Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 828
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pinczerka napisał(a):
Powiem tak. Sędzina, która oceniała corgi była moim zdaniem nie sprawiedliwa. ładniejsze psy wyjechały bez sukcesów, te mniej urodziwe wzięły najlepsze zwycięstwa....

Ciekawe spostrzeżenie. Rasę w pembrokach wzięła ta sama suczka co w Legionowie (z klasy młodzieży ), a najlepszą dorosłą suką w rasie została suka która chyba na 5 lub 6 kolejnych wystawach dostawała BOB lub przynajmniej NDSwR. Pewnie większość sędziów nie ma pojęcia jak corgi powinien wyglądać

Posted

i ja tez byłam i widziałam dzisiaj psiaki mimo średnio sprzyjającej pogody
wstawiam kilka fot z ringu dobermanów (;)dla dobermaniaków)ja się nie mogłam napatrzeć i odkleić

Posted

My też zaszaleliśmy :evil_lol:

Chilli - Ocena doskonała, lok. I, Zw.Mł, NJwR :)))

Jak się komuś w obiektyw tollery rzuciły to dawajcie śmiało ;)

Jeśli mowa o budkach, to też firma EWJUL miała - w 3 rozmiarach, cena średniego to 180zł. Pytałam się - będą za tydzień w Płocku. Te budki mają też zaczepy na śledzie, żeby pies się nie wybrał na spacer z klatką.

Posted

Nie czekałam na BISy. Zostałam z myślą, że może jednak wyjdziemy, ale dałam sobie spokój, za dużo czekania, a i tak pewnie byśmy nic nie zawojowali :)

Posted

Wczoraj moje psy były sędziowane przez włoskiego sędziego Guffanti Gianni. Sedzia bardzo miły,dokładny, spokojny,ale powolny. Panie na ringu, których zadaniem była pomoc nie miały bladego pojęcia , co robić. Zamiast pomagać zrobiły straszne zamieszanie. Po mojej zwróconej uwadze, że nie wiadomo , który pies był drugi, bo sędzia nie ustawił, dobiegło,,warknięcie"od stolika, że przecież stoję tyłem , to nie widzę. No właśnie , tylko dlaczego tyłem, nie powinno być przodem?do psów.Tłumaczka miała poważne kłopoty ze zrozumieniem myśli sędziego i wychodziło, że pies ogólnie do d...y a ocena doskonała.Jednym słowem na ringu zamieszanie , sędzia wygania psy z ringu, panienki każą wchodzić. Nikt nic nie wie a czas leciał.O 16 szczęśliwie zakończyło się sędziowanie na ringu 8. Byliśmy naprawdę ostatnim ringiem.

Posted

madziorek to pudel Królewski. Toy jest maleńki. Taki jak yorczek;).

dzodzo Ty stałaś przy dobkach?
Ja przy chyba całych suczach stałam. Potem mnie wyciągneli bo bym sie nie odkleiła od tego ringu....:roll: BlackSheWolf może wrzuci zdjęcia jakieś...:lol:

Posted

Karilka napisał(a):
madziorek to pudel Królewski. Toy jest maleńki. Taki jak yorczek;).

Ups... coś mi się zatem pokopało... Przyznam szczerze, że na Pudlach się nie znam... Już zmieniam... Dziękuję za lekcję... ;-)

Posted

A ja sie na stawkę bokserów nie doczekałam, szkoda ... Jak wystawa w Rzeszowie to wszyscy chcą wsio wiedzieć,w druga stronę to jednak nie działa.

Posted

Atik napisał(a):
A ja sie na stawkę bokserów nie doczekałam, szkoda ... Jak wystawa w Rzeszowie to wszyscy chcą wsio wiedzieć,w druga stronę to jednak nie działa.

