madziorna Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='pierozek_monika']Śnieżynka napisała Obsada sędziowska to trochę co innego niż plan sędziowania o który pyta Śnieżynka No to ja się nie znam... :oops: Quote
SugarBaby Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Dzwoniłam wczoraj do ZK/ Łódź i dowiedziałam się że katalogu przedwystawowego nie będzie, ponieważ jest to wbrew regulaminowi. Ciekawe... :roll: Życzę wszystkim powodzenia ;) Quote
MARS Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Według mnie decyzja słuszna, bo sędziowie nie mają w ten sposób dostępu do katalogu przed wystawą. No i ma się niespodziankę kogo się spotka ;-) Quote
Karilka Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 No dobra. To KTO i którego dnia jedzie na wystawe? Ja będe. Nie wiem którego dnia ale będe;). Moze razy sie uda ale raczej wątpie. Mam pytanie. Czy jeśli mam psa, którego nie chce wystawiać a potrzebuje wziąć to jest za niego jakaś opłata czy coś? Quote
Błyskotka Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 W sumie to czy oddział udostępni spis zgłoszonych psów to jest jego dobra wola ale ja w tym nie widzę nic złego. Wręcz jest to czasem potrzebne :lol:. Quote
panienkabubu Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Ja bym tylko pragnęła plan sędziowania, tzn. o której godzinie wchodzi dana rasa.. I to mi wystarczy :-) Quote
MARS Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 I tak trzeba być od początku bo rejestracja psów tylko przed rozpoczęciem wystawy :( Quote
panienkabubu Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 MARS napisał(a):I tak trzeba być od początku bo rejestracja psów tylko przed rozpoczęciem wystawy :( Aj tam... gadanie :cool3: Quote
KaRa_ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Nam potwierdzenie doszło no i mamy numerek 88 :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Karilka Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 KaRa będziesz? Oj cza sie spotkać przed zlotem;). Quote
KaRa_ Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Karilka napisał(a):KaRa będziesz? Oj cza sie spotkać przed zlotem;). bede bede;) Quote
lidush Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Na prośbę Ewy, która jest organizatorem clinic 20/20 w Łodzi zamieszczam info. Witajcie Planuje zorganizowanie kolejnego OPTIGEN 20/20 CLINIC, przy okazji wystawy w Łodzi. Bede obecna na wystawie w sobote i niedziele. Bedziemy znowu pobierac i wysylac krew psow na badania genetyczne do USA. Krew moze byc pobrana na miejscu (podczas wystawy w Łodzi) lub dowieziona. Dowieziona krew musi byc pobrana w probowke typu EDTA anti-coagulant (z liliowym korkiem), przez veta, przez niego tez oznakowana, nie wczesniej niz 3 dni przed wystawa. Pobrane powinno zostac min 1ml krwi. Ceny badan zaleza od rasy i testu, od ceny podanej ponizej dla konkretnych ras prosze odjac 25% za udzial w naszym 20/20 clinic w Łodzi. Koszty wysylki to okolo 40zl, veta na miejscu okolo 15zl. W razie dowiezienia probowek koszt veta na miejscu to 5zl (potrzebne opakowania itd). Nie ma ograniczen wiekowych, kazdy pies, nawet szczeniak moze zostac zbadany. Na miejscu w Łodzi bedzie mozliwosc zaplaty za badanie gotowka, potem pieniadze zostana przekazane do OptiGen z karty VISA. Nie ma potrzeby wypelniania i drukowania formularzy online, to co ja musze miec to kopia rodowodu psa i dane wlasciciela (i tak musze to sama wprowadzic online aby dokonac zaplaty z karty VISA). Mam nadzieje ze jak najwiecej odpowiedzialnych hodowcow skorzysta z tej okazji aby przebadac swoje psy. Osoba kontaktowa: Ewa Łukasik komorka: 0693 212221 tel: 081 5848301 mail: ewabajka45@wp.pl Pozdrawiam Ewa Never Never Land Border Collies Poland http://www.bordercollie.pl Ponizej informacje jakie badania i dla jakich ras sa dostepne i w jakiej cenie. Wiecej info na temat konkretnych chorob i testow na stronie http://www.optigen.com *Jakie badania sa dostepne dla konkretnych ras: American Cocker Spaniels - OptiGenR PFK test & prcd-PRA test American Eskimo Dogs - OptiGenR prcd-PRA test Australian Cattle Dogs - OptiGenR prcd-PRA test Australian Shepherds - OptiGenR CEA/CH test Australian Stumpy Tail Cattle Dogs - OptiGenR prcd-PRA test Basenjis - OptiGenR PK test Border Collies - OptiGenR CEA/CH & CL tests Briards - OptiGenR CSNB test Bullmastiffs - OptiGenR Dominant PRA test Cardigan Welsh Corgis - OptiGenR rcd3-PRA test Chesapeake Bay Retrievers - OptiGenR prcd-PRA test Chinese Cresteds - OptiGenR prcd-PRA test Dachshunds - OptiGenR NARC test Doberman Pinschers - OptiGenR NARC test English Cocker Spaniels - OptiGenR prcd-PRA test English Springer Spaniels - OptiGenR PFK test Entlebucher Mountain Dogs - OptiGenR prcd-PRA test German Shorthaired Pointers - OptiGenR CD test Irish