong:: więc w tym posłaniu z nietoksycznego plastiku-łatwego do wyczyszczenia-możesz miec dry bed: to jest dla psów po operacjacj, sikających szczeniąt-z wierzchu jest suche nawet gdy jest zasikane a pod spodem (pod plastikowym posłaniem)-właśnie pod możesz ligninę położyc-te dziurki są praktyczne-no właśnie z myślą nawet o...siu:oops::evil_lol::

DRY BED:

A - jasny brąz
B- zielony
C- ciemny szary
D- szafirowy

http://drybed.pl/

zamawia się z metra: mówisz jaką chcesz wielkośc i kolor oraz jaką grubośc bo są różne, wspaniała rzecz! pierze się normalnie co 2 dzień-warto miec drugie wtedy na wymianę! w dotyku jak gołębi puch-coś fantasycznego!

P.S. ta kobitka z tej strony jest super;)te drybedy są sprowadzane z Wielkiej Brytanii

Posted

No nie wiem ciotki jak Wy , ale ja Filipka bym zapakowała do wypasionego łóżeczka ( jak dla joreczków):oops: z falbankami , mięciuteńką gąbką i takie różne kocyki i podusie atłasowe....w dużych ilościach- należy mu sie to po Krzyczkach.
na co mu plastikowe legowisko? ani to cieple ani przytulne....on ma kosteczki i sie tylko poobija.....;)

Posted

Wiec z ta Warszawą -zgramy wszystko z Basią, pozbieramy jakieś inne bidy i pojedziemy.

Filipek w sumie tylko na poczatku siusial w nocy. Byl bardzo zmeczony i duzo spal. Teraz juz nie.

Eniu, masz swietą racje. Koszyczek plastikowy zamowilam juz (wczoraj), ale do tego zamówilam takie małe wygodne łóżeczko (poduszkowe), które wcisne mu do koszyczka. Koszyczka nie będzie czuł, a widzę, że on lubi domek, bo sie czuje bezpiecznie. Oczywiscie są inne domki cale z materialu, ale mały nadal gubi skóre i wlosy:roll: (choc juz coraz to mniej), wiec taki plastyk jest optymalny. I masz racje Eniu co do tych jego kosteczek. Tak mu tam wymoszcze w srodku, ze nic nie bedzie czul. On zreszta juz teraz spi na poduszce. Jest taka duza, ze nie tylko dno koszyka zakrywa, ale i boki. I w ten sposob maly sie nie obija kostkami o koszyk.

Wiesz Eniu, czujesz tego Filipka jakbys go miala przy sobie. Fajnie, ze mały ma taką fajną ciocię;)

Ale tak generalnie, człowiek by pomyslał, ze to przeciez tylko pies jest....
A on rzeczywiscie sobie wybiera. Siedzi tam gdzie jest b. miekko, b. cieplo i wygodnie. Jedzonko wybiera to najsmakowitsze i lubi siedziec w czystym. widzę to i naprawdę dochodzi do mnie, co te psy muszą wycierpiec. W tych schronach i nie tylko. Lubią biedaki wygodę jak i my

Posted

bo ciotka Oktawia to praktyczna kobieta jest , jak ma dwa takie małe łobuziaki to już nabrała wprawy :p
aaaaa wyczytałam gdzieś , że ma zamiar czyścić fugi w kaflach na podłodze szczoteczką do zębów!!!!!! :evil_lol: po małych zasrańcach......:lol:
Charly także uważaj......kolejny as w rękawie....

Posted

nie. no Filip jest juz w domu. ale przeciez jest na watku juz w domku.
myslalam, ze tytuł powinien zostac dla lepszego rozpoznania.
ale ja to nie wiem, jak Wy sobie to tu macie.

Emilio doszly twoje pieniazki (70 zl). Udałam na super lezanke:loveu:Dzieki