Jump to content
Dogomania

Porto - 2a EC Nat da EXPONOR i 68a EC Int do Norte

Recommended Posts

Posted

My sezon wystawowy rozpoczelismy dwiema wystawami w Porto w Portugalii 19-20 stycznia. Pierwszy dzien sedziowal bardzo mily sedzia ze Szwecji Bo Skalin, drugi leniwy rusek Eugene Kuplyaskas.
Jezeli chodzi o osiagniecia wystawowe to nie mamy sie czym pochwalic, ale ze bardzo milo spedzilam czas i jestem bardzo zadowolona z psow to ta wlasnie radoscia chce sie podzielic :)
Shaq byl w oba dni 2 na 2 psy w stawce, natomiast Linda po raz pierwszy w klasie otwartej (5 dni temu skonczyla 2 lata) w stawce 10 suk nie weszla na lokate. Smutno mi, bo oba pokazywaly sie pieknie. Zycie to nie je-bajka :)
Ale pora na fotorelacje z opisami (zdjecia jak zwykle marne, ale coz).

Dojechalismy na teren wystawy, ktora jak zwykle byla w halach centrum wystawienniczego

ale najpierw po drodze minelismy taka ladna fontanne

Myslalam, ze bede z najodleglejszego zakatka Europy, a jednak nie :)

Pierwszego dnia sedziowal Bo Skalin - bardzo mily, lubi jak psy na niego skacza z milosci do ludzi, starsznie sie cieszyl jak skoczyl na niego bullmastif :)

Posted

Shaq pokazywal sie bardzo dzielnie, pomimo ze nie cwiczylismy (w ringu obok sedziowala Dorota Witkowska :) p. Sliwka nei dojechal)

ale niestety przegral z tym psem (na zywo wyglada lepiej, choc pokazuje sie tak jak na zdjeciu - chlopak marnie mi go do zdjecia ustawil)

Potem zmylismy sie nad ocean, bo koncu to psy sa na wystawie najwazniejsze :)

Posted

Drugiego dnia sedziowal E. Kuplyaskas - raczyl czasem spojrzec na psy, szanownie zaznaczyl w opisie Shaqa 1 miejsce na 9 do wpisu, ze jest kompaktowy, natomiast jego zdaniem Linda ma uszy na niewlasciwym miejscu. To co - na tylek mam jej przeszczepic? Rozne dziwne rzeczy slyszalam, ale takiej glupoty to jeszcze nie. Za te kase (na ruskie warunki na pewna tez nie mala, to mogl sie gosc postarac) :twisted:

Staffgold Black Lord i D´Spain F/N Yakuza

Jak twierdzi Vicente Albero - "Black Lord to pies, w ktorym jest obecnie zakochany, na dlugich lapach, ale ze swietna glowa. Jego nowa milosc" :)

i psy o CAC

Obie wystawy wygral ten piesek - D´Spain F/N Yakuza el Doradostaff, z tego co dobrze zrozumialam to chyba wygral tez grupe, ale nie jestem pewna, bo yo poco poco espanol, a they a little english, pero/so ....

Posted

Kupilismy pileczki, poszukalismy znajomych i zwinelismy sie do domu :)
Po drodze (jak zwykle) widzielismy bociany. Stada. Latajace, czyli bede podrozowac. Znow :)

Tzn ja widzialam, bo Shaq na chwile zajal inna miejscowke

Podczas, gdy Linda byla na swojej stalej

W sumie to Portugalia bardzo mi przypomina Polske, od 15 lat niewiele sie tam zmienio. I te same klimaty :)

Posted

Wracajac zachaczylismy o Sanktuarium w Fatimie

Linda przysiadla na chwile i szepnelysmy slowko, zeby jej uszy wrocily na miejsce :)

No i pstryknelismy sobie fotke, ale widac gdzie psy ja maja :)

Posted

Cudnie! Jak zwyle zresztą, a my tu w środku zimy mamy jesień. Szaro buro i ponuro.Śniegu ni ma gdzie ta zima.
Wracajac do Lindy czy Pan sedzia powiedział gdzie te uszy mają w końcu być skoro tam gdzie są teraz to niedobrze;)?

Posted

forgeta napisał(a):
czy Pan sedzia powiedział gdzie te uszy mają w końcu być skoro tam gdzie są teraz to niedobrze;)?

niestety nei powiedzial
ale zastanawiam sie czy w ogole wie, gdzie maja byc uszy :cool3:
mam jednak nadzieje jednak, ze uszy zostana tam gdzie sa, a opatrznosc bedzie czuwac nad sedzia ... choc moze wjego wieku to juz mu nic nie pomoze :cool1:
a wczoraj mielismy 25 stopni, jednak to co mi sie tu najbardziej podoba, to fakt, ze jest sucho, jesli pada to w nocy na ogol :)

Posted

strumyk napisał(a):
niestety nei powiedzial
ale zastanawiam sie czy w ogole wie, gdzie maja byc uszy :cool3:
mam jednak nadzieje jednak, ze uszy zostana tam gdzie sa, a opatrznosc bedzie czuwac nad sedzia ... choc moze wjego wieku to juz mu nic nie pomoze :cool1:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: dobre :D mnie się tam zawsze wydawało, że uszy mają być na głowie... ale kto wie :razz:
strumyk napisał(a):

a wczoraj mielismy 25 stopni, jednak to co mi sie tu najbardziej podoba, to fakt, ze jest sucho, jesli pada to w nocy na ogol :)

:mad: a nas tam nie ma! moje psy mają dość tej pogody, ja zresztą też! że nie wspomne o robotnikach w domu :roll: