Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 828
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panienkabubu napisał(a):
Proszę o pomoc, potrzebuję wyniki:

BOG VI - Posokowiec Bawarski - FIGO Koguci Pazur

tak przynajmniej wynika z fotek na stronie ZK Łódź :)

Posted

Dzidtka_Gl napisał(a):
czy ktoś posiada zdjęcia z niedzieli z BIS szczeniąt - lhasaczek który był to :loveu: DREAM COMES TRUE z Czańca :loveu:
lub z BIS juniorów - lhasaczek, który jedyny wyszedł z grupy IX to
:loveu: FOUR-FOOTED FRIEND z Czańca :loveu:

jutro prześlę linka na zdjęcia z wyborów też szczeniąt z niedzieli

Posted

dzodzo napisał(a):
i ja tez byłam i widziałam dzisiaj psiaki mimo średnio sprzyjającej pogody
wstawiam kilka fot z ringu dobermanów (;)dla dobermaniaków)ja się nie mogłam napatrzeć i odkleić

Dzięki wielkie za zdjęcia dobermanow :loveu:

Masz ich więcej ??

Posted

A teraz chyba przyszedł czas na chwile krytyki ..

po 1- dlaczego katalog składał analfabeta ? Czy tak duzym problemem jest napisanie prawdłowo imion psów wraz z przydomkami? + To samo jesli chodzi o rodziców? Ja osobiscie dość długo musiałam sie zastanawiac na tworami typu- Intchmch.......... - w miejscu kropek było imie oraz przydomek psa- pisane razem sklejone z tytułami ; imię i przydomek mojej suki pisany naprzemiennie małmi i duzymi literami - :crazyeye:- jesli tak ma wyglądac katalog na wystawie to ja dziekuję, postoje.

2. Czy naprawde, ale to naprawde, nie da sie na ring wysłac obsługi która chociaż troche wie co ma robic? Jesli sekretarz piesze jak kura pazurem, do tego nie zakresla wniosków wcale- lub zakresla jak leci -( polecam poczytac temat wystawy w chartach afganskich) - to zakrawa to o kpinę. Zarówno z sędziego, jak i z nas wystawców.
A tłumacz? Czy jezyk angielski jest az tak egzotyczny ze jako tłumacz wystepuje osoba z wiedzą na poziomie szkoły podstawowej- na dodatek całkowiecie nieobeznana z podstawowym słownictwem kynologicznym? Osoba która na każdy komentarz sedziego np. o żuchwie (lower jaw) - dyktowała "szczęka powinna być niżej" - ZGROZA !!!!!!

3. Sekretariat - Jest u mnie pies mieszkajacy na węgrzech - a wegrzy maja w zwyczaju wpisywanie wyników wystaw w rodowód. I poszłam z kartą do sekretariatu gdzie była jedna młoda dziewczyna, wywaliła na mnie wielkie oczy, całkiem nie wiedziała o co mi chodzi - kazała poczekac i .. wróciła 20 min pozniej mówiąc ze teraz nikogo nie ma kto to moze zrobic, a ona nie wie gdzie sa pieczątki i mam wrócic za 3 godziny - no luuuuuuuuuuuuuudzie.

Serdecznie pozdrawiam o/Łodz - wystawa jak zawsze dla nas szczęsliwa ( zreszta ja w Łodzi urodzona, inaczej być nie może :loveu:) - ale takiej kaszany na ich wystawie nie widziałam nigdy - mam nadzieje ze to jednorazowy wypadek przy pracy :mad:

ps. Trawe na ringu gdzie były charciki włoskie tez można było skosic - wsrod kwitnacych mleczy i stokrotek psy wgladaja uroczo- biegaja niespecjalnie ...

Posted

Ah, no i ma ktoś sporty psie ufocone? :roll:

Karenina mam nadzieję, ze to jednorazowa wpadka co do obsługi... Nie wiem czemu takich laików zatrudnili...

Posted

Karilka napisał(a):
Karenina mam nadzieję, ze to jednorazowa wpadka co do obsługi... Nie wiem czemu takich laików zatrudnili...

Bo nie było innych... ;)

Posted

Karilka napisał(a):
Polna a w przyszłym roku lub we wrześniu na wystawie będą inni?:roll:
Albo nawet ci sami tylko już MĄDRZEJSI, lepsi?:roll:

Cięzko powiedzieć, ja mam np. problemy z ładnym pisaniem, a robiłam za sekretarza. :eviltong: Mam nadzieje, ze we wrześniu będe gospodarzem.

Duża część ludzi nie znała się na tym w ogóle. :shake:

Posted

Polna a nie możecie wręczyć każdemu kto ma być jako tłumacz albo sekretarz taki mini słowniczek po ang gdzieś nawet tutaj na dgm krąży każdy na pewno by sie z nim zapoznał i choć trochę podszkolił :)