_bubu_ Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 także uważam że teraz trzeba troche poczekać, dać czas aby się wzajemnie poznali . Z trudem się powstrzymuje zeby nie dzwonic , dzisiaj już sie kilka razy brałam telefon ale dopuściłam.. Poczekajmy :) Quote
małamała Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 u Kubusia wszystko dobrze...na spacerki ładnie chodzi nawet dał się tak delikatnie wyczesać bo strasznie wychodzą mu włoski a za jakis czas kapiel go czeka bo troszke nieładnie pachnie...na poczatku troszke sie martwiłam bo nic nie pił ani nie jadł....z piciem juz jest dobrze ale nie chce suchej karmy jesc ale jak dałam mu troszke kiełbaski to wsuwał...teraz gotuje mu watrobke z kasza to mam nadzieje ze to zje...dzisiaj nawet ogonkeim zamerdał jak mama z pracy wróciła:-) to taki słodki staruszek... za jakis czas idziemy na działke z nim i moją suczką zeby sie "obwachali" i poznali lepiej bo w domku to tak troszke ciezko im idzie po prostu potrzeba czasu...na razie sa w osobnych pokojach Quote
_bubu_ Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 najlepiej je zapoznawaj na neutralnym terenie. W domu jest najtrudniej bo to terytorium Psotki. A co do apetytu to czesto psiaki w nowym domu nie chcą początkowo jesc ze względu na stres. Pamietaj zeby nie dawac za dużo naraz nowego jedzenia. Jesli Kuba nie bedzie dostawał nic innego to w końcu suchą karme zje kiedy zgłodnieje. Zwykle kiedy psy mają do wyboru inne jedzenie to niechętnie jedzą suchą karmę ;) i jak Kuba zasmakuje w gotowanym to mozesz sie spodziewac ze sie zupełnie obrazi na suche :) Quote
Edi100 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 _bubu_ napisał(a):najlepiej je zapoznawaj na neutralnym terenie. W domu jest najtrudniej bo to terytorium Psotki. A co do apetytu to czesto psiaki w nowym domu nie chcą początkowo jesc ze względu na stres. Pamietaj zeby nie dawac za dużo naraz nowego jedzenia. Jesli Kuba nie bedzie dostawał nic innego to w końcu suchą karme zje kiedy zgłodnieje. Zwykle kiedy psy mają do wyboru inne jedzenie to niechętnie jedzą suchą karmę ;) i jak Kuba zasmakuje w gotowanym to mozesz sie spodziewac ze sie zupełnie obrazi na suche :) Tak tak zapoznanie na zewnątrz.Niech się poznają i wejdźcie razem do domku.Nie powinno być problemów:) Quote
peate Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 fajnie, że tak dobrze Wam idzie :lol: pomalutku, pomalutku i będzie coraz lepiej :kciuki: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Nie przestaję zaciskać kciuków! Ale jestem taka szczęśliwa, że Kuba trafił do takich wspaniałych ludzi :loveu: Quote
vena&vivi Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Czesc małamała cieszę się, że Kuba jest z Wami :) Trzymam kciuki za wspólne zapoznanie :) W razie czego pamiętaj,że blisko mieszkam w w razie co zawsze moge pomóc :) P.S To ja byłam u Was na wizycie przedadopcyjnej. Quote
krakowianka.fr Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 powodzenia w nowym domku i z kolezanka piesku! Quote
j3nny Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 dzien dobry Kubuniu :calus: i cala nowa Rodzino Kubunia:Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
_bubu_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 j3nny - dziękuję za kolejną wpłatę na długi Kubusia :multi::multi: :loveu::loveu: Quote
małamała Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 zapoznawanie pieskow idzie coraz lepiej:-) Kubuś juz sie chyba zaklimatyzował...wczoraj nawet tak z nienacka szczeknął sobie na dworku chociaz nikogo nie było w poblizu:-) jest bardzo grzeczny....sam nadstawia główke do głaskania Quote
Talcott Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Kochana Ciotka:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
_bubu_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 brawo Kubuś! :multi: brawo małamała ! :multi: ciesze się , że się powolutku układa. Szczeknięcie to dobry znak :razz: Quote
j3nny Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 malamala : a jak wam on sie widzi? zostanie? mozna cos prognozowac? bardzo bym chciala juz moc zaczac sie cieszyc z tego, ze Kuba ma dom Quote
małamała Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Kubus zostanie u nas...nie mialabym serca zeby go oddac:-) jeszcze tylko niech do konca sie zgraja z moją Psotka a bedzie oki!!!!! Quote
j3nny Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 :placz::placz::placz: to najlepsza rzecz jaka mi sie ostatnio przytrafila, dziekuje!!! Kubus badz mily dla nowej kolezanki:loveu: Quote
małamała Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Normalnie stał sie cud:-) Psotka nie szczeka na niego i Kubus chodzi sobie spokojnie po mieszkaniu...upatrzył sobie lodówke:-) bo dostał kawałeczek kiełbaski od mamy Quote
j3nny Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 nie wiem co mam powiedziec jestescie wszyscy aniolami :placz::placz::placz: Quote
_bubu_ Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='małamała']Normalnie stał sie cud:-) Psotka nie szczeka na niego i Kubus chodzi sobie spokojnie po mieszkaniu...upatrzył sobie lodówke:-) bo dostał kawałeczek kiełbaski od mamy brawo Psotka! :multi: Kubuś łakomczuszek :lol: Quote
peate Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 naprawdę miło się to wszystko czyta :lol: małamała byliście sobie widocznie z Kubą przeznaczeni ;) dobrze, że są też wesołe wieści w tym tygodniu .. Quote
vena&vivi Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 O Psotka nie szczeka :razz: a to duzy sukces bo ona wyszczekana babka:evil_lol: Quote
Recommended Posts