Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

_bubu_ napisał(a):
tylko ze z Kubkami wiążą się na pewno koszty - trzeba wyłozyć na nie pieniądze. No i ktoś musiałby się tym zająć..

To jakoś zrobimy zrzutę - ale może dług by się splaciło

Posted

_bubu_ napisał(a):
tylko ze z Kubkami wiążą się na pewno koszty - trzeba wyłozyć na nie pieniądze. No i ktoś musiałby się tym zająć..

ile cos takiego kosztuje orientacyjnie? pomysl bardzo mi sie podoba, sama chcialabym miec taki kubeczek

Posted

Kubuś dzisiaj spacerował....człap..człap..
Nawet machnął ogonkiem na mój widok...
Miła p.doktor która miała dyżur zalecałaby jednak ostrożność w kontaktach Kubusia z dziecmi...Wspominała dwa,niegrożne na szczęście incydenty...
Nie dopytałam tylko czy to historie stare,czy aktualne..?
Bo Kuba od czasu przyjęcia do leczncy bardzo się ponoć ucywilizował...
Kiedyś nie pozwalał do siebie podejść,a teraz sama widziałam jak p.doktor bierze go na ręce...nosi..
Zresztą Kubuś lecznicę traktuje już jak swój domu i bardzo sie ożywia,gdy wracamy ze spaceru...Bidulinek....

Posted

Togga o jakim incydencie z dziećmi wspominałaś ?? dziś kubinek dreptał ze mną , położył mi łepek na kolanach i prosiŁ o głaskanie ;) wzięŁam też brudne koce bo uzbieraŁo się ich trochę....Oczywiście było też karmienie buŁeczką ;) biedne ma łapeczki Kubuś , widać że spacerki go męczą :( ale przynajmniej jest między ludźmi.

Posted

Hund napisał(a):
jutro moja kolej na odiwedziny piesku ;) mam nadzieję że pani dr będzie miŁa :) to szansa 1:3

Hund! to naprawdę przemiła osoba i dużo mi o Kubie opowiadała...
Z tym że to była całkiem nie znana mi wcześniej Pani./Ciemne,krótkie włosy,jasna karnacja.Ładna i młodziutka!/
Prawdę mówiąc,to Kuba mnie wyprowadza na spacer i wiedzie mnie swoimi trasami....Nawet trafiłam za nim do świetnej,pobliskiej pierogarni..
A jak było dzisiaj?
Upał,pewnie się szybko zmeczył...?
Będę jutro...

Posted

Pierogarnia jest naprawdę dobra ;) już tam miałam okazje się posilać :) Dziś wiaŁ lekki wiatr więc upał nam nie przeszkadzaŁ. Pani z rejesteracji bardzo się tŁumaczyła dlaczego dzwonili w sparwie wychodzenia z Kubą... A w lecznicy były dziś oprócz niej jeszcze dwie lekarki. Spodziewałam się że klimat będzie gorszy ale byŁo ok ;)

Posted

Ta miła p.doktor miała wczoraj dyżur popołudniowy,bo ja chodzę do Kuby pod wieczór.
Spróbuje ustalić przynajmniej jej Imię i wtedy sama zapytaj jej proszę o relacje;Kuba - dzieci ,bo ja rozpiszę się na 2 strony.
To były jej osobiste spostrzeżenia ...

Posted

kubki u fotografa niestety drozsze, 20zl za sztuke, moze ktos ma pomysl gdzie moze byc taniej niz na allegro?

p.s. co jest nie tak z lapkami Kubusia?

Posted

Co z łapkami...?
Pewnie starość, stany zwyrodnieniowe stawów....? Tak myślę.
Tylnie łapki czasem stawia tak sztywno, ostrożnie.
Dostaje zastrzyki o działaniu przeciwbólowym i przeciwzapalnym....

Posted

Ja rozmawiaŁam z dr B i doktor D , togga Ty zapewne z dr J. którą bardzo lubię. Te dwie panie mówiŁy że nic nie wiedzą o stosunku do dzieic jedynie to że Kuba boi się gwaŁtownych reakcji więc może zŁapać jakieś nieostrożne dziecko za rękę.

Togga czy Ty przychodzisz pod wieczór bo tak prosili?? Ja pracuję do 20tej -21ej więc już na zamknięcie nie zdążę , mogę przychodzić do Kuby ale przed pracą po11tej.

Posted

Już wiem od bubu że wczoraj, to była dr.J.
To ją proszę, zapytaj o te dzieci...
Chodzę wieczorami,bo chłodniej.
Jak się zobaczymy w sobotę,to jeszcze obgadamy spacery...
Jutro idzie bubu,w czw. i pt.- ja.
Potem ; zobaczymy.....?!
Kubuś ma taką prześliczną mordeczkę,te znaczenia nad oczkami...!
Uszka pluszowe...To wyjątkowo urodziwy piesek....
Z przyjemnością człowiek mu sie przygląda...I taki spragniony kontaktu z człowiekiem.

Posted

na bieząco śledze wątek Kubusia i z niecierpliwością czekam na wizytę przedadopcyjną ktora ma być lada dzień....mam głęboką nadzieję ze wszystko bedzie oki i Kubuś wreści bedzie miał domek