Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

także uważam że teraz trzeba troche poczekać, dać czas aby się wzajemnie poznali . Z trudem się powstrzymuje zeby nie dzwonic , dzisiaj już sie kilka razy brałam telefon ale dopuściłam.. Poczekajmy :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Kubusia wszystko dobrze...na spacerki ładnie chodzi nawet dał się tak delikatnie wyczesać bo strasznie wychodzą mu włoski a za jakis czas kapiel go czeka bo troszke nieładnie pachnie...na poczatku troszke sie martwiłam bo nic nie pił ani nie jadł....z piciem juz jest dobrze ale nie chce suchej karmy jesc ale jak dałam mu troszke kiełbaski to wsuwał...teraz gotuje mu watrobke z kasza to mam nadzieje ze to zje...dzisiaj nawet ogonkeim zamerdał jak mama z pracy wróciła:-) to taki słodki staruszek... za jakis czas idziemy na działke z nim i moją suczką zeby sie "obwachali" i poznali lepiej bo w domku to tak troszke ciezko im idzie po prostu potrzeba czasu...na razie sa w osobnych pokojach

Posted

najlepiej je zapoznawaj na neutralnym terenie. W domu jest najtrudniej bo to terytorium Psotki. A co do apetytu to czesto psiaki w nowym domu nie chcą początkowo jesc ze względu na stres. Pamietaj zeby nie dawac za dużo naraz nowego jedzenia. Jesli Kuba nie bedzie dostawał nic innego to w końcu suchą karme zje kiedy zgłodnieje. Zwykle kiedy psy mają do wyboru inne jedzenie to niechętnie jedzą suchą karmę ;) i jak Kuba zasmakuje w gotowanym to mozesz sie spodziewac ze sie zupełnie obrazi na suche :)

Posted

_bubu_ napisał(a):
najlepiej je zapoznawaj na neutralnym terenie. W domu jest najtrudniej bo to terytorium Psotki. A co do apetytu to czesto psiaki w nowym domu nie chcą początkowo jesc ze względu na stres. Pamietaj zeby nie dawac za dużo naraz nowego jedzenia. Jesli Kuba nie bedzie dostawał nic innego to w końcu suchą karme zje kiedy zgłodnieje. Zwykle kiedy psy mają do wyboru inne jedzenie to niechętnie jedzą suchą karmę ;) i jak Kuba zasmakuje w gotowanym to mozesz sie spodziewac ze sie zupełnie obrazi na suche :)

Tak tak zapoznanie na zewnątrz.Niech się poznają i wejdźcie razem do domku.Nie powinno być problemów:)

Posted

Czesc małamała cieszę się, że Kuba jest z Wami :) Trzymam kciuki za wspólne zapoznanie :) W razie czego pamiętaj,że blisko mieszkam w w razie co zawsze moge pomóc :)

P.S To ja byłam u Was na wizycie przedadopcyjnej.

Posted

zapoznawanie pieskow idzie coraz lepiej:-) Kubuś juz sie chyba zaklimatyzował...wczoraj nawet tak z nienacka szczeknął sobie na dworku chociaz nikogo nie było w poblizu:-) jest bardzo grzeczny....sam nadstawia główke do głaskania

Posted

[quote name='małamała']Normalnie stał sie cud:-) Psotka nie szczeka na niego i Kubus chodzi sobie spokojnie po mieszkaniu...upatrzył sobie lodówke:-) bo dostał kawałeczek kiełbaski od mamy

brawo Psotka! :multi:
Kubuś łakomczuszek :lol:

Posted

naprawdę miło się to wszystko czyta :lol:
małamała byliście sobie widocznie z Kubą przeznaczeni ;)
dobrze, że są też wesołe wieści w tym tygodniu ..