Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosia2 napisał(a):
Niestety Pani z Ursynowa już się nie odezwała, a psiak nadal czeka w schronisku... :(
Liczę teraz na ogłoszenia w Super Ekspressie, będzie na dnich artykuł o nim, ze zdjęciami... OBY....

Artykul juz dzis sie pokazał oby to cos pomoglo, oby ktos go zauwazyl i dal mu cieply kochany domek!!!

Posted

O Cepika było kilka telefonów, ale do końca tygodnia się okaże czy ktoś się nim zaopiekuje... Oby...

Co do uszatki, to nadal domku nie ma ale jest podejrzenie trudnego do operacji nowotworu w drogach rodnych... Na razie czekamy... :(

Posted

PROSIMY O POMOC!!!
Rozsypał się samochód, którym Saba i malutki, potraktowany brutalnie czymś twardym szczeniaczek mieli przyjechać w piątek na konsultację do dr. Garncarza. NIE MAMY TRANSPORTU DLA NICH
Jeśli ktos może nam pomóc to prosimy o informację
Chodzi o trasę Piorków Trybunalski - Warszawa - Piotrków
Wizyta jest umówiona na popołudnie, w piątek 29.02
cały wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9580479

Posted

Kilka telefonów o biednego Cepika było, ale zobaczymy co z wyjdzie ... Natomiast zgłosiła się wspaniała kobieta, która wręcz zakochała sie w psiaku... Toczy jednak batalię z mężem o to by mógł zamieszkać z nimi...
Jestem pwna, że miałby tam jak w niebie.... Moze się uda.....:-(

Posted

Oby tak było :loveu: Cepik zasługuje na dobry domek i kochających pańciów.
Jaki jest obecnie stan jego zdrowia?
Czy jakieś rany nadal wymagają codziennego przemywania lub innych trudnych lub kosztownych zabiegów?
Trzymam za niego :kciuki: :kciuki:

Posted

Tylko psychicznie jest w kiepskiej formie... Fizyczne rany się zagoiły... Może mieć kłopoty natury padaczki pourazowej-ostatnio gdy psy sie pogryzły on się tak przestraszył,, że dostał takiego dziwnego ataku... :(
ale może to tylko jednorazowe....
Wszystkie te domki które się zgłosiły nie były jakieś wyjątkowe (powiedzmy że poprawne, że mieszkałby w domu, ale nie mam pewności czy sobie z nim poradzą... On jest w strasznej depresji, zamknięty w sobie) poza tą jedna Panią... Zobaczymy kto go weźmie... Oby trafił właściwie....

Posted

Dzięki Izuniu za uznanie, faktycznie zawsze bardzo dokładnie staram się "prześwietlać" ludzi którym daję zwierzęta, ale tym razem niestety nie jest to takie proste... Pies musi jak najszybciej opuścić schronisko... Telefony które były przebrałam, nie mówiłam gdzie psiak przebywa jeśli ktoś mi się nie podobał. Jednak adres schroniska podałam 5 osobom zdecydowanym na jego adopcję, choć nie są to ludzie których mogę być pewna (choć tak jak pisałam z rozmowy ok) i nie ja zadecyduję komu psiak zostanie wydany... Nie mam w tej chwili możliwosci umówienia się z każdym w schronisku... W między czasie pilotuję kilka innych adopcji plus obowiązki... Po prostu doba jest za krótka...
Mam dylemat z tą Panią która tak psiak za serce złapał... Otóż powiedziała, że bez względu na wszystko po świętach weźmie go... Ale co jeśli ja wstrzymam jego adopcję, bo to mogę zrobić, a potem nic z tego nie wyjdzie i stracimy domek?! Raczej to za duże ryzyko, co?

Ale pochwalę Wam się że wczoraj do nowego domku poszedł 15 letni duży kundel, dla którego dom to cud! W dodatku taki dom... :)
Psiak ma do dyspozycji świetnie ogrodzony duży ogród, mieszka w domku... Mama z synem szukali psiaka po tym jak zszedł im ze starości ich Dinuś...
11 letni chłopiec powiedział, ze ma być ten i żadnego innego nie chce... :)
Wykąpałyśmy go na miejscu, aż kolor zmienił... Tarzał się po dywanie a pysiol aż mu się nie domykał z radości... :loveu:

Posted

Uszatkowe tak!!! :) Jeśli tylko możesz...

Cepik do poniedziałku powinien opuścić schronisko... Dzwonił dziś Pan z Nowego Yorku-Polak (o 6 rano! ;)) i bardzo go chce... Poza tym była tez jedna rodzina z Polski.. Nie wiem jak Pan to sobie wyobraża, ale chętnie go wysłucham jak zadzwomni znowu... :)
Mam nadzieję, że w końcu ktos go zabierze do domu.... :)

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Oby, Tosiu!Nowy Jork:cool3:? Brzmi.... bardzo wielkomiejsko, ale czy to realne? No i kto sprawdzi domek?:lol:

Ja sprawdze domek jesli chcecie... :lol: Mieszkam w USA...

Posted

Psa mozna zabrac do samolotu (moze ten Pan kogos ma).... Zeby tylko nie dawac psiaka do luku, bo tam warunki tragiczne! Natomiast jesli pies (wraz z klatka) nie przekracza 8 kg, to mozna wziasc go na poklad gdzie ludzie sa... Trzeba tylko to zglosic do LOTu wczesniej... Oplata nie jest duza. Wymogi to tylko ksiazeczka zdrowia ze szczepieniem na wscieklizne... I co wazne: Nie ma zadnej kwarantanny...

Przewozilam sunie z Polski w 2006 r.... Bylo to bardzo proste. Wbrew pozorom, duzo bardziej skomplikowane sa przewozy psow do innych krajow UE niz do USA...

Posted

Zupełny przypadek zrządził, że niniejszym sam sobie odpowiem na powyższe pytania ;)
Otóż, podobno wróbelki ćwierkają, że Cepik został adoptowany...
Niestety, o ile ta informacja jest pewna na 99%, to nie znam żadnych szczegółów odnośnie tej adopcji, a Tosia2 zapomniała chyba o tym wątku...

Posted

Oj, żeby to była potwierdzona informacja....:kciuki: Takiemu ślicznemu pieskowi i już tak doświadczonemu przez los naprawdę przydałby się kochający właściciel.

Posted

Przepraszam Was bardzo... Oczywiście ze nie zapomniałam o wątku tylko po prostu żyję w takim tempie że nie wiem już w co ręce wsadzic....

Faktycznie Cepik pojechał do nowego domu za Konstancinem. Państwo mają już jednego psiaka bez oka, domek z ogródkiem... Zobaczymy jak się to potoczy, bo zaraz po przyjeżdzie psiak miał atak padaczki... Wezwali weterynarza i stwierdził że to padaczka pourazowa.... Faktycznie w schronisku też raz podobny atak miał... Mam nadzieję jednak, ze wszystko się ułoży a ja za jakiś tydz zadzwonie do tych ludzi i zobaczymy...Będę pisać jakby pojawiły sie jakieś nowości... :)
Najważniejsze że opuscił już schronisko i jest bezpieczny!!!

Dzięki Waszej pomocy kolejne psie istnienie zostało uratowane!!!!!!!!!!!!
SERDECZNIE DZIęKUJę W IMIENIU PSIAKA, SWOIM I PANI DYREKTOR SCHRONISKA!!!
KOLEJNY SUKCES!!!