Setters and Irish Red & White Setters - OptiGenR CLAD & rcd1-PRA tests Labrador Retrievers - OptiGenR prcd-PRA & NARC tests Lancashire Heelers - OptiGenR CEA/CH test Mastiffs - OptiGenR Dominant PRA test Miniature Poodles - OptiGenR prcd-PRA test Miniature Schnauzers - OptiGenR Type A-PRA test Newfoundlands - OptiGenR Cystinuria test Nova Scotia Duck Tolling Retrievers - OptiGenR prcd-PRA test Portuguese Water Dogs - OptiGenR prcd-PRA test Rough Collies - OptiGenR CEA/CH test Samoyeds - OptiGenR XL-PRA test Shetland Sheepdogs - OptiGenR CEA/CH test Siberian Huskies - OptiGenR XL-PRA test Sloughis - OptiGenR rcd1a-PRA test Smooth Collies - OptiGenR CEA/CH test Toy Poodles - OptiGenR prcd-PRA test *Jakie sa ceny tych badan: Test List and Pricing CD - Cone Degeneration -- $160 German Shorthaired Pointer CEA/CH - Collie Eye Anomaly/Choroidal Hypoplasia -- $180 Australian Shepherd Border Collie Lancashire Heeler Rough Collie Shetland Sheepdog Smooth Collie **(Litter rate pricing -- $120/pup -- see requirements) CL - Neuronal Ceroid Lipofuscinosis -- $95 Border Collie CLAD - Canine Leukocyte Adhesion Deficiency -- $135 (CLAD/PRA Combo -- $200) Irish Setter Irish Red & White Setter CSNB - Congenital Stationary Night Blindness -- $135 Briard Cystinuria -- $80 Newfoundland Narcolepsy -- $130** Dachshund Doberman Pinscher Labrador Retriever (NARC/PRA Combo testing for Labradors ONLY -- $260) **(Litter rate pricing -- $104 for each pup -- see requirements) PFK - Phosphofructokinase Deficiency -- $80 American Cocker Spaniel English Springer Spaniel PK - Pyruvate Kinase Deficiency -- $80 Basenji Seven Progressive Retinal Atrophies prcd-PRA -- $195** American Cocker Spaniel American Eskimo Dog Australian Cattle Dog Chesapeake Bay Retriever Chinese Crested English Cocker Spaniel Entlebucher Mountain Dog Labrador Retriever (NARC/PRA Combo testing for Labradors ONLY -- $260) Miniature Poodle Nova Scotia Duck Tolling Retriever Portuguese Water Dog Toy Poodle **Litter rate pricing -- $135 for each pup (see requirements) Dominant PRA -- $120 (English) Mastiff Bullmastiff rcd1-PRA -- $120 (CLAD/PRA Combo -- $200) Irish Setter Irish Red & White Setter rcd1a-PRA -- $80 Sloughi rcd3-PRA -- $80 Cardigan Welsh Corgi Type A PRA -- $160** Miniature Schnauzer **Litter rate pricing -- $128 for each pup (see requirements) XL-PRA -- $150** Samoyed Siberian Husky **Litter rate pricing -- $120 for each pup (see requirements) Quote
pierozek_monika Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 szukam współpasażera na niedzielę, z okolic Sosnowca. Info proszę na pw Quote
wiktorziolo Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Szukam transportu dla jednej osoby na sobotę z okolic Lublina, Janowa Lubelskiego Kontakt PW Quote
panienkabubu Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 PLAN SĘDZIOWANIA NA SOBOTĘ http://www.fcg.com.pl/zkwp/images/pliki/sobotaweb.doc1.doc Quote
Guciek Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Mi nie działa ten link. Podam te ze strony :) SOBOTA NIEDZIELA Quote
MARS Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Może mi ktoś powiedzieć czy psiaki które pojawiły się na liście ringowej a których nie ma na liście przyjętych psów, to są psiaki przyjęte wyjątkowo po terminie przyjmowania zgłoszeń i ustaleniu listy przyjętych psów, czy też są to psiaki które były zgłoszone wcześniej tylko gdzieś te psiaki umknęły. I czemu mają tak wysokie numery w porównaniu z tymi co są na liście psów przyjętych? Quote
Matakia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Mam wolne 2 miejsca w pokoju 4-os. na nocleg 2/3 maja - przy samej wystawie (na św. Teresy)- nie nocowałam tam dotąd, słyszałam że warunki przeciętne, ale postanowiłam się skusić ze względu na miejsce. Kto był w Aleksie może wypowie swoją opinię. Cena 50 zł/osoby - wolne 2 miejsca. GG 1017550 Mam 3 psy, więc raczej osoby bez psów lub z mniejsza ich ilością ;) Quote
panienkabubu Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Bernardyny po 14-tej :evil_lol: upadli na głowę:evil_lol: W taki upał (który ma być niedzielę) tyle czekania?:watpliwy: psy mi umrą na zawał:watpliwy: Wiem wiem, pamiętam. Mam nadzieję, że organizatorzy pomyślą o wodzie wszechdostępnej :modla: Bo nie mam baniaka 30 litrowego, żeby zabrać ze sobą :evil_lol: Quote
BlackSheWolf Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 lepszy upal niz deszcz ;) w zeszlym roku padalo w maju... wrr... Quote
katik Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 BlackSheWolf napisał(a):lepszy upal niz deszcz ;) w zeszlym roku padalo w maju... wrr... w zeszłym roku była ładna pogoda, chyba ze drugiego dnia, jak mnie nie było :eviltong: A troche deszcz mógłby pokrobić, bo wtedy Magia robi sie fajnie puszysta. :lol: Quote
Recommended Posts