strumyk Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 My sezon wystawowy rozpoczelismy dwiema wystawami w Porto w Portugalii 19-20 stycznia. Pierwszy dzien sedziowal bardzo mily sedzia ze Szwecji Bo Skalin, drugi leniwy rusek Eugene Kuplyaskas. Jezeli chodzi o osiagniecia wystawowe to nie mamy sie czym pochwalic, ale ze bardzo milo spedzilam czas i jestem bardzo zadowolona z psow to ta wlasnie radoscia chce sie podzielic :) Shaq byl w oba dni 2 na 2 psy w stawce, natomiast Linda po raz pierwszy w klasie otwartej (5 dni temu skonczyla 2 lata) w stawce 10 suk nie weszla na lokate. Smutno mi, bo oba pokazywaly sie pieknie. Zycie to nie je-bajka :) Ale pora na fotorelacje z opisami (zdjecia jak zwykle marne, ale coz). Dojechalismy na teren wystawy, ktora jak zwykle byla w halach centrum wystawienniczego ale najpierw po drodze minelismy taka ladna fontanne Myslalam, ze bede z najodleglejszego zakatka Europy, a jednak nie :) Pierwszego dnia sedziowal Bo Skalin - bardzo mily, lubi jak psy na niego skacza z milosci do ludzi, starsznie sie cieszyl jak skoczyl na niego bullmastif :) Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Shaq pokazywal sie bardzo dzielnie, pomimo ze nie cwiczylismy (w ringu obok sedziowala Dorota Witkowska :) p. Sliwka nei dojechal) ale niestety przegral z tym psem (na zywo wyglada lepiej, choc pokazuje sie tak jak na zdjeciu - chlopak marnie mi go do zdjecia ustawil) Potem zmylismy sie nad ocean, bo koncu to psy sa na wystawie najwazniejsze :) Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 A ten maly gowniarz vel krolewicz Shaq w ogole nie szanuje starszej siostry A siostra juz ma 2 lata i jest czasami stateczna panna :) Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Bo ten maly 7-m-czny chlystek to ma pstro w glowie, tylko pstro :) Widzielismy rafinerie w Porto i latarnie i duuze fale Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Drugiego dnia sedziowal E. Kuplyaskas - raczyl czasem spojrzec na psy, szanownie zaznaczyl w opisie Shaqa 1 miejsce na 9 do wpisu, ze jest kompaktowy, natomiast jego zdaniem Linda ma uszy na niewlasciwym miejscu. To co - na tylek mam jej przeszczepic? Rozne dziwne rzeczy slyszalam, ale takiej glupoty to jeszcze nie. Za te kase (na ruskie warunki na pewna tez nie mala, to mogl sie gosc postarac) :twisted: Staffgold Black Lord i D´Spain F/N Yakuza Jak twierdzi Vicente Albero - "Black Lord to pies, w ktorym jest obecnie zakochany, na dlugich lapach, ale ze swietna glowa. Jego nowa milosc" :) i psy o CAC Obie wystawy wygral ten piesek - D´Spain F/N Yakuza el Doradostaff, z tego co dobrze zrozumialam to chyba wygral tez grupe, ale nie jestem pewna, bo yo poco poco espanol, a they a little english, pero/so .... Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Kupilismy pileczki, poszukalismy znajomych i zwinelismy sie do domu :) Po drodze (jak zwykle) widzielismy bociany. Stada. Latajace, czyli bede podrozowac. Znow :) Tzn ja widzialam, bo Shaq na chwile zajal inna miejscowke Podczas, gdy Linda byla na swojej stalej W sumie to Portugalia bardzo mi przypomina Polske, od 15 lat niewiele sie tam zmienio. I te same klimaty :) Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Wracajac zachaczylismy o Sanktuarium w Fatimie Linda przysiadla na chwile i szepnelysmy slowko, zeby jej uszy wrocily na miejsce :) No i pstryknelismy sobie fotke, ale widac gdzie psy ja maja :) Quote
strumyk Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 A pogoda caly czas dopisywala. Wiosna sie zaczela, a wyjazd naprawde fajny (turystycznie) :) I na koniec stawka - 21 staffikow Quote
Asztir Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Strumyk świetna relacja!!! fajne zdjęcia a jescze lepsza zabawa jak widać! ach zazdroszczętych widoków i tego oceanu! :loveu::cool3: Quote
IMMNESS Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Świetna fotorelacja, ale to JAK ZWYKLE! ;) Quote
forgeta Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Cudnie! Jak zwyle zresztą, a my tu w środku zimy mamy jesień. Szaro buro i ponuro.Śniegu ni ma gdzie ta zima. Wracajac do Lindy czy Pan sedzia powiedział gdzie te uszy mają w końcu być skoro tam gdzie są teraz to niedobrze;)? Quote
strumyk Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 forgeta napisał(a):czy Pan sedzia powiedział gdzie te uszy mają w końcu być skoro tam gdzie są teraz to niedobrze;)? niestety nei powiedzial ale zastanawiam sie czy w ogole wie, gdzie maja byc uszy :cool3: mam jednak nadzieje jednak, ze uszy zostana tam gdzie sa, a opatrznosc bedzie czuwac nad sedzia ... choc moze wjego wieku to juz mu nic nie pomoze :cool1: a wczoraj mielismy 25 stopni, jednak to co mi sie tu najbardziej podoba, to fakt, ze jest sucho, jesli pada to w nocy na ogol :) Quote
Asztir Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 strumyk napisał(a):niestety nei powiedzial ale zastanawiam sie czy w ogole wie, gdzie maja byc uszy :cool3: mam jednak nadzieje jednak, ze uszy zostana tam gdzie sa, a opatrznosc bedzie czuwac nad sedzia ... choc moze wjego wieku to juz mu nic nie pomoze :cool1: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: dobre :D mnie się tam zawsze wydawało, że uszy mają być na głowie... ale kto wie :razz: strumyk napisał(a): a wczoraj mielismy 25 stopni, jednak to co mi sie tu najbardziej podoba, to fakt, ze jest sucho, jesli pada to w nocy na ogol :) :mad: a nas tam nie ma! moje psy mają dość tej pogody, ja zresztą też! że nie wspomne o robotnikach w domu :roll: Quote
Sebastian Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Powiało ciepłem...Jak zwykle, relacja na światowym poziomie;) Dagmara pozdrawiam. Quote
Recommended Posts