Nie marudź, bo ja się kilka (naście) postów wcześniej pytałam czy chcesz jeszcze boksery to mogę zrobić Ci skan i wysłać na maila - tylko żebys podała mi go na PW.
Pzdr

dokładnie tutaj się pytałam
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10079710#post10079710

Posted

Karilka napisał(a):

dzodzo Ty stałaś przy dobkach?
Ja przy chyba całych suczach stałam. Potem mnie wyciągneli bo bym sie nie odkleiła od tego ringu....:roll: BlackSheWolf może wrzuci zdjęcia jakieś...:lol:

oj ja cie nie odciagalam od dobermanow :evil_lol:
a no wrzuce fotki :D wrzuce :)

Posted

bety, nie marudzę, stwierdzam fakt, bo o stawkę prosiłam wczoraj, kiedy wklejane były stawki niedzielne. Ja nie siedzę non stop na necie - wybacz.

majka127 , dziękuję :) , Śnieżynka już mi podsyła - dzięki Śnieżynko :)

Posted

A czy ja moge prosic staweczke Petit Basset Griffon Vendeen'ow??
Byly w sobote ( VI grupa ) zdaje sie, ze 3 sztuki ;)

Gratulacje dla wszystkich zadowolonych :multi:

Posted

Atik napisał(a):
bety, nie marudzę, stwierdzam fakt, bo o stawkę prosiłam wczoraj, kiedy wklejane były stawki niedzielne. Ja nie siedzę non stop na necie - wybacz.

majka127 , dziękuję :) , Śnieżynka już mi podsyła - dzięki Śnieżynko :)

Oj marudzisz, marudzisz - ja też nie siedzę non stop w necie i wczoraj po podróży zmęczona jak prosiłaś o stawkę to dawno już spałam. Stąd moje pytanie dzisiaj. A wystarczyło cofnąć się kilka stron wcześniej a nie się obrażać, że nikt nie chce podać stawki.
Pzdr

PANGEA napisał(a):

PSY
Klasa pośrednia
HABILE HAROLD REWELACJA Z GALICJI

SUKI
Klasa otwarta
PUSSY CAT Z MINONSKE PODKOVY

W katalogu tylko te dwa są wypisane (chyba że ja coś nie widzę).
Pzdr

Posted

PANGEA napisał(a):

były dwie :)

psy pośrednia

suki otwarta
PUSSY CAT Z MIMONSKE PODKOVY

oj każdy może czasem pomarudzić :D

Posted

bety napisał(a):
PSY
Klasa pośrednia

SUKI
Klasa otwarta
PUSSY CAT Z MINONSKE PODKOVY

W katalogu tylko te dwa są wypisane (chyba że ja coś nie widzę).
Pzdr

Śnieżynka napisał(a):
były dwie :)

psy pośrednia

suki otwarta
PUSSY CAT Z MIMONSKE PODKOVY

Dziekuje baaaardzo
Widac mnie sie cos pomylilo.

Posted

majka127 napisał(a):
Wczoraj moje psy były sędziowane przez włoskiego sędziego Guffanti Gianni. Sedzia bardzo miły,dokładny, spokojny,ale powolny. Panie na ringu, których zadaniem była pomoc nie miały bladego pojęcia , co robić. Zamiast pomagać zrobiły straszne zamieszanie. Po mojej zwróconej uwadze, że nie wiadomo , który pies był drugi, bo sędzia nie ustawił, dobiegło,,warknięcie"od stolika, że przecież stoję tyłem , to nie widzę. No właśnie , tylko dlaczego tyłem, nie powinno być przodem?do psów.Tłumaczka miała poważne kłopoty ze zrozumieniem myśli sędziego i wychodziło, że pies ogólnie do d...y a ocena doskonała.Jednym słowem na ringu zamieszanie , sędzia wygania psy z ringu, panienki każą wchodzić. Nikt nic nie wie a czas leciał.O 16 szczęśliwie zakończyło się sędziowanie na ringu 8. Byliśmy naprawdę ostatnim ringiem.

hmmm... a ile to psów miał ów sędzia do oceny?? Pierwszego dnia 91 a drugiego 82 :roll: Czy to nie lekka przesada? To i tak cud, że skończyliście tak wcześnie.
Czyżby ocena psa nie była zadawalająca??

Posted

Ja chciałam powiedzieć tylko, że przepraszam wszystkich za byki w kartach z ringu drugiego. ;) Jako, że napisałam dobrze, a potem jeszcze pytałam o ten nieszczęsny tułów i wyszedł tłów. :shake:

Ogólniew bardzo miło się pracowało. :cool3:

Posted

GRATULACJE DLA dożyc MARGO I FRANKI Z Marcyporęby za piękne występy w łODZI i jeszcze piękniejsze wyniki ,dziewczyny jesteście WSPANIAłE!!!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: